צילום מסך

חברי האופוזיציה חצו את כל הגבולות / יוחאי דנינו

לפיד וחדלי האישים של מפלגתו, זו שדיברה על ממלכתיות בכל עת, כבר שכחו מזמן התנהגות נאותה מה היא. עכשיו, בניסיון להפיל את הממשלה ולגרום לבקיעים בה, הכל כשר בדרך למטרה. הפגנות אלימות, קריאות למרד, הסתה לרצח ועוד

כתבות נוספות בנושא:

מאז השבעת הכנסת, דיוני ועדת חוק ומשפט של הכנסת, סומנו כמי שאמורים למשוך אליהם לא מעט אש, אבל את מה שהתרחש אתמול, דומה שאיש לא צפה.

אחרי שיעור זמרה קצר עם מיטב שירי הארץ, חדר ועדת חוקה הפך למוקד התעמלות. יוראי להב ליצנו וולדימיר בליאק, שניהם חברי כנסת ממפלגת 'יש עתיד' שכחו את מקומם, טיפסו על שולחן הוועדה, והתקרבו בצעדים מאיימים לעברו של היו"ר רוטמן שמסתובב לאחרונה עם מאבטחים.

מי שראה את התיעודים מרגעי הדרמה הללו, ומרגעים אחרים בדיוני הוועדה, לא יכול שלא להשתאות על חוסר הזלזול של חברי הכנסת בעצמם, אך לא פחות מכך גם במשכן הכנסת. יוראי להב ליצנו, ששימש בעבר כיו"ר מועצת התלמידים של תל אביב-יפו, שכח לרגע היכן הוא נמצא, ודמיין כנראה את עצמו שוב בין ספסלי בית הספר, כשהוא מטפס על כסאות וספסלים ומי רואה אותו קופץ ואינו קופץ?

הבריונות והאלימות של חברי האופוזיציה לא הסתיימה בדילוגים על שולחנות וישיבה על הרצפה, אלא גם בהפרעה לסדרני משמר הכנסת, עד לכדי כמעט מכות. חלק מהסדרנים אפילו הלינו על היחס כלפיהם, וביקשו מהח"כים הסוררים שישמרו על כבודם, אבל באמצע קמפיין אי אפשר לעצור, והח"כים התפרעו כאוות נפשם.

פעם פעם, בעבר הלא רחוק, כשעל דוכן הכנסת ישב יושב ראש שענה לשם מיקי לוי, הזעקות על הפגיעה בסדרני הכנסת נשמעו עד למרחקים. "האלימות המילולית שנוקטים בהם חברים באופוזיציה חצתה את כל הגבולות" אמר יו"ר הכנסת דאז, "אני מגנה את ההתנהגות החצופה, הפוגענית והמזלזלת כלפי סדרנית בכנסת שבסך הכל עשתה את עבודתה נאמנה. עובדי הכנסת לא יהיו שק החבטות של חברי כנסת שאיבדו כל רסן" נאם אז בפאתוס, האיש שכבר הספיק לשכוח ממלכתיות מה היא.

לוי לא היה לבד. אתם בטח תהיו מופתעים, אבל גם בליאק – אז ח"כ טרי – הספיק לתקוף את אורלי לוי שעמדה בעין הסערה: "היחס המזלזל והבלתי נסבל לסדרנית מרינה, עובדת הכנסת מסורה ומוערכת, אשר נמצאת במשכן לילות כימים – הוא כתם על כל חברי הכנסת. אני רוצה להתנצל בפני מרינה וקורא לכל הח"כים לכבד את עובדי המקום הזה, גם כשאנחנו עייפים ועצבניים".

הרבה מים זרמו מאז בנהר, גם השלגים החלו להפשיר ובליאק כמובן הספיק להתיישב על ספסלי האופוזיציה, ולעשות הפוך מכל מה שהוא וחבריו, או ראשי מפלגתו הטיפו לא אחת. מתברר שכשהוא או חבריו עצבניים, לאף אחד לא ממש כדאי להיות לידם, אחרי שהבריונות שהוחבאה באופן יחסי בעת שהיו בקואליציה, פרצה את כל הגבולות. לא אחת דיברו בישראל על אירועי הקפיטול בגרסה הישראלית, אבל האמת היא שבניגוד לברזיל וארצות הברית, את אירועי הקפיטול הישראלים החלו דווקא חברי כנסת משמאל. איך אמר בליאק, "כתם על כל חברי הכנסת".

הצביעות של חברי האופוזיציה הנוכחית ניכרת עד למרחקים. במשך שנים הם מזכירים את נאומו של נתניהו במרפסת, אבל כשזה נוח להם, הם בעצמם יוצאים למרפסת, מעדיפים כוס קלה קרה מאשר לגנות את ההתנהגות של חבריהם.

נכון לשעת כתיבת השורות, כמעט 24 שעות חלפו מאז הסערה שפרצה בחדר ועדת חוקה, אבל עד לשעה זו, אף לא אחד מראשי האופוזיציה מצא את הזמן והמקום לגנות את התנהלות הח"כים, את ביזוי הכנסת ואת האלימות שהופעלה נגד משמר הכנסת.

כן, ככה זה בפוליטיקה. לשמאל מותר לצעוק, מותר לדבר עם הידיים (זה לא אמסלם כמובן), מותר להתעמת עם סדרנים שרק לא מכבר התנצלת בפניהם בשם הכנסת כולה, כאילו מישהו מינה אותך לדובר, ומותר להפוך את הכנסת הכי קרוב לתוניסיה או ירדן, שם חברי הפרלמנט מרימים את ידיהם אחד על השני, כדבר שבשגרה.

לפיד וחבורת חדלי האישים של מפלגתו, זו שדיברה על ממלכתיות בכל עת, כבר שכחו מזמן התנהגות נאותה מה היא. עכשיו, בניסיון להפיל את הממשלה ולגרום לבקיעים בה, הכל כשר בדרך למטרה. הפגנות אלימות, קריאות למרד, הסתה לרצח ועוד שלל כותרות שנכתבו כאן לא אחת, הן רק חלק מהניסיון שלהם לפגוע בממשלה ובלגיטימיות שלה.

השאלה האמיתית היא מה עוד צריך לקרות, כדי שלפיד יתעורר ויבין שיש גבול שאסור לחצות אותו. עד שתימצא התשובה לשאלה הזו, בינתיים, הם פורצים את כל הגבולות, יודעים שיהנו מחסינות תקשורתית, זו שאף פעם לא תטיף להם מוסר, זו שאף פעם לא תבקש מהם דין וחשבון. דין אחד לשמאל ודין אחד לימין.

מדלגים על שולחנות וצורחים: חברי אופוזיציה משתוללים בוועדה בניסיון למנוע הצבעה

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

השמאל ממשיך המסורת של בן גוריון שירה עם תותח על האניה אלטלנה,
השמאל אם הוא לא שולט אז הוא אלים בלשון המעטה!!!

למה לא עוצרים אותם מיידית???????? לא מובן האם הם באמת מעל החוק עד כדי כך?????????? אם לא תעשו משהו מפחיד הם מפחידים השם ישמור חייבים להשליט סדר אחרת חלילה התוצאות עלולות להיות הרסניות מאוד רח"ל

אם תעצור את כל מי שמתנגד לך ולהחלטות שלך, זאת דיקטטורה ולא דמוקרטיה.

והם מתנהגים כמו בהמות כי הם בהמות, ועדיין יש להם חסינות מה אפשר לעשות?

רק להוציא אותם בכוח, זה הדבר היחידי שאפשר, ולקפץ על שולחנות ולצעוק כמו תרנגולת שמובלת לשחיטה זה לא באמת ״מעל החוק״, זאת התנהגות בהמית, אבל אין שם מישהו שלא מתנהג כך.

מה היית אומר לו היו עוצרים את הח״כים החרדים והימנים שגם נבחו וצעקו בממשלה הקודמת והפריעו שם גם לסדר?(זה שהם משלנו לא אומר שזה בסדר שגם הם מתנהגים כמו חיות)

במקום שיתנהגו שם כבני אדם, מתנהגים כבהמות, כנראה זה חלק מדרישות התפקיד בלהיות ח״כ או שר בממשלה בישראל.

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משמרות המהפכה: תקפנו שורת בסיסים אמריקניים בכווית, בחריין וירדן
ימים גורליים: טראמפ צפוי להכריע האם להחריף את התקיפות נגד איראן
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון; צבא לבנון נכנס לכפרים לאחר נסיגת צה"ל
סגירת מעגל: חוסל מחבל שפיקד על הטבח והחזיק בחטופים רבים
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב בגל תקיפות באיראן; הופצצו מפקדות, משגרים ומערכות הגנה
המודיעין האמריקני מעריך: התקיפות לא צפויות לשנות את עמדת איראן
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: מודיעין דרמטי הועבר לאמריקאים, זו הסיבה שטראמפ איים לתקוף את הר המכוש
ארה"ב באזהרה חריגה לאזרחיה בעולם: "היו ערוכים להסלמה בלתי צפויה"

הכתבות המעניינות ביותר

מכונת הידוק המסילות החדשה תבצע בו-זמנית מספר פעולות הנדסיות
"עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ": עצרת הרבבות של חסידות גור | תיעוד מקיף
לעיר האבות דרושים עשרה בנים נחשונים / טור נדל"ן
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ג׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ג׳ • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
מרן רה"י: "בשנאת עמי הארצות התייחסו לדברים בעיוות ובחוסר הבנה!"
כדי להילחם צריך להבין מהו האיום; כך הסביר זאת מרן רה"י לבחורים
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-21 115905
משמרות המהפכה: תקפנו שורת בסיסים אמריקניים בכווית, בחריין וירדן
WhatsApp Image 2026-07-21 at 12.20
ימים גורליים: טראמפ צפוי להכריע האם להחריף את התקיפות נגד איראן
.
החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון; צבא לבנון נכנס לכפרים לאחר נסיגת צה"ל
WhatsApp Image 2026-07-21 at 10.01
מכונת הידוק המסילות החדשה תבצע בו-זמנית מספר פעולות הנדסיות

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-20 at 22.24
"עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ": עצרת הרבבות של חסידות גור | תיעוד מקיף
באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
חלוקת תעודות ומבחן פומבי מכינה לישיבה קטנה בת''ת דרכי אבות צאנז באלעד
מעמד כבוד התורה בת"ת דרכי אבות צאנז באלעד • גלריה
IMG_0692
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture