בעבר כתבנו כאן – בניגוד למקובל – כי מחירי הדירות יירדו בתשפ"ג וצדקנו. הפעם אנחנו מהמרים – בניגוד למקובל – על תחזית נוספת לפיה תשפ"ד תהיה באמת שנה של פתרונות דיור למגזר החרדי, עד שיבלו שפתותינו מלומר די. כלומר, עד שנגיע למצב שתהיינה יותר דירות מהצורך שלנו.
אני יודע שזה נשמע מופרך בדיוק כפי שדבריי נשמעו לפני שנה, אך אני מציע לבחון זאת לאור התוצאות וזה לא עוד הרבה זמן. לא דברי נביאות כאן ולא רוח הקודש, אלא ניתוח פשוט של המצב שמראה כי זאת המסקנה המתבקשת.
נתחיל בדרום כפי שנהגו המרגלים (רש"י מסביר שסוחר טוב מתחיל מהסחורה הפחות משובחת):
ירוחם: השבוע זכה יזם חסידי במכרז של מגרש לבניית מאה דירות, אמנם מדובר בכמות קטנה, אך זו רק ההתחלה, בתוך מספר חודשים נהיה שם בע"ה בהיצע של קרוב לאלף דירות בפחות ממיליון ש"ח, וגם חשוב הכיוון: אם ציבור חסידי בכמות כזו יגיע לירוחם זה ישנה את כל התמהיל והכיוון של הציבור החסידי שעד היום משום מה לא מתגורר בנגב (למעט חסידי גור כמובן), את אשר תרחם ירוחם.
דימונה: המענקים החדשים צפויים לסייע למאות משפחות חרדיות נוספות להגיע לקורת גג.
נתיבות: שלושה יזמים משווקים בו זמנית דירות לציבור החרדי. התוצאה: כאלף דירות זמינות לציבור החרדי במחירים של 1.4 בממוצע לדירת 4 חדרים, זה זול מאוד לפי המצב היום.
כסיף: אנחנו יכולים לצחוק/להתעצבן/לכעוס/לשמוח, אבל במציאות הדבר הזה מתקדם והולך בצעדי ענק. בסוף תשפ"ד ייצאו כבר מכרזים על עוד כמה אלפי דירות לציבור שלנו, אל תשמעו לאינטרסנטים: מדובר במקום נפלא עם מחירים זולים במיוחד.
קריית גת: זו הבשורה הגדולה ביותר, בשעת כתיבת טור זה המכרז עדיין פתוח ולא ידוע אם הצליח ועד כמה, וההערכה שלי כי על רוב הדירות יהיו מתמודדים. המכרז הזה מביא לציבור שלנו 3,500 דירות, מחציתן במחירים של פחות ממיליון (הגרלה) וגם המחצית השנייה לא תהיה יקרה יותר.
בית שמש: רק השבוע החלו בבניית והחתמת השכונה החדשה של נתיב-שפיר (אלף דירות), אלפי דירות נוספות ממתינות וימתינו לנו השנה. הבעיה: זה רק לעשירון העליון של הציבור החרדי העובד.
אלעד: עוד מכרז, עוד חמש מאות דירות ייסגרו החודש במכרז ויש עוד בקנה. סך הכל יתווספו כאלף דירות לעיר השנה.
חריש: העניין לא ברור, אך יש סיכוי טוב למכרז ייעודי לכמה מאות דירות, עוד כ-120 דירות תקועות בפשיטת רגל אשר עומדת להיפתר בע"ה בשבועות הקרובים, כך שגם גודל הקהילה ואיכותה עומדים להשתנות השנה.
עכו: בין 1500-3000 דירות (תלוי עד כמה הקבלנים החילונים ימכרו לחרדים) ישווקו במהלך תשפ"ד. זו כמות גדולה מאוד מאוד. ואל תדאגו: במחירים של מיליון ש"ח לדירת 4 חדרים לא תישאר דירה אחת על המדף. מי שחושש שזה ייקח זמן רב, אני רוצה להרגיע: הייתי השבוע בשטח, עשרות בולדוזרים מטעם המדינה עובדים שם חזק ובעוצמה על הפיתוח שהולך להיות משהו מדהים ביופיו עם אגם באמצע וכו'.
נוף הגליל: אושרה השבוע תב"ע חדשה של עוד 3,300 דירות לחרדים בהר יונה. בתוך מספר חודשים נראה מכרז ואחר כך הגרלות ושיווקים, מה שיכפיל את השכונה שעתידה להכפיל עצמה עוד כמה פעמים. תביאנו להר קדשך כמו שכתוב.
טבריה: השמחה כפולה. גם אישור של שלב נוסף לשכונה החרדית למעלה, וגם מכרז שייסגר השבוע עם כ-700 דירות למטה. גם אם יזכה במרכז קבלן חילוני, סביר להניח כי חלק גדול מהזוכים יהיו חרדים.
צריך להיזהר מה כותבים. השבוע רון קובי פרסם את הטור שכתבנו כאן בשבוע שעבר, אך אל דאגה: שונאינו יכולים להצביע לו ולהפוך את טבריה לקרקס, הדבר היחיד שהוא הוכיח שהוא יכול זה להרוס את טבריה בשנית, הציבור החרדי הוכיח שהוא יודע להתלכד ברגע האמת. ובכן תן פחדך.
צפת: צפי לשחרור הקרקע השייכת למשפחה חרדית מפורסמת והתחלת השיווק של אלפיים יחידות דיור. כמו כן, צפי למכרזים נוספים בשכונת מצפה האגם החדשה, שכבר מסתמנת עם השיווק הקודם כשכונה חרדית כיאה לעירו של הארי הקדוש. ובכן יתקדש שמך.
בנוסף, עוד המון פרויקטים קטנים ברחבי הארץ של מאה-מאתיים דירות פה ושם, כל זה נותן לנו תצרף (פאזל בלע"ז) של קרוב ל-15,000 דירות חדשות האמורות להתווסף בשנה הקרובה לבדה, בעזרת השם יתברך. ובכן תן כבוד לעמך ותיקווה טובה לדורשיך.
כמות כזו של דירות מתקרבת למקסימום שאנחנו באמת צריכים לשנה אחת, כולל כל החוסרים שנוצרו בשנות הבצורת. ובכן צדיקים יראו וישמחו.
והרי אין טוב בלי רע, אז דבר ראשון הבשורות הרעות שהמחירים לדירות הרגילות (שוק חופשי) לא תהיינה זולות כלל. לא נמצא דירת 3 חדרים בפחות ממיליון, זו בעיה שמשרד השיכון צריך לטפל בה, משום שפתרון אמיתי הוא רק אם המחיר הוא כזה שמאפשר לבנאדם שכבר נוסע לירוחם לקבל קורת גג בלי לשלם כמה אלפים לחודש עבור המשכנתא. חבל.
והדבר הרע השני: הרבה אנשים עומדים להתחרט השנה, מאוד. המדובר באלפי זוגות שעומדים בתור של הלהיט החדש שהשתלט על מחננו: עסקאות של 20/80. החודש ליוויתי כמה קונים כאלו (אצל כולם הייתה סיבה נוספת לקנייה שהופכת אותה למשתלמת – זוגות "רגילים" שרצו את ייצוגי קיבלו המלצה לסגת מהעסקה) בגליל, בלוד, בנהריה, ועוד מקומות, כמעט בכל מקום פגשתי משפחות שיושבות בחדר ההמתנה שיקראו להם לחוזה. הם יתחרטו על כך לדעתי, למרות שהעסקה כשלעצמה היא ממש מצוינת בדרך כלל.
ולמה הם יתחרטו? מלבד השאלה מאיפה בדיוק חושבים לשלם משכנתא של שני מיליון ש"ח (נכון, זה זול ביחס לשוק, אבל יקר ביחס ליכולות שלך), עיקר החרטה היא לכשתתקיימנה הגרלות רבות בשנה הקרובה, הגרלות מאוד מאוד משתלמות ועם סיכויים גבוהים יחסית לזכייה. אל תקשיבו למי שמרוויח כשאתם מפסידים: אין שום תכנית של שום קבלן מסחרי שיכולה להתחרות עם ההגרלות. חבל.
אין ספק שמתחילים לראות את פירות הממשלה החדשה והחזקת המשרדים הרלוונטיים. כמובן, אסור לשכוח כי אנחנו בגלות וצריך לכוון השבוע בתפילת "כי תעביר ממשלת זדון", אך כל אלטרנטיבה גרועה יותר, כך שהכוונה היא לביאת משיח צדקינו תהא שנת פד'ותנו. אמן.





















גולקנופפף כישלון לא יוזמתי לא פועל לא עושה כלום
אפשר להתווכח על השר שהוא אמנם איש מבוגר אבל הצורה בה הוא מחלק סמכויות ראוייה לחיקוי.
הצוות שלו צעיר ושאפתן ברמות, מורגנשטרן בבציק מוכרים לציבור אבל יש שם כוורת פעילה של עשרות מאנש שעובדים סביב השעון בשבילך ובשבילי.
כתוב שיש פיתרון ואתה מלכלך למה
מי שעושה צריך לעשות ולא לדבר
וגלדקנופף עושה
שכחת לכתוב על בני ברק החדשה עשרות בניינים בשכונת אילת השחר ועוד כעשרה פרויקטים בשלבים שונים ברחוב הירקון והאזור משווקים ע"י סן חן, ישוב הארץ, יעקובזון, גליק, רייסדור, חדמיאן פלנט ועוד
נכון ואפשר גם להוסיף ירושלים שראוכברגר מאשר שם פרוייקטים בקצב שאני מנפיק טורים לעיתון, אבל בכוונה לא כתבתי מקומות יקרים כי זה עוזר רק להיי סוסייטי החרדי ולאמריקאים
בכמה רפי הופמן הולך למכור בעכו דירת 3 חדרים, יותר ממיליון???
עוד שנתיים – שלוש, תהיה הצפה של שירות של כל אלו שקפצו לעסקאות ה20/80, שיחפשו למכור ולהיפטר מהמשכנתא הנשכנית…
בעיקרון רוב הדירות תהיינה 4 חדרים, החזון שלו אומר שמי שהולך רחוק מגיע לו פרס דירה רחבת ידיים. ומהחיר הולך להיות לא הרבה מעל מיליון, שזה משהו אדיר שמשנה את כל פני הארץ.
הכתבה לדעתי לא מדויקת הן לגבי בית שמש שחצי מהדירות החדשות באותה שכונה כבר נמכרו במסגרת מחיר למשתכן וגם בשאר המקומות יש עוד המוווווון זמן עד שתכלס נראה מודעה בעיתון פרויקט בירוחם כך וכך וכל יום שעובר עוד זוגות מתייאשים…..איך אומרים הלוואי….
זה נכון שאנשים ימתינו הרבה אבל מי שיש לו שכל יודע ששווה להמתין.
אגב, התחזית שלי בקרית גת התממשה לחלוטין במאה אחוז! בעל ניסיון עדיף מנביא.
שכחת לכתוב על רכסים ששם כבר כיום משווקים אלפי דירות במחירים יחסית שפויים וזו העיר החרדית היחידה בצפון שלא מתחרדת וכו אלא הכל חרדי למהדרין עם כל השטיקים שבעניין
אני מתבייש ששכחתי. אתה צודק לחלוטין. למרות שיש לי תירוץ שהמחירים שם יקרים מידי וכו', אבל הייתי צריך לכתוב
מה עם קצרין יש זוכים חרדיים מההגרלה האחרונה?
יש צפי לקהילה ליטאית שתעבור לשם?
ומה הצפי עבור כסיף, תוך כמה שנים יתקדמו העניינים ויתקיימו ההגרלות?