שגריר רוסיה בישראל, אנטולי ויקטורוב, גילה אתמול (ד') כי ממשלתו מקדמת יזמה להקמת בית חולים רוסי ברצועת עזה, במסגרת מגעים דיפלומטיים עם ישראל, הרשות הפלסטינית ומדינות נוספות. הדברים נמסרו בריאיון לרשת הטלוויזיה הרוסית RT, ופורסמו בסוכנות הידיעות הרוסית "ריא נובוסטי".
לדברי ויקטורוב, הרעיון להקמת המתקן הרפואי עלה לראשונה לפני כשנתיים, אך צף מחדש בתקופה האחרונה על רקע המצב ההומניטרי ברצועה. "אני מאשר שבאופן עקרוני אנו מוכנים לפרוס את המתקן הרפואי כמה שיותר מהר – עם ציוד רוסי ואנשי צוות רוסים", אמר השגריר.
השגריר הוסיף כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הביע נכונות להקים את בית החולים במהלך פגישה שקיים לאחרונה עם יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן). מוסקבה מתאמת את הצעדים עם גורמים ישראליים לצד "מועצת השלום" – הרשות הפלסטינית – ומדינות נוספות.
לא ברור בשלב זה מה היקף המתקן המתוכנן, היכן בדיוק בתחום הרצועה הוא אמור להיבנות, ומהו לוח הזמנים המדויק ליישום התוכנית. גם לא ידוע אם ישראל נתנה הסכמה עקרונית לכניסת הצוות והציוד הרוסיים לרצועה, או שמדובר עדיין בשלב מגעים מקדמיים.





















בית מחסה לרוצחים…חכמי חלם..לא להסכים..👽
בדיוק
בית קברות להקים להם הם כולם שם נצים מוות לעזה אמן
צודק….עמלקים דל דורינו
עדיף שיקימו שם בית קברות זה הרבה יותר נצרך שם והדרישות רק יעלו. החכם עיניו בראשו יקנה מניות של בתי קברות בעזה
כמו שנאמר להקים בית קברות לחלאות האדם האלה.