Yossi Aloni/Flash90

בית שאן במקום ההגרלות? / טור נדל"ן

עו"ד נתן רוזנבלט חושף את מצב שוק הדיור החרדי, בצל עצירת הגרלות הדיור הממשלתיות וההעדפה המתוכננת למשרתי מילואים. הוא מתאר ביקור בבית שאן, שם נמצאות דירות חדשות במחיר אטרקטיבי של 1.2 מיליון, אך מעלה ספק אם ניתן להקים שם קהילה חרדית משמעותית

כתבות נוספות בנושא:

בשבוע שעבר התקשר אליי מתווך חרדי בכיר, אשר בכובעו השני הוא גם משב"ק של אחד מגדולי האדמו"רים הספרדיים. הוא מספר לי על העיר בית שאן ועל האפשרות להקים שם קהילה חרדית גדולה ומשמעותית. הצעה שכבר שמעתי בדיוק שבוע קודם מעסקן דיור ידוע.

בתחילה חשבתי שמדובר בעוד הצעה מהסוג שמגיע למייל שלי כל יומיים, עוד מישהו שמנסה לעשות סיבוב על הציבור החרדי מרוב דאגתו לעם ישראל, אך המחירים שהוא נקב בהם – עשרת אלפים ₪ לדירה חדשה – גרמו לי להיכנס לרכבת ולצאת לדרך.

את בית שאן איני זקוק שהוא יתאר לי, עסקתי שם בתיווך דירות בעבר, במסגרת משרד התיווך החצי-חינמי "גור בארץ". מאות דירות נמכרו על ידינו בכל פריפריה אפשרית ומשם ההיכרות הקרובה שיש לי ברוך השם עם כל אבן בערי צפון הזולות או גרגר חול בדרום.

זו הייתה תקופה נהדרת, שמונה נציגים עבדו במשרדנו במקביל והציעו דירות לאברכים, כל אחד בעיר אחרת. מאות אברכים המתגוררים בכל מקום בארץ ומפיצים יידישקייט זה סיפוק אדיר. היו גם משקיעים רבים, מאות, שהרוויחו הון ממש באמצעות הרכישות הללו, כאן אין תחושה של סיפוק אבל פרנסה זה נתן, והרבה.

גם בבית שאן היה לי סניף. יהודי יודע תורה, שהיום הוא ר"מ בישיבת ההסדר שם, עזר לי מאוד ותיווכנו יחדיו דירות לאברכים חרדים במקומות פחות מבוקשים. חלק מהדירות הושכרו לבוגרי הישיבה, שהרב הנ"ל דאג להביא דווקא לאזורים שהיו מלאים בערבים, וכך בעצם ניצלה העיר. כל מי ששמע בקולנו אז ורכש בשכון ד' דירה במאתיים אלף שילש את כספו פחות או יותר (ישם גם היום המלצות כאלו, אם כי זה פוחת והולך).

ואז הגיע כחלון עם תכנית מחיר למשתכן והכל נפל. המצפון שלי לא איפשר לי לשכנע אברך מקרית ספר לקנות דירה ישנה בקרית ים, כאשר הוא יכול לקבל דירה חדשה כמעט חינם בקרית מוצקין. הודעתי לעובדים שכל אחד יחפש את עתידו ופחות או יותר העסק נסגר, כאשר פירות הפעילות לא יחדלו לנצח בע"ה.

שיניתי את הפעילות להרשמת אברכים ויעידו על כך קירות חריש, שעוד תהיה חצי בית שמש, וכותלי רמה ה' בבית שמש שהייתה אמורה להיות חריש, ועוד הרבה מקומות, השרים התחלפו: שאשא, גלנט, ליצמן, אלקין ורבבות משפחות חרדיות זכו בדירות, בלי קשר לאף אחד, אלא פשוט מתוקף היותם.

אלא שדווקא בתקופתו של גולדקנופף/בבצ'יק/מורגנשטרן, שהייתה הפורייה ביותר עבור הציבור החרדי, דווקא אז איתרע מזלנו ומזלם וקרה מה שקרה בשמחת-נורא תשפ"ד. כבר בחודש הראשון כתבתי כאן שלהערכתי בסופו של דבר הציבור החרדי יפסיד את רוב תקציבי המדינה, גם בדיור.

וזה בדיוק מה שקורה מול עינינו, אחרי המעונות והכוללים והישיבות וכל מה שקשור לאברכים בגיל לימוד, הגיע תור ההגרלות והדירות. אין זה סוד כי הציבור הדתי לאומי משלם את המחיר הנורא ביותר במלחמה, אלא שלצערנו חלק מהפוליטיקאים של הציבור הנפלא הזה מגלגלים את התיק אלינו ונוצרה הסתה נוראית שלצערנו העמוק מונהגת דווקא בידי אחינו ובשרינו.

וכך אנחנו נמצאים בעיצומו של מסע נקמה של סמוטריץ'. כן, זה עם הזקן והציציות הארוכות. הפוליטיקאי שהערכתי ביותר בכנסת, הפך את עורו ומפעיל את כל כוחו נגדנו. אלא שדווקא בגלל ההיכרות שלו איתנו הוא יודע שאין סיכוי כי הציבור החרדי ייכנע ולכן הוא החליט לפחות להכאיב לנו.

אז כדי לא לפרק את הממשלה לא יקראו לזה קיצוץ לאברכים אלא מצאו לזה שם הרבה יותר בעייתי מבחינתו: העדפת אנשי מילואים, אמור מעתה: יש שוויון מוחלט לגבי קבלת הדירות, לא פוגעים בחרדים ובערבים חלילה אלא מעדיפים מי שעושה מילואים וכולם יודעים על פני מי.

בשבועות הללו מתנהל קרב איתנים על עתיד ההגרלות. בשיחות עם בכירי משרד השיכון נחשפתי לעומק הבעיה להילחם על נושא כזה בזמן כזה, מצד שני אי אפשר לוותר כי בנפשנו הדבר. למיטב ידיעתי ונכון ליום ראשון בערב, כל מי שאומר לכם שהוא יודע אם תהיינה הגרלות ובאיזה מתכונת – משקר לכם.

כרגע נוצר פקק של קרוב לעשרת אלפים דירות שיכלו להביא מזור למשפחות מכל המגזרים אך הכל תקוע ואף אחד לא רוצה להיות זה שיואשם כמי שתקע את הכל, אז מחפשים כל מיני פשרות. ההצעה שלי דיברה על השתתפות בתנאי של מגורים במקום, זה אמנם לא טוב לנו כי זה יביא לשכונות שלנו אנשים פחות טובים ויכריח אותנו לגור כמה שנים במקומות פחות טובים, אך זה מה יש, כל פשרה שמציעים תהיה כואבת מאוד והלוואי שבכלל תהיה.

תקופת השמועות הזו, שאיש אינו יודע מה ילד יום, מביאה לפריחת עולם הנדל"ן החרדי במימדים שלא היו כאן לדעתי אפילו לפני מחיר למשתכן. פרוייקטים שאיש לא הסתכל עליהם נמכרים במלואם במחירים שאיש לא חלם עליהם ובכל מקום אפשרי ובלתי אפשרי.

הבעיה שגם לא יודעים מה לייעץ: מצד אחד לארץ ולעם זה טוב, כי היידישקייט מתפרסת עוד ועוד על פני ארץ הקודש, אך מצד שני קשה לאברך שמכניס את עצמו לחובות של רכישת דירה, אפילו ב1.3 מיליון ₪ זה עול קשה מאוד, ואם מחר הוא יגלה שההגרלות חזרו והוא הפסיד יהיה מאוד לא נעים.

ולכן, כאשר הציעו לי בבית שאן מחירים כאלו שמחתי באומרים לי בית השם נלך, ותוך כמה שעות עומדות היו רגלנו בבית שאן יחד עם הקבלן. נפגשנו אצל המרא דאתרא רב העיר הגאון רבי יוסף לסרי שליט"א שמעורב כאן בכל דבר גדול וקטן.

בקשנו לבדוק את האפשרות להביא לכאן אברכים רבים. מצד המוסדות וצרכי הדת לא תהיה כל בעיה, הרב ישב איתנו שעה שלימה והסביר באריכות את כל האפשרויות, נרגענו במאה אחוז.

אלא דווקא בקטע של המחיר איני יודע מה לומר. מתברר, כי אכן המחירים זולים במיוחד בלי שום פרופורציות לכל מקום אחר כמעט, יש כאן דירות 5 חדרים כמעט מוכנות במחיר של 1.2 מיליון. אין לזה אח ורע.

אך אליה וקוץ בה. המקום יהיה מעורב, משום שרוב הדירות הן של ההגרלות. כאן לא זכו חרדים כלל היות והיו 90% הקצאה לבני מקום. עתרתי אז לבג"ץ כנגד האפליה הזו והוא גלגל אותי מכל המדרגות, פלוס קנס של עשרת אלפים ₪ הוצאות משפט.

אגב, כל הנכתב כאן הוא רק לגבי בנייה חדשה, בכל הקשור לדירות הישנות יש כאן אפשרויות רבות. לאברכים יוצאי עדות המזרח זה סוג של גן עדן, הן מבחינת המחירים והן מבחינת המוסדות הקיימים. כבר היום יש מאות אברכי כולל הלומדים יום שלם באחד מהכוללים הרבים בעיר, כך שבנוגע לבנייה ישנה יש אפשרות וודאית לקהילה וכבר מתגוררים כאן כמניין וחצי אברכים אשכנזים והדבר תופס תאוצה.

אך לגבי בנייה חדשה יצאתי משם לאחר שעות עם רגשות מעורבים: מצד אחד זה נראה כהשקעה הכי טובה בעולם לקנות דירה במחיר שהוא כמעט פחות מעלות הבנייה, מצד שני האם באמת אפשר להקים כאן קהילה חרדית בתוך הבניינים החדשים? והאם כדאי להמליץ לאברכים לוותר על הזכות המסופקת של ההגרלות או להתייאש? ימים יגידו, מי שירצה אשלח לו את פרטי העוסקים בכך, ומה שתעשו שיהיה בהצלחה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

1. בית שאן הכי חמה בארץ 2. קהילה חרדית לא מתאים בעיר, העיר מסורתית והחרדים חיים בשלום ובאהבה

וואלה כמה שטויות בכתבה אחת טיפ אל תאמינו לשום דבר בחדשות אני תושב העיר אין דירת 5 חדרים בכזה מחיר אולי 3 ואין פה שום וכלום עיר חלשה אוכלוסיה סוציו אקונומי כל כך נמוכה שאין כרגע עתיד בנראה לעיין שלא נדבר על החום שאינו סביל כמעט 50 מעלות והכולל הכי גדול בעיר זה 19 אברכים לא מאות ולא נעליים בכל העיר אין מאות אולי 100 בכל העיר שרובם חצי יום עובדים וכן חוזרים בתשובה

יש דירות כאלה גיסי קנה שם במבצע שלהם והרוויח כעת כבר אין את המחיר הזה הם מעלים את המחיר

פשוט בושה של כתב וכתבה…
אחינו בית ישראל נלחצים, נפצעים, קטועי גפות, פצועי נפש.
שלא נדבר על ההקרבה הענקית של מאות ימים בשנה של מילואים.
ופה מאשים הכתב את סמוטריץ שהוא מעדיף את אנשי המילואים?
אויי כמה אפשר להיות אגואיסט ולא להסתכל על הכלל ורק על הקהילה שלך.
כמה מנותק מעם ישראל צריך להיות? לעם ישראל רבדים רבים ולכל אחד חלק בהצלת עם ישראל. אך המילואימניקים למשפחותיהם שסובלים יום וליל, רעיות המילואימניקים שלא ישנות בלילה (פשט) עקב החרדה הגדולה. ילדי המילואים שלא יודעים אם אבא יחזור לשולחן השבת.
ניתוק מוחלט!

חום גיהינום בקיץ.הלוואי יכולתי לעוף מבית שאן לערב ירושלים

אלויי מלא דתיים יבוא חשוב ריבונות יהודית בעיר

שלוש משפחות שהצלחתי לשכנע לבוא ולראות
ראו וברחו מהר. העיר חמה ומוזנחת והקהילה מעורבת.
אנשים טובים אבל מעורבת מאד.

קנייה חכמה . המחירים עוד יעלו בבית שאן ומי שיקנה עכשיו ירוויח!

כחרדי בדקתי את העניין וזאת עיר ממש לא מתאימה לחרדים מכל בחינה, עיר מוזנחת ומלאה בפשע לא סתם המחירים ככה

הכתבה מנותקת מהמציאות ולא מחוברת לשטח
עצה שלי תברחו מבית שאן

כתבות חדשות באתר

מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות ההסלמה במפרץ: בריטניה הוציאה את הצוותים הדיפלומטיים האחרונים שנותרו לה באיראן
איראן באיום אם תשתיותינו יותקפו - ננתק את החשמל למדינות המפרץ
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
 טראמפ מתחמם: על כל ספינה שתותקף בהורמוז נשמיד גשר או תחנת כוח באיראן
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
'בכל דור עומדים לכלותינו': יהודים הותקפו באכזריות במונטנגרו "הרגישו כמו בשואה"
נקמה בצורר: הבית של היטלר ימ''ש באוסטריה הפך לתחנת משטרה 
השקדן נפטר אחרי סבל עצום: "אפילו ל'ערבים' לא קיבלו אותו בגלל המחלה, מי יחתן את היתומים?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''השב''ח שהתחזק'': נעצר שב''ח שהתחזה לחובש כיפה בעת שעבד במסעדה בחולון
התנינים של בן גביר בדרך? החלו עבודות חפירה לתעלה באגף מחבלי הנוחבה

הכתבות המעניינות ביותר

כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו
"נַחֲמוּ נַחֲמוּ עַמִּי": הגאון רבי אליהו מאיר פייבלזון על מהות היום
אֵיכָה?? // חיים אלטמן
"אֱלִי צִיּוֹן וְעָרֶיהָ": תיעוד מיוחד של מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן בלב נשבר
תיעוד נדיר: מרן הגרי"ש אלישיב מתאבל על חורבן בית המקדש
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
וואטסאפ

חדש באתר

הרב גלאי
כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.16
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.12
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture