באדיבות המצלם

מינכן בצל האנטישמיות הגואה: שלושים רבנים צעירים משלושה עשר מדינות החלו בתוכנית השתלמות מקיפה

את התוכנית להעצמת רבני הקהילות ולהכשרתם כ'עתודה הרבנית של אירופה' מלווים נשיא הועידה הגאון רבי פנחס גולדשמידט יו"ר הועדה המתמדת הגאון רבי מנחם געללעי והמנהל הרבני הגאון רבי משה לבל • ערב פתיחת המחזור הרביעי הגיעו לביקור חיזוק מיוחד במינכן רבנים מישראל בראשות חבר מועצת הרה"ר לישראל ראש ישיבת 'מרכז הרב' הגאון רבי יעקב שפירא

כתבות נוספות בנושא:

בצל האנטישמיות הגואה בעולם כולו ובאירופה במיוחד; נפתח במינכן שבגרמניה המחזור הרביעי להכשרת 'העתודה הרבנית של אירופה' של 'ועידת רבני אירופה'. שלושים רבנים צעירים משלושה עשר מדינות החלו בימים אלה תוכנית מקיפה לרבנים להתמודדות מול האתגרים בקהילה. בשלושת המחזורים הקודמים השתתפו שמונים וארבעה רבנים המכהנים פאר בעשרים ואחת מדינות. התוכנית והסמינר מתקיימים בתמיכת משרד החינוך והתרבות של בוואריה כחלק מהתמיכה הממשלתית בפעילות 'ועידת רבני אירופה' להבטחה וחיזוק החיים היהודיים באירופה וקרן 'מתנאל'.

במסגרת התוכנית הייחודית המופעלת בעולם הרבנות באירופה לומדים ומשתלמים הרבנים לעומק בהלכה ובמעשה במשך שנתיים בנושאים רבים ובהם; בדיקת מקוואות, כשרות בקהילה, בירור יהדות, עירובין, חופה וקידושין, הלכות סת"ם ועוד. כך גם מקבלים הרבנים סדנאות להכשרה מקצועית וכלים לפיתוח וניהול הקהילה בתחומי; עמידה מול תקשורת וקהל, מנהיגות קהילתית, קירוב ובניית הקהילה, גישור, ניהול עבודת צוות וגיוס משאבים, בניית חזון ודרכי פעולה, ועוד. התוכנית מופעלת ממטה הועידה במינכן הפועל בחסות ממשלת בוואריה.

בטקס מרשים בפתיחת המחזור שהתקיים בבית הקהילה נשאו דברים נשיא הועידה הגאון רבי פנחס גולדשמידט. הגאון רבי משה לבל המנהל הרבני של הועידה וראש ישיבת 'תורת חיים' במוסקבה, שרבים מתלמידיו בוגרי התוכנית מאיישים כיום משרות רבניות ברחבי אירופה. המרא דאתרא רבה של מינכן הרה"ג רבי שמואל אהרון ברודמן. ראש מטה נשיא הועידה ומנכ"ל קרן הועידה מר גדי גרוניך. מזכ"ל הועידה הרב אהרון שמואל בסקין ומנהל מחלקת פיתוח והכשרות הרב דוד בסוק.

בשלושת ימי הסמינר שמעו המשתתפים שיעורים והרצאות תורניות מהרבנים וצוותי העבודה המלווים ובהם הרצאה מיוחדת על 'זכרון וזהות – מדוע חשוב לזכור את השואה' מפי הממונה על המאבק באנטישמיות בגרמניה ד"ר לודוויג שפלה. הם ביקרו במשרד המשפטים ובבית המשפט המחוזי של בוואריה וקיימו מפגש עם נציגים מהתובע הכללי הממונים על הטיפול באנטישמיות.

ערב פתיחת המחזור הרביעי של תוכנית המנהיגות הרבנית לאירופה קיימו רבנים מישראל בראשות חבר מועצת הרה"ר לישראל הגאון רבי יעקב שפירא ראש ישיבת 'מרכז הרב' ביקור חיזוק מיוחד במוסדות הקהילה ובמטה הועידה במינכן. הרבנים ובהם; הרב יואל מנוביץ ראש ישיבת חיספין, הרב אבי סילצקי ר"מ בישיבת מרכז הרב, הרב רפי דיין בכיר במערך הגיור של הרה"ר, הרב חיים מרקוביץ רב קהילת הגלגל במעלה אדומים, הרב מתניה ידיד ראש מרכז ספרא והר"ר אמיתי קאופמן עוזר הגר"י שפירא קיבלו סקירה נרחבת על 'יחסי קהילות התפוצות באירופה לישראל בעקבות המלחמה' על 'התמודדותן ועתידן של הקהילות היהודיות באירופה', 'סוגיות גיור וכשרות באירופה' ועל הפעילות היהודית היוזמות והתוכניות שמפעילה הועידה מהמטה המרכזי. הגר"י שפירא אמר כי הוא נרגש לראות פעילות כה עניפה המופעלת דווקא מהעיר מינכן שבגרמניה ובחסות השלטונות. "אתם עושים עבודת קודש ומניחים לבנה נוספת בבניין עם ישראל לדורות". בביקור השתתפו: הגר"פ גולדשמידט, יו"ר רבני גרמניה וסגן נשיא הועידה הרב אביחי אפל רבה של פרנקפורט, הרב שמואל אהרון ברודמן, הרב משה דוד הכהן מרבני סקנדינביה, ראש המטה מר גדי גרוניך והמזכ"ל הרב אהרון שמואל בסקין.

'ועידת רבני אירופה' החלה לפני כחמש שנים בהפעלת תוכנית; 'העתודה הרבנית של אירופה' לההעצמת רבני הקהילות ולהכשרתם כעתודה הרבנית בהלכה ובקירוב ברחבי אירופה. עד עתה השתתפו רבנים צעירים המכהנים כרבני קהילות בכמה ערים בגרמניה ובמדינות נוספות ובהן; ספרד שוויץ רוסיה צרפת בריטניה פולין בלארוס לטביה מולדובה שבדיה פינלנד איטליה הונגריה בולגריה פולין יון רומניה אוסטריה גיאורגיה אוקראינה ואסטוניה.

את התוכנית מלווים נשיא הועידה הגר"פ גולדשמידט, יו"ר הועדה המתמדת ואב"ד לונדון הגאון רבי מנחם געללעי, הגר"מ לבל וועדת רבנים קבועה של בעלי ניסיון רב ברבנות ובקירוב. הרבנים שומעים שיעורי הלכה למעשה מפי גדולי הרבנים וזוכים למנטור צמוד של שניים עשר רבנים מרביתם חברי הועדה המתמדת. את החלק המקצועי של התוכנית מלווה מר ניר אהרון.

הגר"פ גולדשמידט אמר כי 'אתם ניצבים כולכם היום למול אתגרי המחר של הקהילות היהודיות ברחבי המדינות. איש מאיתנו לא יודע מה יולד יום, אבל המטען היהודי אותו אתם אמורים להנחיל לדור העתיד כולל בתוכו תשובות של ערכי נצח לעם הנצח, שאיתם אתם אמורים לצלוח את כל מהמורות הזמן. במסגרת הלימודים שאתם מתחילים היום  תקבלו את הכלים לגבש את הקהילות ליצור את הפלטפורמה הנכונה ולבנות את הקתדרה אשר מעליה  תשמיעו את קולכם ברמה, דבריכם יישמעו בתוככי הקהילות ושם ה' יתקדש בעולם".

הגר"מ לבל אמר כי "האתגרים כיום הם עצומים. קיים צימאון אדיר לשייכות יהודית לבית הכנסת ולקהילה. הרבנים שהכשרתם היא תורנית, מגיעים לקהילות הכלליות, במרבית הקהילות מדובר בקירוב רחוקים של ממש שיש לגבש את זהותם היהודית, ללמדם תורה ומצוות ולקרבם לתורה ועלינו לציידם בכלים המתאימים". הוא שיבח את ראש מטה הנשיא מר גדי גרוניך שיזם ומניע את התוכנית, ראשי הארגונים; 'נצח' ו'מתנאל', מזכ"ל הועידה הרב אהרן שמואל בסקין המרכז את התוכנית, מנהל מחלקת פיתוח והכשרות הרב דוד בסוק על המסירות המיוחדת ואת ראשי הקהילה היהודית במינכן על שיתוף הפעולה והאירוח.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
הקלטות ראש השב"כ: "אני נאמן לדרג הנבחר - הפקידים התבלבלו ומסרבים להנחיות"
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טלטלה בשוק האנרגיה: ארה"ב חסמה את הנפט האיראני, מחיר חבית זינק ב-3%
רחפני ענק בשווי מאות אלפי דולרים מבריחים אמל"ח מאיראן לעזה – דרך הנגב
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו ב-CNN: מותח ביקורת על חימוש ארדואן, אך שומר על איפוק בנושא איראן
טראמפ באנקרה: "נסיר את הסנקציות - טורקיה נאמנה יותר מאירופה"

הכתבות המעניינות ביותר

הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל
קביעת מזוזות חגיגית במרכז החדש להתפתחות הילד של לאומית שירותי בריאות בשכונת נווה שאנן בחיפה
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה
דובר המשטרה סירב לומר שהארגון ישמע לבג"ץ במקרה של משבר חוקתי
דרמה במנהטן: סכנת קריסה של מגדל הובילה לפינוי הקונסוליה הישראלית
משגרי טילים בחדרי השינה: לוחמי חטיבה 769 פועלים בדרום לבנון
מהפכת תברואה באלעד: הפחים הטמונים הראשונים בעיר
פיילוט בתל אביב: עמודי תאורה יהפכו לעמדות טעינה לרכבים חשמליים
נתניהו לטראמפ: משטר כמו טורקיה לא צריך לקבל מטוסי F-35
וואטסאפ

חדש באתר

HHkVJV3XkAs9eh7-compressed
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
MIDEAST ISRAEL LEBANON
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
Fleet-1920X725-1
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
WhatsApp Image 2026-07-07 at 22.55
הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ
האדמו''ר משידלובצא בביקור ושיחת חיזוק בישיבת בית דוד (4)
האדמו"ר משידלובצא בביקור בישיבת בית דוד
מעמד חלקות פרסים מפעל המשניות משנת אהרן בתלמוד תורה פינסק קרלין צילום א.פ
מעמד חלוקת פרסים במפעל המשניות 'משנת אהרן' בת"ת פינסק קרלין
WhatsApp Image 2026-07-07 at 19.34
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture