שני המהלכים הבאים שישלימו את המפה הפוליטית לקראת הבחירות, לאחר שהשמאל חילק את הקלפים שלו, יהיו מתיחת הפנים ברשימת הליכוד והקמת מפלגת לווין ימנית שתצהיר "אנחנו מצטרפים לממשלה בראשות נתניהו".
בימין אוהבים לומר שהם לא מתערבים איך השמאל מחלק את המנדטים שלו. ואכן, זה היה תהליך ארוך ומרתק להתבונן בגיבוש מפת המפלגות החדשה בשמאל. תהליך שארך יותר משנתיים.
כמו נשל נחש, השמאל החליף כמעט את כל המפלגות והעומדים בראשם. הוא הדיח את גנץ, לפיד, מרב מיכאל. חיסל את המחנה הממלכתי, יש עתיד והעבודה, והקים במקומם את יחד, ישר והדמוקרטים עם בנט, אייזנקוט וגולן.
כמו בקבוצת כדורגל שירדה ליגה, או חברה שהגיעה לפשיטת רגל, החליפו שם את המנכ"ל, ההנהלה והשחקנים, עשו מיתוג חדש וחוזרים לשוק בניסיון לחזור לנצח.
אבל שני המהלכים הבאים, שיעצבו את המפה הפוליטית עומדים להתרחש דווקא בימין. מתיחת פנים של הליכוד, ומפלגת לווין ימנית חדשה.
בליכוד, נתניהו מבין כי הרשימה הנוכחית שעוצבה מכוכבי האופוזיציה ב-2021 לא רלוונטית ל 2027. גם השיטה (הפריימריז) כבר לא עובדת, והוא מסתער על יצירת רשימה אטרקטיבית – בשיריונים או ועדה מסדרת.
הליכוד היא המפלגה עם נאמנות הבוחרים הגבוהה ביותר בישראל, ובסוף הרוב המכריע חוזר תמיד הביתה. אבל כדי לנצח באופן מובהק צריך להביא עוד 5 מנדטים נוספים.
רמת ההצלחה של המהלך של נתניהו תקרין גם על המהלך השני והמרתק יותר, האם תקום מפלגת ימין-מרכז ומי קהל היעד שלה?
במרכז המפה הפוליטית מתרחש פרדוקס פוליטי. מאז קיץ 2024, הביפרים ועם כלביא, ולאחר פרישת גנץ ואיזנקוט נוצרה במרכז המפה קבוצה של כ 5-7 מנדטים של מתפכחים, שמעולם לא הצביעו לימין הרואים בנתניהו ראש הממשלה המתאים ביותר לעת הזאת (לפי נתוני ההתאמה) – אבל אין להם מפלגה לבחור – והליכוד הנוכחי אינו אופציה כרגע.
במקביל מסתובבים באותו אזור חיוג, כבר שנתיים הרבה טוענים לכתר, המחזרים אחרי קולות אותם בוחרים, שלא מצליחים להתרומם. הנדל, ארדן, שימחי, אדלשטיין, שקד והרבה ארגונים חוץ פרלמנטריים שקמו אחרי המחאה והמלחמה.
הסיבה שהביקוש וההיצע הללו לא נפגשים היא פשוטה. הבוחרים הללו רוצים מפלגת מרכז ימין ביטחונית, ציונית, ערכית שראשיה יצהירו במפורש "אנחנו מצטרפים לגוש הימין בראשות נתניהו". אבל כל אותם מתמודדים וארגונים לא מסוגלים להצהיר זאת. הם עדיין בפרדיגמה שיכפו כלשון מאזנים החלפת שלטון, הפוך מהרצון של אותם בוחרים פוטנציאלים.
המהלכים שיתרחשו בחודשיים בליכוד ובסביבתו ישלימו את מפת המפלגות ובמידה רבה יכריעו את הבחירות בצורה מובהקת.
הערת השלמה בעקבות תגובות, הטרלות ועמדות לא ברורות. לגוש הימין אצלי בסקרים יש היום בין 63-65 מנדטים. יש טענה כי לצורך עריכת רפורמות משמעותיות יש צורך ברוב יותר מובהק. מפלגת ימין-מרכז שותפה לקואליציה עתידית יכולה להביא לקואליציה של 68-70 מנדטים.
(בפעם האחרונה שנבחרה רשימת הליכוד עוד היתה כאן קורונה)





















ביבי די לנו עם השמאל, אייזנקוט לא שמאל, בנט לא שמאל, לפיד לא שמאל, ליברמן לא שמאל, מספיק לבלבל לנו במוח. לך הביתה עשית את שלך על הטוב ועל ההרס הרב שבאמת ב-15 השנים האחרונות. לך הביתה