אירוע חדירת המחבל הבוקר למרחב רכס רמים מסמן עליית מדרגה מסוכנת בגבול הצפון. על פי הכתב הצבאי דורון קדוש, מדובר באירוע חסר תקדים מאז ימי פרוץ המלחמה באוקטובר 2023. בעוד שבתחילת המלחמה התרחשו מספר תקריות של חדירת מחבלים וחילופי אש, מאז לא נרשמה חדירה של ממש אל מעבר לגדר המערכת למרחב אזרחי. הפעם האחרונה שבה חדרו מחבלים מלבנון הייתה בינואר 2024, אך אז מדובר היה באזור הר דב, מובלעת ישראלית ללא גדר מערכת.
דוד אזולאי, ראש מועצת מטולה, תקף בחריפות את הממשלה בעקבות התקרית: "אני מברך את כוחות צה״ל על הפעולה המהירה שסיכלה איום מיידי, אך כל עוד מחבלי חיזבאללה מרשים לעצמם להתקרב לגדר – ה-7 באוקטובר בצפון הוא רק עניין של זמן".
אזולאי הוסיף כי הממשלה מתנהלת בדרך של "נורמליזציה למציאות בלתי נסבלת": "תושבי הצפון צריכים ביטחון אמיתי, החזרת ההרתעה והכרעה ברורה מול חיזבאללה. אי אפשר להמשיך להשלים עם מציאות שבה האויב מגיע עד פתח ביתנו".
התקרית הנוכחית נחשבת לחריגה במיוחד בשל העובדה שצה"ל מחזיק רצועת ביטחון משמעותית בעומק של מספר קילומטרים בתוך שטח לבנון, מול רכס רמים. חדירת המחבל בנקודה זו, הנמצאת לכאורה תחת שליטה צבאית עמוקה, מעלה סימני שאלה כבדים בנוגע ליכולת ההגנה והמניעה מול חוליות טרור המנסות להפר את השקט בגבול.
כוחות צה"ל וחיל האוויר ממשיכים בסריקות נרחבות במרחב, תוך שמירה על קשר שוטף עם הרשויות המקומיות כדי לעדכן את התושבים ולהנחות אותם בהתאם להתפתחויות בשטח.




















