עפ"י הפרסומים, היום אמורה הממשלה להתכנס ולהחליט על הרחבת המלחמה בצפון ותקיפת עומק בלבנון, במטרה לחסל את איום הטילים החיזבלאי.
ברצוני להציג כאן עמדה שונה קצת מאשר המקובל, אך לפני כן אספר כי בשבת קודש העבר היו אצלי הנכדים מצפת, וסיפרו על החוויות של הלילות האחרונים, כמו של החודשים האחרונים, כולל ריצות למקלט (המרוחק) באמצע הלילה ובאמצע הלימודים, לשמחתי הם חסכו לפחות את סיוטי השבת החולפת.
אין צורך לשכנע אותי או כל אחד שמכיר מישהו בצפת בחשיבות המלחמה העיקשה ובנחיצות המערכה אשר תסיים את איום הטילים אחת ולתמיד, אין ספק כי המצב הנוכחי אינו יכול להימשך יותר וכי מדינה ריבונית לא יכולה לתת לזה לקרות, וחייבים למגר את חיזבאללה.
אלא שזה כנראה בלתי אפשרי.
לא ברור כלל כי ישנה אפשרות טכנית לחסל את עצם קיומו של הארגון הזה, המורכב מאלפי פעילים ועוד רבבות שמוכנים להתגייס בכל רגע נתון ולהשתהד על מנת לרצוח יהודים. בניגוד לחמאס שהוא בעצם סוג של מדינה שאפשר, אולי ואולי, לפרק אותו כמסגרת מדינית, חיזבאללה הוא רק ארגון טרור ואם תחסל את זרועו האחת הוא יצמיח תחתיה שתיים.
גם את האיום הרקטי שלו לא בטוח שאפשר לפרק, מדובר לפי מקורות זרים, במאות אלפי יחידות המסולקים בתוך בתים פרטיים ושטחים אזרחיים. אמנם אפשר להרחיקו לתקופת מה, אך זה לא פתרון של קבע, ולא פתרון כלל.
מה יקרה במערכה בדרום לבנון כנגד חיזבאללה? דם ואש ותמרות עשן!
צפת ועכו, ובוודאי נהריה והגולן, ואולי גם חיפה והקריות, הכל יהפוך למיטווח אשר סופו מי ישורנו: אם הממשלה תפנה את כל התושבים מהערים הללו זו תהיה הכרזת ניצחון של החיזבאללה, ואם היא לא תפנה התוצאות עלולות להיות קטסטרופליות.
את המיגור, גם אם זמני, של החיזבאללה אשפר להשיג כמובן רק עם כניסה קרקעית, אשר משמעותה נוראית להרבה מאוד משפחות של חיילים, מצמרר רק לחשוב על מה שעלול לקרות בכניסה כזו.
בעזה שילמנו את המחיר כי לא הייתה ברירה, יש הבדל בין מדינה שסופגת מהלומה של 1200 נרצחים ועוד 300 חטופים ביום אחד, לבין מדינה שסופגת בגבורה טפטוף של טילים ומחזירה בחיסול הרמטכ"ל של האויב ועוד מכות מורליות קשות.
יש גם הבדל בין חמאס שהוא הרבה פחות מאורגן ומצוייד מאשר חיזבאללה שהוא בעצם פרוקסי של מדינה גדולה וחזקה יחסית, המחירים ששילמנו בעזה עלולים להתגמד אל מול המחירים של לבנון.
יש ברירה אחת: ממשלת ישראל יכולה, ואולי גם צריכה, להכריז כי יש אחראית אחת לכל מה שקורה בלבנון: ממשלת לבנון! אם תהיה הכרזת מלחמה על מדינת לבנון זה סיפור אחר, ואת זה אפשר לסיים מהר יותר ובהכרעה ברורה יותר, המדינה המקרטעת לא תוכל לעמוד יום אחד במלחמה אמיתית, והיא תצטרך להחליט אם היא אכן עומדת מאחורי החיזבאללה כפי שראשיה דואגים להצהיר שוב ושוב, או שהיא דואגת לחסל את המיליציה השיעית שקמה עליה מתוכה.
אם נגזר שייהרגו חיילים למען השקט בצפון, עדיף שיהיו אלו חיילים שלהם שיעשו את מה שמוטל עליהם לעשות על מנת להציל את מדינתם מציפורני החתול הפרסי שמחזיק את לבנון כאילו הייתה יונה שנלכדה בפיו.
אם יש לך שכן מעליך שילדיו משליכים לגינתך כל יום דברים מסוכנים, אתה לא פונה לילדים שם אלא לאבא שלהם, ודורש ממנו שהוא יטפל בילדיו, ולא – הוא זה שיישא באחריות, ממשלת לבנון היא האחראית ואינה יכולה לטעון (את האמת) כי היא עצמה נחטפה בידי חיזבאללה, מה גם שהיא אפילו את זה לא אומרת בפומבי.
בינתיים אנחנו שומעים רק הכרזות על מלחמה בחיזבאללה וזה לא מרגיע, כי את המחיר אנחנו עלולים לשלם וביוקר רב, ואת הסחורה – השקט בצפון – ייתכן ולא נקבל, עד שממשלת לבנון עצמה תחליט לנקות את האורוות אצלה, רק אז תשקוט הארץ ארבעים שנה.





















עלוב הטיעון ויותר הפתרון
וכי אם מדינת ישראל נכנסת במלחמה עם חיזבאללה לבוץ עדיף לא להכנס? האם הזמן ישחק לטובתנו? האם בעתיד האיום יחלש או ירד מסדר היום? הרי אלו שטויות כל יום שעובר הם מתעצמים והבוץ גדל מוטב שעה אחת קודם וכמובן לחקור מדוע זה נעשה לפני שנים כשהשד היה קטן בהרבה ולפתרון אם לטענתך מדינת ישראל אינה יכולה להתמודד עם חיזבאללה ולטענתך מדינת לבנון היא מדינה עלובה שבה ישראל לכולה "לטפל" אז איך לבנון תצליח לפרק את חיזבאללה? מקסימום אולי לבנון תתפרק יותר ממה שהיא היום ואז כמובן שהיורש הטבעי הוא חיזבאללה
צודק
זה נשמע קל יותר, אבל האמת הכואבת ששנאתם אלינו שווה, אל תצפו שיום בהיר אחד הם יהרגו את החיזבללה, ויוותרו על החלום שלהם לרצוח יהודים… ללא נס מעל הטבע זה לא יקרה, אנחנו צריכים אך ורק את ה' איתנו ותו לא
בוא נדמיין שוב שנסראללה סתם אומר שהוא ירגע רק כשהוא יגיע לאל אקצה, ונמשיך לדמיין שהחיים טובים
והאמת היא שאין שום פתרון שיכול לפתור את הבעיה שלנו בשום צורה, וכל פתרון חלקי יגבה מחיר שכמדומני שבשר ודם לא יכול לקבל החלטות שכאלה שחורצות חיים או מוות למאות ואולי אלפי יהודים, כל מי שמתלהם ואומר שהמדינה חייבת למצוא פתרון ושצריך להראות להם וכו' מתעלם במודע מהמחיר הנוראי שכל פתרון יגבה מאתנו וגם הוא לא יביא פתרון מלא.
אבל צריך לזכור שיש פתרון אחד שחייבים להעלות אותו כאן, וכל התעלמות מאותו פתרון מחמירה את מצבינו.
הפתרון היחיד הוא:
"לכו ונשובה אל ה' כי הוא טרף וירפאנו יך ויחבשנו וגו'"
כל מי שיאמר לך "כן נכון, אבל צריך למצוא פתרון בדרך הטבע ואין סומכים על הנס וכו'" כלל אותו הרמב"ם בתחילת הל' תענית בגדר "אם תלכו עמי בקרי" יעויי"ש. צריך לדעת שהמציאות מראה לנו שאין פתרון רק לשוב אל הי"ת.