צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

לא עוד מס חרדי: דוד ברמן על הבחירות הכלכליות / טור דעה

הבחירות הגורליות נוגעים לכל אחד ואחת מאיתנו, האם מהלך החיים החרדיים ישארו חוקיים מבחינה פרקטית, ואפשריים מבחינה כלכלית • ממשלת הזדון הייתה מפולגת כמעט סביב כל נושא, למעט סביב עניין הדת והחרדים

כתבות נוספות בנושא:

כי כל בר דעת מבין, שהדרך הנורמלית, היעילה, להגן על צרכיך הוא בראש ובראשונה, באמצעות המערכת הפוליטית. כל האופציות האחרות של הפגנות ומחאות, הם בדיעבד גדול, לאחר שמוצו כל התהליכים הנורמלים.

ביום השלישי שנכפל בו כי טוב נצא כולנו כאחד לעמוד ולהיקהל על נפשותינו ונקיים את מצוות היום ונזכה לכל הברכות והישועות, כפי שרבים מספרים שבקשות שהתפללו בעת קיום מצוות ההצבעה התקבלו למעלה מדרך הטבע, וה' יהיה בעזרנו. כי עד מתי רשעים יעלוזו. הבחירות הגורליות נוגעים לכל אחד ואחת מאיתנו, האם מהלך החיים החרדיים ישארו חוקיים מבחינה פרקטית, ואפשריים מבחינה כלכלית.

ממשלת הזדון הארורה שהחכי"ם החרדיים נלחמו כאריות יום יום להפיל אותה, תוך שזרעו הישגים נקודתיים על הדרך גם כן בלחימה עיקשת ויריקת דם יום יום, וחפץ השם הצליח בעדם, הייתה מפולגת כמעט סביב כל נושא, למעט סביב עניין הדת והחרדים, פה היה להם צ'ק פתוח לחבוט ולהכות ללא רחם.

מס חרדי

הממשלה הצטיינה בהשתת "חרדי'טקס", (טקס זה מיסים באנגלית) מיסים המיועדים לציבור החרדי כחד פעמי ושתייה מתוקה. ללא בושה. חיתוך בבשר החי של עולם התורה. תחבורה ציבורית שלנו יקרה "במקרה" ברפורמה החדשה. ביטול שכונות המיועדות לחרדים שכבר הוקצו בעבר. ורשימת החנק שבקנה ארוכה ומפחידה !

מה שנוגע לפן הרוחני גם אין צורך להסביר, פירוק דה פקטו של הרבנות הראשית, מה שאיך-שהוא שמר קצת על טהרת הייחוס, וכשרות בסיסית לעם שבשדות, בידי הצורר מתן כהנא וליברמן בשביל לספק ג'ובים לארגון הניאו רפורמי צוהר ותומכיהם.
תקצוב והכרה במתבוללים הרפורמים, ביטול הקומה הכשירה, ועוד לא נגענו בכל הקשור לגיוס ולשבת קודש. המצב מסוכן ומפחיד.

כאוויר נדמנו

כמובן אוזלת יד מוחלטת בכל צרכי האזרח החרדיים, אין עם מי לדבר, אם בעבר "אחות הייתה לנו בבית המלך" כל לשכות החכי"ם שלנו שבקואלציה פעלו במלוא המרץ לנסות להיענות לכל פנייה, בממשלה האחרונה שהושלכנו לאופוזיציה, לא היה עם מי לדבר, כאוויר נדמנו, שקופים היינו, ולמרמס נהפכנו. ערבים נהיו מלכי הארץ, שפחה כי תירש גבירתה.

בבחירות הבאות יש סיכוי והזדמנות חד פעמית להחזיר את הגלגל אחורה, ולהעיף את הרשעים הללו מהשלטון, ולחייב את ביבי לטפל אחת ולתמיד בבגץ, ובשחיתות ודיקטטורת מערכת המשפט, הוא כבר לא יוכל להתחמק, הם כבר הגיעו אליו!

לאיש אין תירוץ ואמתלה להתחמק מן החובה האישית הגדולה המונחת על כתפיו ביום הגורלי להצביע, הפתק שבידו זה נשק רב עוצמה שרק מתאבד הזוי לא מפעיל אותו להתגונן מהקמים עליו להכחידו.

להצביע זו חובה ואחריות בסיסית של אדם כלפי עצמו אשתו וילדיו, וכערבות הדדית של כלל ישראל. ואהבת לרעך כמוך. לא תעמוד על דם רעך. זו השתדלות מינימלית כמו כל השתדלות מעשית אחרת המתחייבת מתוקף היותנו יהודים מאמינים "וחי בהם".

כמו בניו יורק

בניו יורק יש כעת בחירות למשרת המושל, כל הקהילות החרדיות מסאטמר עד לחוגי אגודת ישראל, מעורבים בזה עד צוואר, בשיא התקשר הנשיא ביידן אישית לגדולי האדמורי"ם לבקש את תמיכתם.

כי כל בר דעת מבין, שהדרך הנורמלית, היעילה, להגן על צרכיך הוא בראש ובראשונה, באמצעות המערכת הפוליטית. כל האופציות האחרות של הפגנות ומחאות, הם בדיעבד גדול, לאחר שמוצו כל התהליכים הנורמלים.

זה שיש לחוגי קנאים בעיה להצביע לשלטון בארץ ישראל, זה דבר אחד. ומי שאכן נוהג בכל עניין כדעת סאטמר, בצניעות בני ביתו, בשליחה למוסדות לא מתוקצבים, יש לו על מי לסמוך לנהוג בקולה המופלגת של להפקיר את השטח ולא להצביע.

אולם מה שעל כל הדעות מוסכם, שמבחינה פרקטית ומעשית, הדרך להתמודד עם השלטון הוא באמצעות המערכת הפוליטית. ככה היו מאז מיסוד הדמוקרטיות באירופה, עד לימנו בכל העולם, לסאטמר יש בעיה להצביע בארץ, אבל אין סיסטם פרקטי יותר טוב.

תאמרו אמת

אז במקום שתעמולת הקנאים תגיד את האמת בטיעונים השקפתיים האמיתיים, אבל הם מבינים שבזה הם בעמדת מיעוט וההתירים של לא להצביע שלהם מבוססים על אגדתות שבחז"ל, שע' פנים לה, ולא הלכה פסוקה, אזי הפכו את כל תעמולת ההבל שלהם בהשמצות אישיות נגד החכי"ם המסורים "החכי"ם החרדים לא עושים כלום" "הם רק מפריעים" "מה יש לנו מהם" וכדומה.

תשמרו את התגליות הללו לבחירות בארה"ב. מעניין שרק שמה הפוליטיקאים הם טובים, ולא מאשימים אותם בגזירת החינוך הקשה שיש שמה כעת לדוגמה. אז תאמרו אמת בבקשה !

וגם ראו זה פלא, רק בארץ ישראל "הגבאים בלבלו לרבנים" ככה הם לא מתביישים לדבר על שרפי מעלה וקדושי עליון מהדור הקודם כמלאך מבעלזא, וכשר התורה מטשעבין זיע"א. ועוד. מאורי הדור לא חשבו כמוכם ? תתמודדו. תאמרו אמת. תפסיקו לשקר ולנסות לשכתב את המציאות.

ביום השלישי שנכפל בו כי טוב נצא כולנו כאחד לעמוד ולהיקהל על נפשותינו ונקיים את מצוות היום ונזכה לכל הברכות והישועות, כפי שרבים מספרים שבקשות שהתפללו בעת קיום מצוות ההצבעה התקבלו למעלה מדרך הטבע, וה' יהיה בעזרנו. כי עד מתי רשעים יעלוזו.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אור החיים הקדוש ונושענו": תפילה נדירה ביום ההילולא - ההזדמנות שלך לישועה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מכתב התראה חריף לרוני קובן: "התפטר מתפקידיך והתנצל בפני לומדי התורה"
תיעוד: מירוץ אופנוענים בגליל - הרוכב הנמלט נעצר לאחר מרדף
עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בית המשפט העליון בארה"ב הרחיב דרמטית את סמכויות הנשיא
הגנרל שפיקד על מפקדת התיאום בקריית גת, מונה לסגן מפקד סנטקום
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל מדוזות הגיע לתחנת הכוח "רוטנברג" באשקלון: "אספקת החשמל כסדרה"
משאית שהובילה סוללות ליתיום עלתה באש ונשרפה כליל; אין נפגעים
טרגדיה בבית וגן: אם לשבעה נפטרה לאחר מחלה קשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אירועים חריגים בקרב בכירי משמרות המהפכה: התנקשות ותאונה מסתורית
טראמפ רוצה לראות תוצאות מפתיחת הורמוז ומאיים על חברות הדלק

הכתבות המעניינות ביותר

ירושלים: בן שנה נשכח ברכב - מצבו בינוני
תיעוד חריג: שני קנגורואים התגוששו במרפסת בית באוסטרליה
גשמי זעף בוונצואלה: שיטפונות מחריפים את המשבר ההומניטרי
היערכות שיא לקראת מחנה הנופש של יד לאחים לילדים שחולצו בחודשים האחרונים מכפרים ערבים
בשורה לתושבי הבירה: תוכנית ענק להרחבת המרכז הרפואי 'הדסה עין כרם'
נס בבלוויו: בני משפחה חרדית ואורחיהם נמלטו ברגע האחרון מהלהבות
עם כבשים 'מיוחסים': מעמד "ראשית הגז" מיוחד במעונו של פוסק הדור
הרמב”ם היומי • הלכות שביתת עשור פרק ב׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שביתת עשור פרק ב׳ • צפו
טבריה סוערת: חברי הבד"ץ במכתב חריף נגד פתיחת חוף מעורב בעיר
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-30 at 12.57
ירושלים: בן שנה נשכח ברכב - מצבו בינוני
צילום מסך 2026-06-30 125206
תיעוד חריג: שני קנגורואים התגוששו במרפסת בית באוסטרליה
צילום מסך 2026-06-30 124119
גשמי זעף בוונצואלה: שיטפונות מחריפים את המשבר ההומניטרי
.
מכתב התראה חריף לרוני קובן: "התפטר מתפקידיך והתנצל בפני לומדי התורה"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

עצרת בב''ב נגד הגיוס (28)
הגר"י יוסף בעצרת בבני ברק: "חיילים נופלים בגלל שפוגעים בלומדי התורה"
029A2608~1 (1)
עם כבשים 'מיוחסים': מעמד "ראשית הגז" מיוחד במעונו של פוסק הדור
מרכז יהודי מפואר נחנך בבירת תעשיית הרכב של רוסיה-3-001 (21)
מרכז יהודי מפואר נחנך בבירת תעשיית הרכב של מדינת רוסיה • גלריה
MixCollage-29-Jun-2026-11-30-PM-9843 (1)
אדמו"רים, רבנים ואישי ציבור השתתפו בשמחת מ"מ רה"ע בית שמש

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ט"ו בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ט"ו בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture