שתי נשים נפצעו הבוקר (ראשון) בשריפה שפרצה בדירת מגורים בקומה הראשונה בבניין ברחוב אדם בשכונת ארמון הנציב בירושלים.
הדיווח על השריפה התקבל במוקד 101 של מד"א בשעה 04:54. לוחמי אש וצוותי מד"א שהגיעו למקום זיהו עשן שחור וסמיך עולה מהקומה הראשונה.

צוותי מד"א נאבקו על חייה של אישה כבת 60 שחולצה מהדירה במצב אנוש. האישה נמצאה חסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה, לאחר ששאפה עשן רב. צוותים רפואיים החלו בפעולות החייאה ממושכות ופינו אותה לבית החולים הדסה עין כרם במצב קריטי.
חובש מד"א ערן פלצקי תיאר: "ראינו עשן שחור וסמיך שעולה מהקומה הראשונה בבניין. כוחות הביטחון חילצו אלינו 2 נשים כאשר אחת מהן מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים שכלל פעולות החייאה ממושכות ופינינו אותה לבית החולים כשמצבה קריטי ואנחנו נלחמים על חייה".
בנוסף, פונתה נפגעת שנייה, אישה בת 47, במצב קל.
פעילות כוחות החירום
צוותי כיבוי והצלה ממחוז ירושלים פעלו לכיבוי מוקד השריפה, ביצעו סריקות מקיפות בדירה ובמבנה כולו. שוטרי תחנת עוז במחוז ירושלים סייעו בסגירת הזירה ובפינוי הנפגעים.
נסיבות פריצת השריפה ייחקרו על ידי חוקרי השריפות של שירות כבאות והצלה לישראל.
נקבע מותה של האישה כבת 70
בהמשך עדכנו גורמי ההצלה כי למרבה הצער, נקבע מותה של אישה שחולצה הבוקר משריפה בדירה בירושלים.
מכבאות והצלה נמסר כי ממצאי החקירה מעלים כי השריפה פרצה בעקבות כשל חשמלי, והחקירה שמתבצעת על ידי רע"ן חקירות מחוז ירושלים, נמצאת בשלבים הסופיים.
מהבדיקה עלה כי דלת הדירה היתה נעולה מבפנים, ללא מנעול פנימי מסוג "פרפר", אשר היה מסייע להימלט בקלות מן הדירה. לפי ההערכה, העובדה שלא היה מנגנון פתיחה פנימי עיכבה את יציאתה של האישה מהדירה, היא נמצאה בחדר פנימי, סמוך למטבח.





















