ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום לאיום הרחפנים ההולך וגובר, וטען כי התריע עליו כבר לפני שנים – אך בצה"ל עדיין מתמודדים עם הקושי לספק מענה מלא לאתגר המבצעי.
בפתח ישיבת הממשלה ציין נתניהו כי כבר לפני שש שנים זיהה את הפוטנציאל המסוכן של רחפנים, הן ככלי להתנקשות והן כאמצעי לחימה בשדה הקרב. לדבריו, בעקבות התרעותיו ננקטו צעדים שונים, בהם הקמת אמצעי מיגון לטנקים וניסיונות לבלום את האיום המתפתח.
עם זאת, למרות המאמצים, בצה"ל מודים כי האיום עדיין לא נוטרל לחלוטין. השימוש הנרחב ברחפני נפץ, כפי שנראה גם בזירות אחרות בעולם, ממשיך להציב אתגר מורכב לכוחות בשטח.
נתניהו הדגיש כי הוקם צוות מיוחד, הכולל גורמים ממערכת הביטחון ומהמגזר האזרחי, במטרה לפתח פתרונות מתקדמים. לדבריו, לצוות ניתנה הנחיה חריגה לפעול ללא מגבלות תקציב, במטרה להגיע למענה מהיר ויעיל.
במקביל להתמודדות עם איום הרחפנים, נמשכת הלחימה בגבול הצפון. במהלך הלילה נפצעו ארבעה לוחמי צה"ל כתוצאה מפיצוץ מטען בדרום לבנון – אחד מהם באורח קשה, קצין נוסף באורח בינוני ושניים באורח קל.
בנוסף, כוחות צה"ל ממשיכים לפעול מול ירי רקטות וניסיונות חדירה באמצעות כלי טיס עוינים, כאשר חלק מהאיומים יורטו על ידי חיל האוויר.
לדברי נתניהו, ישראל ערוכה לכל תרחיש וממשיכה לפעול במקביל בזירות השונות – תוך ניסיון להדביק את הפער מול אחד האיומים המתפתחים ביותר בשדה הקרב המודרני.




















