סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין קיבל את פניו של סגן נשיא ארה"ב, ג'יי. די. ואנס ורעייתו אושה ואנס, בנתב"ג. גם שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי ושגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר השתתפו במעמד קבלת הפנים לסגן הנשיא.
סגן הנשיא מגיע לישראל על מנת לעסוק במימוש ההסכם ההיסטורי שהוביל הנשיא טראמפ בין ישראל לחמאס שהביא לשחרור כל החטופים החיים וחלק מגופות החללים שנחטפו על ידי מחבלי חמאס.
לאחר ההפרות של חמאס והירי שביצע לעבר כוחות צה"ל שוב ושוב, שלח טראמפ את סגנו לוודא שהפסקת האש בעזה נאכפת ומיושמת בהתאם לחזונו.
מוקדם יותר הבוקר (שלישי) נחת בישראל מטוסו של ראש המודיעין המצרי, חסן רשאד. במצרים אומרים כי הוא הגיע לישראל כדי לדון ביישום מתווה הפסקת האש. הוא צפוי להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם ראש השב"כ דוד זיני ועם השליח המיוחד של הנשיא טראמפ, סטיב ויטקוף.




















