זירת הדקירה בשוויץ. צילום: באדיבות המצלם

מקומם: המחבל שדקר חרדי 17 פעמים בציריך – עשוי להישלח לשנת מאסר בלבד

זעם בקהילה היהודית בשווייץ: צעיר, מוסלמי ממוצא שווייצרי תוניסאי שהיה בן 15 בעת הפיגוע, מואשם בניסיון רצח על רקע אנטישמי ובהזדהות עם דאעש. למרות חומרת המעשה, החוק השווייצרי מגביל את העונש לקטינים לשנה אחת בלבד

כתבות נוספות בנושא:

בציריך נפתח בימים אלה משפטו של המחבל המוסלמי שביצע בשנה שעברה פיגוע דקירה קשה נגד יהודי חרדי, ובשווייץ גוברת הביקורת הציבורית על כך שגם אם יורשע בכל סעיפי האישום – הוא עשוי להישלח לשנת מאסר אחת בלבד.

הנאשם, אזרח שווייצרי תוניסאי, היה בן 15 בעת הפיגוע שבוצע ב-2 במרץ 2024, וכיום הוא בן 17. לפי כתב האישום, הוא תקף באכזריות יהודי חרדי כבן 50 סמוך לבית כנסת בציריך, דקר אותו 17 פעמים וניסה לרצוח גם יהודים נוספים. התביעה לנוער מייחסת לו כמה עבירות של ניסיון רצח, לצד עבירות נוספות על רקע טרור ואנטישמיות, אך בשל גילו בעת המעשה – החוק השווייצרי אינו מאפשר להטיל עליו עונש מאסר ממושך.

במהלך הדיון ניסה השופט לברר עם הנאשם כיצד הקצין, מדוע הזדהה עם ארגון הטרור דאעש ומה יחסו כיום לקורבן, אך הצעיר סירב להשיב כמעט לכל השאלות והסתפק שוב ושוב בתשובה: "אין תגובה". בשל שתיקתו, בית המשפט נשען על הודעות קודמות שמסר במהלך החקירה. מהן עולה כי שאף להיהרג בידי המשטרה לאחר הפיגוע, כדי למות כ"שהיד" ולהגיע לגן עדן.

על פי כתב האישום, תהליך ההקצנה שלו החל לאחר טבח 7 באוקטובר. בחודשים שלאחר מכן הוא חיפש ברשת מידע על דאעש, על ייצור חומרי נפץ ועל דרכים לפגוע ביהודים. תחילה שקל להכין פצצה, ואף החליף מידע באינטרנט עם אדם בעל עמדות דומות, אך לאחר שהבין שמדובר במבצע מורכב מדי – החליט לעבור לתוכנית פשוטה יותר: פיגוע דקירה בבית כנסת.

לפי התביעה, יום לפני הפיגוע הוא רכש סכין קצבים במרכז קניות בציריך, ובמקביל בדק ברשתות החברתיות מתי יהודים מתכנסים לתפילה. ב-2 במרץ הגיע לבית הכנסת, פתח שידור חי בטלפון הנייד, ותכנן לתעד את המתקפה כדי שתופץ ברשת. אלא שהטלפון הוכנס לכיסו, ולכן נותרה רק הקלטת שמע של רגעי האימה.

מהתיעוד עולה כי בשלב ראשון ניסה להיכנס לבית הכנסת, אך משגילה שהדלת סגורה החליט להמתין בחוץ למתפלל שייצא. בהקלטה נשמע קולו אומר: "עכשיו יש לי אחד", ואז נשמעות הריצה, התקיפה וקריאות "אללה אכבר". על פי כתב האישום, הוא התנפל על הקורבן מאחור, כיוון תחילה לצוואר ולראש, ובהמשך ניסה אף לשסף את גרונו.

הקורבן, יהודי חרדי בן 50, הצליח להימלט כמה מטרים אל הרחוב, אך המחבל רדף אחריו והמשיך לדקור אותו שוב ושוב. רק לאחר מאבק שהתפתח על מכסה מנוע של רכב שעמד ברמזור, הצליחו עוברי אורח להשתלט על התוקף. הקורבן פונה במצב קשה לבית החולים, כשהוא סובל בין היתר מפגיעות קשות בריאות, ונזקק לניתוח חירום. הוא אושפז לתקופה ממושכת ורק בנס ניצל.

בשל האינטרס הציבורי הרב, חרף העובדה שהליך נגד קטין מתנהל בדרך כלל בדלתיים סגורות, הורשו נציגי תקשורת להשתתף בדיונים ובמתן גזר הדין. התביעה דורשת את העונש המרבי האפשרי – שנת מאסר אחת – בעוד ההגנה מבקשת לזכות את הצעיר מסעיפי ניסיון הרצח ולהסתפק בעונש של שישה חודשי מאסר בלבד. פסק הדין צפוי להינתן ביום שלישי הקרוב, 7 ביולי, בשעה 13:30 לפי שעון שווייץ.

הפרשה כולה מעוררת סערה בשווייץ, בעיקר בשל הפער העצום בין חומרת המעשה לבין העונש האפשרי. בעוד מבוגר שהיה מבצע פיגוע כזה עלול לעמוד בפני עונש של עד עשר שנות מאסר בגין גרימת חבלה חמורה, ואף מאסר עולם במקרה של רצח – קטין שביצע ניסיון רצח כפוף לדין נוער מקל בהרבה. לפי החוק הקיים, הדגש הוא על שיקום ולא על ענישה, מתוך הנחה שמתבגרים טרם פיתחו שליטה מלאה על מעשיהם ושעונשים ארוכים אינם מונעים בהכרח עבירות עתידיות.

עם זאת, בעקבות הפיגוע בציריך ובשל שורת מקרים חמורים נוספים, החלו בשווייץ לקדם יוזמות חקיקה שיאפשרו ענישה מחמירה יותר כאשר קטין מבצע עבירת טרור או ניסיון רצח. לעת עתה אין פריצת דרך ממשית, אך עצם הדיון הציבורי מעיד על עומק הזעזוע שחוללה המתקפה – ועל הקושי של חלקים נרחבים בציבור השווייצרי להשלים עם האפשרות שמחבל שכמעט רצח יהודי בפיגוע אנטישמי ישוב לחופשי בתוך זמן קצר יחסית.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

הירשם לקבלת עדכונים
עדכן אותי על
1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

השם ישמיד אותו וכל אויבינו…לצערנו גם בארץ מרחמים על הנבלות מה לנו להתלונן..השם יעזור

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן
האולטימטום של גפני עבד: הממשלה אישרה 39 מיליון ש"ח לשכר הגננות החרדיות
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל חיסל שלושה מחבלים חמושים של חיזבאללה בדרום לבנון
היסטוריה בכנסת: אושר סופית החוק לפיצול והסדרת סמכויות היועמ"ש
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כוננות מעצרים: ממחר בבוקר מבצע האכיפה המשטרתי בדרכים שיפגוש את בני הישיבות
20 שנה אחרי מלחמת לבנון השנייה: צה"ל מסכם את הפגיעה במעוז חיזבאללה בבינת ג'בייל

הכתבות המעניינות ביותר

התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
ח"כ מישל בוסקילה ימונה לסגן שר החוץ במקום שרן השכל שהתפטרה
הרמטכ"ל בטקס לחללי המודיעין: "לחימת הצללים היא שמאפשרת לאזרחי ישראל לחיות באור"
והאר עיננו בתורתך: הנהלת "אסותא אופטיק" התקבלה אצל הראשל"צ הגר"ד יוסף שליט"א
ח"כ מעוז: "ראשי הקואליציה אשמים בחילול הכותל"
הלמ"ס: מדד יוני הפתיע ולא השתנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת ב-2% בשנה
תחת שריקות הטילים - הרב נתן בן נון בפגישת היערכות עם בכירי הממשל בקייב לקראת ראש השנה תשפ"ו
ח"כ אזולאי במתקפה חריפה על היועמ"שית: "זו לא מערכת ייעוץ – זו מאפייה"
עתירה לבג"ץ: לעצור את הדחתן של כ-2,600 משפחות מהגרלות "דירה בהנחה"
וואטסאפ

חדש באתר

.
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
.
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
WhatsApp Image 2026-07-15 at 22.53
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
צילום מסך 2026-07-15 230523
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
1
0
מעניין אותנו מה אתה חושב, תוכל להגיב בבקשה?x
Hide picture