גורם בכיר במצרים אומר כי ארצות הברית פועלת בימים האחרונים לדחיפה מואצת של שלב ב’ בהסכם בעזה, בקצב גבוה מזה שמבקשת ישראל. לדברי הבכיר, המהלך האמריקני נועד לייצר עובדות חדשות בשטח, אך תוך הקפדה שלא לפגוע ישירות ביחסים עם הממשלה בירושלים.
על פי הדיווח, הקצב שמכתיבה וושינגטון אינו תואם את הגישה הזהירה שמוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו, המבקש להתקדם בשלבים מדודים יותר. עם זאת, הבכיר הדגיש כי האמריקנים מנסים לשמור על תיאום שקט עם ישראל, גם בזמן שהם מפעילים לחץ להמשך המהלך.
בקהיר מציינים כי בסוף השבוע האחרון התנהלו שיחות מתוחות סביב סוגיית מעבר רפיח. זאת, בעקבות דרישה ישראלית להציב נקודת בידוק ישראלית במעבר לפני הנקודה הפלסטינית. המצרים דחו את הדרישה, והבהירו כי מבחינתם המעבר צריך לפעול תחת ניהול פלסטיני, בסיוע ופיקוח של נציגי האיחוד האירופי בלבד.
לדברי הבכיר במשרד החוץ המצרי, פתיחת מעבר רפיח נתפסת כצעד פתיחה בתהליך רחב יותר לשינוי המציאות בעזה. לאחר מכן, כך אמר, צפוי להיפתח משא ומתן על הכנסת כוח ביטחון פלסטיני, והדיונים בנושא זה צפויים להימשך כבר בימים הקרובים.




















