בראש השנה – תוקעים בשופר, בחג הסוכות – יושבים בסוכה, בחג הפסח – אוכלים מצות, ובחג השבועות – אוכלים עוגת גבינה…
טעמים שונים ומגוונים נאמרו לסיבת המנהג של אכילת מאכלי חלב בחג השבועות. המשותף לכולם הוא שהם ביטוי למשהו עמוק יותר, שהם רומזים לסיבה נשגבת ומרוממת שמסתתרת בין מתכוני מאכלי החלב.
בשיעור זה נקח צעד לאחור. נעמיק ונגלה את העושר הטמון במנהג זה וכיצד הוא מושרש בספירות העליונות, ובעיקר – את עוצמת החיזוק שאנחנו יכולים לקבל ממנו לחיים.
הרב שבתי סלבטיצקי בשיעור מאלף ומרגש לחג השבועות.