צילום: יעקב כהן

הילולת הגאון הגדול המקובל רבי אליהו ציון סופר זצוק"ל ר"י רכסים

במלאות שנה לפטירתו של הגאון הגדול המקובל רבי אליהו ציון סופר זצוק"ל ראש ישיבת רכסים מאמר מיוחד מאת הרה"ג רבי יוסף חיים אוהב ציון שליט"א

כתבות נוספות בנושא:

מרן ראש הישיבה זצוק"ל נולד ב ג' חשון, סבו מצד אביו הוא הפוסק הגדול המקובל רבי יעקב חיים סופר זצ"ל בעל ספר "כף החיים" ומגדולי המקובלים בירושלים, וסבו מצד אמו הוא המקובל הקדוש רבי יעקב מונסה זצ"ל שהיה מגדולי תלמידיו של ראש המקובלים רבי שאול דוויק הכהן זיע"א.

רבינו בבחרותו החל ללמוד בישיבת קול תורה לצעירים אצל רבו מרן הגרש"ז אוירבעאך זצ"ל שהחשיב אותו למאד.

אח"כ עלה ונתעלה בישיבת חברון שם נקשר ברבותיו הגר"צ פרידמן הגר"י פרידמן הגר"א פילץ שליט"א ובמורו ורבו רבי משה שפירא זצ"ל, לימים המשיך ללמוד בישיבת חברון בירושלים אצל ראש הישיבה הגר"שמחה זיסל ברוידא זצ"ל שהיה לומד איתו בחברותא ומכין איתו את שיעורי הכללי למאות התלמידים.

בהגיע לפרקו הציע לו דודו מרן ראש ישיבת פורת יוסף הגר"י צדקה זצ"ל את בת דודתו בתו של רבי יצחק עובד ז"ל תוך שחכם יהודה זצ"ל מסדר את החו"ק.

בכל ימיו נקשר בעבותות אהבה שאינה תלויה בדבר ברבותיו ראשי ישיבת פורת יוסף דודו מרן הגר"י צדקה ומרן הגרב"צ אבא שאול זצ"ל.

כמו"כ בצעירותו לפני שישים שנה היה מגיע לשיעורי מרן רבינו עובדיה יוסף זצ"ל בירושלים של מעלה ולימים אמר שאז כבר ראה את שקדנותו הגדולה של מרן זיע"א והיה לו לסמל ולמופת כל ימיו לשקידה ועמל בתורה הקדושה.

בהיותו אברך רך לימים למד בכולל שעל ידי ישיבת אהבת שלום שם למד בחברותא חושן משפט כ 10 שנים יחד עם ידידו הדיין רבי נפתלי נוסבויים שליט"א לאחר מכן נקרא לשמש כראש כולל ואב"ד בבאר שבע.

ברבות הימים נקרא לכהן אף כראש כולל מיוחד להוראה ולדיינות שלמדו שם 12 שעות ביממה.

לאחר מכן נקרא על ידי הגאון רבי יהודה כהן שליט"א ראש ישיבה לצעירים דאז יקירי ירושלים לכהן כראש ישיבה הגדולה באר התלמוד שם הרביץ תורה ויראה בתלמידים.

לאחר מכן נקרא אף לשמש כראש ישיבת באר יצחק טלז סטון.

לימים נקרא על ידי הגר"נ קרליץ זצ"ל לשמש כדיין בבית דינו בענייני חו"ש ואה"ע, והמקביל כיהן כדיין ומו"צ בבית הדין בישיבת אהבת שלום.

לאחר תקופה נבחר לכהן כרבה הספרדי של הקהילות בעיר קרית ספר שנמשך כשנתיים ואחר כך פרש מפני שדעתו היתה כי להעמיד תלמידים בתורה וירא"ש יותר חשוב.

במהלך השנים לאחר הוראת רבותיו פתח רבינו את הישיבה הגדולה רכסים לימים הישיבה הספרדית הגדולה בעולם המונה למעלה מ 800 תלמידים.

כמו כן היה גדול מאד בתורת הנסתר והיה מוסר במשך חייו הרבה שיעורים בביתו בספרא דצניעותא לשם שבו ואחלמה ותורת רבינו האר"י, כמו כן חיבר ספרים רבים בתורת הנסתר.

בשנותיו האחרונות סבל ייסורים גדולים בכל שטחי גופו עד שפעמים היה בסכנת חיים של ממש והמשיך במסירות נפש עצומה להמשיך להרביץ תורה ויראה בתלמידים ואף להוסיף עוד כמה חיבורים (וראה פרק שלם בספר באמת הוא מלאך הנהגות מפעימות בתורה שלמד מתוך ייסורים).

רבינו במהלך שנות חייו מסר נפשו למען אלפי תלמידיו בארץ ובעולם והיה שקוע בלימוד התורה וחיבר עשרות ספרים בכל מקצועות התורה בעמקות נוראה.

כשנשאל איך הספיק כל כך הרבה במשך שנות חייו כדיין וראש ישיבה למאות תלמידים ולכתוב עשרות חיבורים ענה: בחיים יש הרבה מאד זמן ורק צריך לתת את הדעת היטב איך לנצלו רק ללימוד תורה.

על לשונו של רבינו זצ"ל היה שגור בכל זמן ועת, ותמיד דאג להחדיר זאת בחן ובאהבה מיוחדת לתלמידיו, ולכל מבקשי ה', את דברי רבותינו בזוה"ק (ח"ג כא.) "כל מאן דרחיק מאורייתא רחיק מקב"ה, וכל מאן דקריב לאורייתא קריב לקב"ה בהדיה", ותמיד היה מעורר שכל מי שחפץ מאד בקרבת ה' באמת, זה אך ורק על ידי התמדת לימוד תורה הקדושה בלבד, ולא על ידי שום דבר אחר.

היה שגור תדיר על לשונו דברי הגמרא בנדרים (מא.), "דדא ביה כולה ביה", והיה מרחיב ומבאר, שמי שיש בו קנין התורה הקדושה, יש בו הכל, גם ברוחניות וגם בגשמיות, ומי שאין בו תורה אין בו כלום ממש, וגם אם אתם חושבים שיש בו משהו, אין בו כלום, והכל הבל הבלים, וחלומות שווא.

היה רבינו משנן תמיד לתלמידים ודואג לבל ישכחו את דברי רש"י (יבמות קי"ז ע"א ד"ה בדברי תורה) "לפי פנים ולב שאתה נותן לתורה, לבך עומד לך להעמיד גירסה, אם יגעת בה תמצא, אם לא יגעת לא תמצא". [ואף הלחין רבינו ניגון מיוחד למילים אלו, ועיין לרבינו בספרו שיח ציון ח"א שיחה ח'].

רבינו זצ"ל תמיד היה מעורר שאין כמו התורה הקדושה, שכל העוסק בה היא מטהרת ומזככת אותו מכל עוונותיו, וממידותיו הרעות, והיה מקריא את דבריו של רבינו יונה (שערי תשובה שער ד אות טז) "כי התורה רפואה לכל מכה נחלה מאד", ומאידך היה אומר שאין כמו התורה הקדושה שעל ידי הלימוד בה מגדלת ומרוממת את האדם ומביאה אותו למידות טובות והשגות גדולות.

בימים האחרונים יצא ספר מקיף על דמותו הגדולה "באמת הוא מלאך" ובו מאות פנינים עובדות והנהגות מיוחדות ממסע חייו עם תמונות נדירות ומיוחדות (ניתן להשיג 0533147176).

נלב"ע בפתאומיות בעת שהותו לצורך רפואה בחו"ל ביום שני כ"ב אדר התשפ"ד ונקבר ביום למחרת כ"ג אדר למגינת אלפי תלמידיו ומעריציו. ונטמן ליד סבו הגדול מרן בעל "כף החיים" בהר הזיתים בירושלים.

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון
הרב יצחק יוסף נגד ממשלת הימין: "יש כאן גזענות מובהקת, משפילים אותם"
מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: חשד שמוצרי טחינה עם סלמונלה נגנבו ונמכרים בשווקים
 עובד קבלן של משרד הביטחון תושב חורה נהרג מקריסת מבנה ברצועת עזה
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרום לבנון: צה"ל תקף מהאוויר רכב חשודים שהיוו איום מיידי על הכוחות
קידוש שם שמים: למעלה מ10000 רכבים השתתפו במחאה למען לומדי התורה

הכתבות המעניינות ביותר

וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
בדרך לקבר הצדיק: האברך ר' עקיבא ראנד ז"ל נהרג בתאונת דרכים קטלנית במולדובה
מתי ההילולא של בלעם? / דעה
אבל בעולם החסידות: הבדחן והמשמח הנודע ר' בצלאל דים ז"ל הלך לעולמו
כך בני המשפחה יכולים לזהות סימני אזהרה בזמן,לפנות לבדיקה ולהבטיח טיפול מתאים
בהשתתפות ח"כים ובכירי הממשלה - מאות מפעילי מעונות בוועידת חלמי"ש לענף הגיל הרך
למרות תהפוכות ואתגרים: 5,000 נערות השתתפו במעמד אדיר של תורה ואמונה
דם החרדים הותר: איום בנשק, ניסיון חנק ואלימות רבה כנגד משתתפי מחאת הרכבים
בתום מצוד ממושך: לוחמי דובדבן ושב"כ חיסלו מחבל בכיר בתשתית הנשק במנשה
וואטסאפ

חדש באתר

Copilot_20260625_002709-compressed
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
מלבן - וקרב פזורינו
וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
WhatsApp Image 2026-06-25 at 00.10
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
WhatsApp Image 2026-06-24 at 23.38
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

המשפיע רבי שמעון זאב מייזליש בביקור בקהילת סאטמאר בב''ב צילום א
הגה"צ רבי שמעון זאב מייזליש רב ביהמ"ד ישמח משה בקרית יואל מונורו בביקור בקהילת סאטמאר בב"ב
רבי יעקב מאיר שכטער בשמחת הברית לנינו של האדמו''ר ממשכנות הרועים צילום יחיאל רייכמאן (13)
מרן הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים
חלאקה לנכד הרב מרדכי בונים זילברברג רב שיכון ה' ב''ב צילום שוקי לרר (2)
שמחת החלאק'ה לנכד הגרמ"ב זילברברג
הכנסת נין האדמו''ר ממכנובקא בעלזא לתלמוד תורה מכנובקא בעלזא בירושלים (9)
מעמד הכנסת נין האדמו"ר ממכנובקא בעלזא לת"ת מכנובקא בעלזא בירושלים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture