רומן גופמן. צילום: Yonatan Sindel/Flash90

כצפוי: היועמ"שית לבג"ץ – יש לפסול את מינוי גופמן לראש המוסד

היועמ"שית גלי בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ באיחור את עמדתה הנחרצת נגד מינוי אלוף רומן גופמן לראש המוסד, וקראה לבטלו. לטענתה, גופמן נמנע ממסירת מידע קריטי בחקירה פלילית-ביטחונית. לטענתה, חוות דעת רוב הוועדה למינויים "מגמתית ואינה יכולה לעמוד"

כתבות נוספות בנושא:

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הגישה הבוקר (חמישי) לבג"ץ את עמדתה הנחרצת התומכת בעמדת העותרים נגד הממשלה, וקראה לפסול את מינויו של אלוף רומן גופמן לתפקיד ראש המוסד. זו הפעם השנייה בהליך שבה נוקטת היועמ"שית עמדה נגד המינוי – והפעם, לאחר שהוועדה למינוי בכירים אישרה אותו בשנית, לאחר שבג"ץ הורה לה לשוב ולבחון את הסוגיה (לשמוע את עדות אלמקייס ותא"ל ג').

הרקע: ועדה, בג"ץ, ועדה מחדש

בשלב הראשון של ההליך, לאחר שהוועדה למינוי בכירים אישרה את גופמן, הציגה היועמ"שית עמדה נגד המינוי. בג"ץ החליט להחזיר את הדיון לוועדה, בנימוק שנפל פגם בהליך הבדיקה: הוועדה לא זימנה לעדות את רח"ט הפעלה באמ"ן, תא"ל ג', ואת הבלוגר אורי אלמקייס, שהופעל על ידי קצין באוגדה עליה פיקד בעבר רומן גופמן. לאחר שהוועדה קיימה דיונים משלימים וחזרה ואישרה את המינוי, הגישה היועמ"שית הבוקר את עמדתה המעודכנת – שהוגשה באיחור, לאחר שהמועד האחרון להגשה היה אמש בלילה.

הטענה המרכזית: גופמן הסתיר מידע קריטי

לב עמדת היועמ"שית נסב סביב התנהלותו של גופמן בחקירה ביטחונית-פלילית שנוהלה בשנת 2022. על פי החומרים שנאספו, גופמן, בהיותו מפקד אוגדה 210, אישר לגורמי האוגדה לפעול מול אזרחים ישראלים המפעילים פלטפורמות ברשת, לצרכי השפעה על האויב – תוך עקיפת הגורמים המוסמכים באמ"ן לביצוע מבצעי הפעלה.

לטענתה, אישר גופמן את הקשר עם הבלוגר אלמקייס, שהפעיל ערוץ טלגרם. כאשר נחקר בחקירה ביטחונית, ונשאל במפורש האם ידוע לו על קשר כלשהו, ישיר או עקיף, עם ערוץ טלגרם ישראלי בתחום האקטואליה-הביטחונית – נמנע, לפי עמדת היועמ"שית, מלמסור את המידע שהיה בידו. זאת אף שהקשר עם אלמקייס החל כארבעה חודשים קודם לכן, באישורו המפורש.

"גופמן נשאל על קשר, במישרין או בעקיפין, עם ערוץ טלגרם ונמנע לטענתה מלמסור את האמת – וזאת גם לאחר מעצרו של מפעיל ערוץ הטלגרם", כתבה בהרב-מיארה. "הימנעותו מלמסור את הידוע לו, בהקשר הרגיש ביותר של חקירה פלילית ביטחונית, הובילה לפגיעה בחקר האמת ולפגיעה קשה בזכויותיו של אלמקייס".

לפי העמדה של היועמ"שית, ההסתרה הובילה לכך שמחב"ם (-מחלקת ביטחון מידע) מסר ב-21 במאי 2022 מכתב לפיו לא נמצאה כל עדות לפנייה לערוצי הטלגרם הרלוונטיים לחקירה – מסמך שהתגלה לאחר מכן כשגוי. בהרב-מיארה טוענת כי אלמלא גילוי הקשר בין אלמקייס לאנשי האוגדה, הפרקליטות לא הייתה חוזרת בה מכתב האישום נגדו כשנה וחצי מאוחר יותר.

תקיפה חריפה של הוועדה

היועמ"שית לא הסתפקה בביקורת על גופמן, ותקפה ישירות את חוות דעת רוב הוועדה למינוי בכירים. "חוות דעת הרוב מתאפיינת במגמתיות שתכליתה להקטין את חלקו של גופמן ולנקות אותו מאחריות", כתבה. "מקריאת הפרוטוקולים קשה להשתחרר מהרושם שחלק מחברי הרוב גמרו בדעתם להכשיר את המינוי – ויהי מה. כתוצאה מכך הם התעלמו מנתונים וממידע שאינם תומכים בתזה שלהם".

היועמ"שית ציינה כי דווקא עמדת יושב-ראש הוועדה, נשיא בית המשפט העליון בדימוס אשר גרוניס, תומכת בעמדתה: גרוניס קבע בחוות דעתו כי "האוגדה וספציפית תא"ל גופמן, שנשאלו שאלה קונקרטית, לא השיבו תשובה מדויקת – וזה תיאור עדין. ברור ופשוט שמדובר בפגם משמעותי מבחינת טוהר המידות". עמדת הרוב, לפי היועמ"שית, אינה עולה בקנה אחד עם ממצאים עובדתיים הנובעים מהתשתית הראייתית, ובכלל זה מסמכים שנכתבו בזמן אמת – "חזקים יותר מהזיכרון האנושי", כלשון חברת הוועדה פרופ' איינהורן.

הסעד המבוקש

היועמ"שית ביקשה מבג"ץ להוציא צו על תנאי בעתירות, ובהמשך לכך להורות על ביטול החלטת ראש הממשלה למנות את גופמן לתפקיד ראש המוסד.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מהפכת ההתיישבות בנגב: אושר החוק שיאיץ הקמת יישובים חדשים בדרום
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה
מחר! מרן הגר"ד כהן יישא כפיו מול מקום המקדש
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ ברעיון חדש: עסקאות והשקעות מהמפרץ במקום דמי החזר 20 אחוז
סיכול ממוקד ברצועה: חוסלו בכירים בזרוע הצבאית של חמאס בגדוד ג'באליה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר סופית: הכנסת הקפיאה את מעצרם של תלמידי ישיבות עד לאחר הבחירות
מגפת האבולה בקונגו מחריפה: בארגון הבריאות מזהירים מהיקף תחלואה גדול בהרבה

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
בהנחיית יועמשי''ת הכנסת: הח"כים החרדים הצהירו שקרוביהם לומדי תורה
אזהרה חמורה: גל הודעות מתחזה למערכות הממשלתיים
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-14 231121
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
.
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
MIDEAST ISRAEL USA
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture