בלגיה מדינה קטנה, שולית, מלאת סכסוכים פנימיים משלה, ועדיין האובססיה שלה כלפי ישראל מטריפה את הדעת.
במדינת השוקולד המפוצלת הזו יש זמן לפרלמנט שלה לערוך דיונים על ישראל, לשרים לגנות אותה, לכל פונקציונר קטן יש "דעה מוצקה", סגן ראש ממשלה אף קורא 'להטיל סנקציות על ישראל'…
וכמובן הם כבר מזמן העבירו החלטה בפרלמנט להכיר 'במדינה פלסטינית' שעוד לא קיימת. ומממנים מכספי המיסים שלה 'סיוע לפלסטינים', שאנחנו וכולם יודעים שזה מכבסת מילים לטרור.
בבלגיה קהילות מהגרים מוסלמיות גדולות מאוד, שמפלגות השמאל רועדים מהם אלקטוראלית. לצד קהילה יהודית עתיקה קטנה חסרת משקל פוליטי כמעט. בלגיה אף חוותה בעבר פיגועי טרור איסלמי.
כל זה לא קומדיה. זה באמת קורה. והגיע הזמן לגבות תג מחיר מדיני ממדינה זו.
ישראל לא מגיבה כמעט לכל מחול השדים המדיני הזה. ועדיין יש לה לא מעט מה לעשות כלפי בלגיה. המחיר יכול וצריך להיות ששר החוץ אלי כהן יקדם הצעה בכנסת להכיר בחבל פלנדריה כמדינה עצמאית מבלגיה, כשאיפת חלק מרכזי מתושביה. כתגובה לתמיכה בחמאס של חלק ממשלת בלגיה.
קצת רקע
בלגיה עצמה מתמודדת עם בעיות שלום בית פנימיות, בין שתי החלקים העיקריים המרכיבים אותה. פלנדריה – הצפון דובר הפלמית. וולווניה – הדרום דובר הצורפתית. ובריסל הבירה שהיא דו לשונית היא מחוז בפני עצמה כפשרה. לשלושתם אוטונומיה תחת ריבונות בלגית פדרלית מעל.
אמנם זה לא סכסוך מזויין, הפלמים אנשים נורמלים ולא טרוריסטים. ( בתמיכתם הבלגית בפלסטין אולי יעוררו השראה שרק זה הדרך לקבל מענה לתביעתם לעצמאות. מקווה שלא ילמדו ) וכולם יכולים להצביע לפרלמנט הפדרלי. עדיין המתיחות הציבורית פוליטית רבה מאוד. המדינה כמעט חסרת יכולת משילותית מרוב פרלמנטים מקבילים, פרובינציאלים, מחוזיים, פדראלי, סנאט, הקיימים כתוצאה מהפיצול הפנימי.
הימין בפלנדריה היותר עשירה ( איפה שנמצא אנטוורפן עם הקהילה החרדית היפה שלה ) שנים רבות חותרת לעצמאות מ"הכיבוש" הוולוני-בלגי היותר ענייה שמתקיימת בהרבה ממימון מיסים פלמי. מסיבות היסטוריות רבות, כלכליות, ופערי מנטליות גדולים.
פלנדריה מצביע יותר לימין. וולווניה לשמאל. ויחד עם השמאל הפלמי היחסית קטן, הם שולטים על בלגיה שנים ארוכות לתסכולם העצומה של רוב הפלמים.
פלמים תומכי ישראל
הימין הפלמי מאוד תומך ישראל. ראש עיריית אנטוורפן מר בארט דע וועבער ( שהוא יו"ר מפלגת הימין הגדולה בפלנדריה ) נתן נאום פרו ישראלי לפנתיאון מיד עם פרוץ הקרבות. הוא וחבריו למפלגה הורידו הופעות תקשורתיות מדהימות.
במפלגתם מכהן גם חבר הפרלמנט החרדי ראשון בבלגיה ר' זאבי פרייליך שגם מוביל בהצלחה קוו תומך ישראל. מגיע להם שישראל תתמוך בעניין העצמאות הפלמית.
אפשר להאריך בעניין. מה שאני מציע כ"הצעת ראי" שתעלה הצעה בכנסת שישראל תכיר בפלנדריה כמדינה עצמאית, זכותה להגדרה עצמית ושלטון עצמאי, לכבוד ולהכרה, להשתחרר מהשלטון הפדרלי הבלגי-וולוני.
תג מחיר מדיני
שירגישו מה זה שמדינות אחרות מתעסקות ומתערבות בבעיות שלכם.
שיבינו שיש להם הרבה בעיות פנימיות לפתור לפני שמטיפים מוסר לאחרים.
אני רוצה לראות את הפרצופים הבלגים רק למשמע דיון בכנסת ישראל על הבעיות הבלגיות… והקריאה לשחרר את פלנדריה ! הם לא יבינו מאיפה זה נוחת אליהם.
מי הח"כ שיגיש שאילתא בנושא ? שר שייזום דיון בוועדת החוץ ? אולי שר המשפטים יריב לוין יבקש מאנשי משרדו לבדוק את המצב המשפטי שצריך להתייחס ליישות הבלגית הכובשת ? אולי ששר החוץ אלי כהן ישדרג את מעמד הפלמים בקבלת שגריר מיוחד ?
זה רעיון יצירתי איך להתמודד עם העיסוק הלא פרופורציונלי של מדינה קטנה כבלגיה בנעשה בארץ. אני בטוח שהם יתנהגו אחרת במידה ונתנהל מולם בשפה שהם מבינים.





















מה קטנה ושולית?
יש להם את הבירות הכי טובות בעולם…
ומה עם ספרד? שישראל תידרש לתביעת קטלוניה לעצמאות חבל הבסקים!
והרשימה עודנה ארוכה..
סוף סוף אחד שמבין עניין
החוצפה של כל זב חוטם להתערב בנעשה כאן כבר יוצא עשן מהאוזניים