יונתן סינדל, פלאש 90

דרעי הוא לא הסיפור / יוחאי דנינו על שינוי הגישה בש"ס

מבלי לזלזל במאבק של חברי ש"ס על עתידו של דרעי, המאבק האמיתי שעכשיו הם מתגלים בו כפייטרים, היה צריך להתקיים מזמן. הרבה הרבה לפני הבחירות הללו, או לכל הפחות הרבה לפני הרכבת הממשלה / יוחאי דנינו

כתבות נוספות בנושא:

במשך שבע השנים שחלפו מאז שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הורה על פתיחת חקירה בעניינו של יושב ראש ש"ס אריה דרעי, במפלגה שמרו על שקט תעשייתי, בכל הנוגע למערכת המשפט בישראל.

השופטים, היועצים המשפטיים לממשלה, פרקליטות המדינה וכל מי שרק ידו הייתה בחקירה, כולם זכו לחיבוק דב מצד החברים בש"ס, בטח ובטח מהיו"ר דרעי ששמר על כבודם, גם כשהבטן כאבה וכל השותפות בגוש הימין קראו שוב ושוב להעלות D9 על בית המשפט העליון. החברים מש"ס התבקשו לשמור על שתיקה בענייני הבג"ץ ואם כבר היה מי שדיבר, היה זה סגן השר ארבל שלא אחת היו מי שתהו מדוע הוא כל כך מהדר בכבודם.

אבל כל זה נחלת העבר. במהלך הימים האחרונים נראה שבש"ס התירו את כל חרצובות לשונם וכאבי הבטן מוצאים מזור למכאובם, במתקפה ארטילרית שלא הייתה מביישת את צבא רוסיה במתקפות האחרונות על אוקראינה.

את ההתבטאות שזכתה לתשומת הלב הגבוה ביותר, השמיע הח"כ הטרי אברהם בצלאל בראיון לערוץ הכנסת. "אם הם יפסקו ויפסלו את אריה דרעי הם יורים לעצמם בראש – ברמה הזאת" הוא אמר וחיזק את דבריו: "אני לא חושב שזה מאיים בכלל, אין לי ספק שזה נמצא גם על השולחן". מאוחר יותר, כשהאמירה הזו החלה לצבור תאוצה, הבינו גם בש"ס שהאמירה הזו כמעט וקרעה את החבל. בצלאל נשלח כמובן להתנצל ולהסביר שדבריו הוצאו מהקשרם.

אבל גם בלי בצלאל הרוחות בש"ס סוערות. הח"כים, השרים וסגני השרים כולם מבהירים לבית המשפט בצורה כזו או אחרת: "הפסקנו לקבל מכבודכם הוראות" ו-"דרעי יהיה שר בכל מחיר". בין השורות הם גם ניסו להחריף את הטון, בתקווה להפחיד את השופטים ולרמוז "בעדינות" שאולי בכל זאת כדאי להם להכשיר את דרעי ולו רק כדי לעכב קמעא את ההתנגשות החזיתית שתזרז את הקיצוץ בסמכויותיהם ובעילת הסבירות שמעמידה אותם מעל לכל בן אנוש.

בימים האחרונים היו גם מסרים ודיווחים על כמעט התנגשות בבית המשפט, עם הדיווח לפיו דרעי לא מתכוון לפרוש מהממשלה, ועל נתניהו יהיה להחליט כיצד לנהוג, ואם לקבל את הכרעת בית המשפט. אמירה שמשמעותה מלחמת העולם השלישית בין הרשות השופטת לזו המבצעת.

המאבק של נציגי ש"ס הוא טבעי, בוחרי המפלגה הצביעו בידיעה ברורה שדרעי הוא השר הבכיר, למרות הרשעות עבר. מבחינתם כל החלטה שתתקבל בבית המשפט, שנוגדת את האפשרות הזו, היא לא רלוונטית. אם לציבור הייתה יכולת לנמק את עילת הסבירות, סביר להניח שהיו טוענים שזה לא סביר שדרעי לא יוכל לשמש כשר בכיר.

מבלי לזלזל במאבק של חברי ש"ס על עתידו של דרעי, המאבק האמיתי שעכשיו הם מתגלים בו כפייטרים, היה צריך להתקיים מזמן. הרבה הרבה לפני הבחירות הללו, או לכל הפחות הרבה לפני הרכבת הממשלה.

כן זה נכון שדרעי נמצא כעת בפרונט, אבל לא דרעי הוא האישיו. המאבק של הציבור החרדי והימני במערכת המשפט, הוא הרבה יותר מתפקיד שר כזה או אחר, ואפילו משנה לראש הממשלה. המאבק הוא מאבק על זהותה של המדינה.

במשך שבע השנים האחרונות, ביכרו חברי הכנסת של ש"ס את שלומה וכבודה של מערכת המשפט, על פני הטיית השכם למאבק בבית המשפט. עכשיו כשהם נזכרים להרעיש עם ירי רחב היקף, כמעט לכל גזרה אפשרית, ייתכן שהסיפור הוא כבר מעט מאוחר.

כן, סביר להניח שבעקבות כך יזורזו חלקים ברפורמה של מערכת המשפט. עילת הסבירות תבוטל, פסקת ההתגברות תחוקק ועוד, אבל אילו בש"ס היו מפנימים שהמאבק הוא לא פרסונלי ולא בגלל דרעי צריך לשתוק או להילחם, ייתכן שהמלחמה כעת הייתה מתייתרת.

אילו הח"כים והשרים של ש"ס היו מעניקים גיבוי למלחמה במערכת המשפט, בדיוק בטון שבו הדברים נאמרים כעת, ייתכן והחקיקה או הרפורמה במערכת המשפט, הייתה מתקדמת כבר מזמן והמבוכה, או הכעס (תלוי את מי שואלים), היו יכולים להימנע, כשבית המשפט היה מבין את מקומו.

לא בוכים על חלב שנשפך, גם לא על ההחלטה שלדברי בכירים בש"ס כבר התקבלה במסגרתה דרעי יאלץ להתפטר מתפקידו, או להתפוטר. אבל במקום לבכות, יש גם פתרונות. כשהטונים הצורמים כבר נשמעים, לחברים מש"ס אסור לסגת. לא דרעי הוא הסיפור, וגם אם יקרה הנס ודרעי יוכשר בבית המשפט, עליהם להמשיך את המאבק במערכת שהציבה את עצמה עליונה מעל כולם. כי הסיפור הוא לא דרעי, אלא הציבור החרדי כולו, מדינת ישראל כולה, מול מדינת הבג"צ.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לכותב היקר אם שכחת בשנים האחרונות לא היה רוב לימין לשינוי המערכת תמיד צץ לו איזה כחלון שבלם שינוי במערכת המשפט

כל מילה. דרעי לא דאג לרסן את מערכת המשפט. זה חזר אליו ומגיע לו. כל הכבוד לכותב המאמר. ניכר שהוא מבין את העניין לאורך השנים שקרה במדינה ולא מחפה כמו כתבים אחרים על דרעי.
ולדוד, היה רוב. יכלו לכפות את כחלון אבל הם רעדו לעשות שינוי כדי שלא יפתחו עליהם את כל תיקי האלים ותיקי דרעי כנראה.

אמרו יש שופטים בירושלים? אני אומר: יש כתבים ב jdn
אמת ויציב כל הכתוב. דרעי לא צריך לפעול רק בשביל עצמו.

מה אתה רוצה? הוא פחד מהם. הם איימו עליו שתפרו לו תיק רציני ומה לעשות. הם יכולים לעשות מה שהם רוצים

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות ההסלמה במפרץ: בריטניה הוציאה את הצוותים הדיפלומטיים האחרונים שנותרו לה באיראן
איראן באיום אם תשתיותינו יותקפו - ננתק את החשמל למדינות המפרץ
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
 טראמפ מתחמם: על כל ספינה שתותקף בהורמוז נשמיד גשר או תחנת כוח באיראן
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
'בכל דור עומדים לכלותינו': יהודים הותקפו באכזריות במונטנגרו "הרגישו כמו בשואה"
נקמה בצורר: הבית של היטלר ימ''ש באוסטריה הפך לתחנת משטרה 
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''השב''ח שהתחזק'': נעצר שב''ח שהתחזה לחובש כיפה בעת שעבד במסעדה בחולון
התנינים של בן גביר בדרך? החלו עבודות חפירה לתעלה באגף מחבלי הנוחבה

הכתבות המעניינות ביותר

כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו
"נַחֲמוּ נַחֲמוּ עַמִּי": הגאון רבי אליהו מאיר פייבלזון על מהות היום
אֵיכָה?? // חיים אלטמן
"אֱלִי צִיּוֹן וְעָרֶיהָ": תיעוד מיוחד של מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן בלב נשבר
תיעוד נדיר: מרן הגרי"ש אלישיב מתאבל על חורבן בית המקדש
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
וואטסאפ

חדש באתר

הרב גלאי
כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.16
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.12
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture