פלאש 90

קיפקעס | הפילוג החרדי שנמנע, שת"פ מפתיע בין חב"ד לליטאים והביזיון בארה"ב

הפרשים והטריבונות בהלוויית הענק בארה"ב, ההתבטאות של ראש הישיבה על האידיאולוגיה של ש"ס ו'דגל', מהפכת הסלולר בישיבה החסידית והשוטר שביקש סלפי עם ליפא שמלצר • יוסי שטארק עם כל הנושאים החמים שדנו עליהם ב'קיפקעס'

כתבות נוספות בנושא:

חשיפת 'קיפקעס': הגה"צ רבי בנימין לנדו, אב"ד טאהש ב"פ, ששוהה למנוחה בימים אלה בטבריה, לא הגיע לביקור כלל באיזור ירושלים. לדברי מקורביו של הרב, שהיה בין השמות הבולטים לתפקיד גאב"ד העדה החרדית, הוא ניסה להימנע מלחצים אפשריים בעניין הכתרת גאב"ד לעדה, במלאת שנה לפטירת מרן הגאב"ד הגרי"ט ווייס זצ"ל.

*

חשיפת קיפקעס: בעיר קרית גת, כמעט ונרשם פילוג חרדי כאשר קבוצות בעיר שקלו לתמוך במועמדותו של כפיר סוויסה, בניגוד לשורה של קהילות שכבר חתמו על תמיכה במועמדותו של אבירם דהרי. ניצחונו המפתיע של דהרי בפריימריז של הליכוד, טרפו את הקלפים וייתכן כי הפילוג נמנע.

*

חשיפת 'קיפקעס': חושש מבוסו? יחצ"נים דאגו כי לתמונתו של חנוך זייברט יצמידו השבוע מספר פעמים את התואר "ראש העיר הבא של בני ברק", כאילו והבחירות לא רלוונטיות.

*

חשיפת 'קיפקעס': השעה שלפני הסתלקותו של כ"ק האדמו"ר מראחמסטריווקא ארה"ב זצ"ל הוכיחה שוב כמה צריך להיזהר ולא למהר להיות ראשונים לדווח על פטירה של בן אדם, כאשר בשונה מבישראל, בה המקרים האלה מתרחשים בעיקר ברשתות החברתיות – הרי שבארה"ב החרדית היו דיווחים בפלטפורמות חדשות רשמיות על פטירתו עוד בחייו של הרבי.

ועוד בעניין האבל הגדול בקרב יהודת ארה"ב. בהלוויית הרבי מראחמסטריווקא ארה"ב, בהשתתפות עשרות אלפים מכל החוגים והעדות, ראו פרשים ואנשי הצלה על הרכב.

play-rounded-fill
בבית החיים בנו פארנצ'ס לקהל ההמונים שהגיע לחלוק כבוד אחרון לאחד ממנהיגי יהדות ארצות הברית.

play-rounded-fill
ושוב ראו השבוע ב'קיפקעס' את כ"ק האדמו"ר מסערט ויז'ניץ כשהוא יושב ברוב ענווה על המטוס בדרך לארה"ב. צילום: קבוצת אידישע נייעס.

play-rounded-fill
את כ"ק האדמו"ר מספינקא ראו כשהוא עולה לתורה על הרי שווייץ ממש.

play-rounded-fill
בקעמפ של ישיבת מאור התורה ראו את רה"י הגר"א סאלים והגר"ד כהן שקועים בלימוד.

במהלך רב שיח שנערך עם הגר"ד כהן, ראש הישיבה התבטא כי "כיום אין הבדל אידאולוגי בין תנועת ש"ס לדגל". עוד אמר כי "הוא רואה בראש הישיבה הגר"א סאלים שליט"א ראש וראשון בהנהגת ציבור בני התורה וכי זו הדעת תורה של המפלגה. יצוין כי הגר"ד כהן א מוסר שיעור כללי מידי שבוע בישיבה ומעורה היטב בכל ענייני הישיבה, ובבין הזמנים שוהה מדי שנה יחד עם בני הישיבה בקעמפ.

באתרא קדישא מירון ראו השבוע את כ"ק האדמו"ר מתולדות אהרן כשהוא מגיע להתפלל על ציון הרשב"י. צילום: דוד כהן, פלאש 90.

הרב יוסף חיים אוהב ציון מרבני מוסיאוף נפש בעיר עכו וגם שם נמסרו השיעורים בבהכ"נ אבני החושן בראשות הרב שמעון חזן שליט"א

ב'קיפקעס' גם הביעו קנאת סופרים בתלמידי ישיבת 'בית מתתיהו' שזכו לשמוע שיעור פתיחה לזמן אלול על ידי ראש הישיבה, חבר המועצת הגר"ב ויסבקר, עם נחיתתו ממסע בארצות הברית, שנמסר בבית המדרש לאחר הרחבה משמעותית לטובת מאות הבחורים.

play-rounded-fill

בהמשך ליוו התלמידים את ראש הישיבה בשירה ובזמרה לכבודה של תורה.

play-rounded-fill
בשכונת בורו פארק בברוקלין פיזרו את ה'קיקפעס' שהתגודדו בבית המדרש הגדול בעיר, בית המדרש באבוב, לקראת הניקיונות לימים הנוראים, בהם מגיעים אלפי חסידים מכל רחבי העולם להסתופף בצל כ"ק האדמו"ר מבאבוב.

ב'קיקפעס' סיפרו בהתלהבות על מהפכת הסלולר בישיבות חב"ד. כך נראה הטלפון החדש של תלמידי ישיבת תות"ל בלוד: סמל הישיבה חקוק מאחור, לצד צריבה בנייד עצמו. לטובת התלמידים ניתן להוריד כצלצולים רק ניגונים שנבחרו מראש וכתמונות רקע – תואר פני כ"ק אדמו"ר, או בית חיינו 770, לבחירה. הפלטפורמה שנבחרה נקנתה מחברת 'סים קהילות'.

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' ראו כי ישנה שיטה נוספת איך לצעוק את זעקת הא-ל-ו-ל. את האדמו"ר מניקלשבורג ב"פ ראו בבית מדרשו במחנה הקיץ, כשהוא מעורר את הקהל לרגל חודש אלול.

play-rounded-fill
ה'קיפקעס' בבני ברק ממשיכים להיות סוערים מתמיד, לקראת הבחירות המוניציפליות שבפועל יתקיימו לראשונה לאחר הרבה שנים בעיר. שבוע אחרי הסקר הדרמטי, בו ניצח מועמד ש"ס אוריאל בוסו את מועמד יהדות התורה חנוך זייברט – שני המועמדים לראשות העיר נפגשו כעת בחתונת בעל הייסורים אלון פז.

בהמשך השבוע תהו ב'קיקפעס' האם בוסו מוכן להיות גם חובש וגם ראש עיר, כאשר ראו כי בין צוות של כוננים שהעניקו סיוע להולך רגל שנפגע מאופנוע ברחוב דמשק אליעזר בבני ברק, נמצא גם בוסו, שמשמש כחובש בשעת חירום. צילום: איחוד הצלה סניף בני ברק.

את השר ישראל כץ ראו ב'קיפקעס' מספר פעמים במהלך השבוע תחילה בביקור בבית הכנסת באבו דאבי, שנבנה ע"י האמירויות בבית משפחת אברהם, מבנה בו יש גם מקום לנוצרים ולמוסלמים, להבדיל.

בהמשך השבוע ראו את השר כץ בלחיצת יד לגאב"ד הגאון רבי צבי פרידמן בחתונה בבני ברק.

את חבר הכנסת משה סולמון מהציונות הדתית ראו ב'קיפקעס' עם משפחתו כשהוא אוגר כוחות לקראת מושב החורף הסוער בהמתנה לעשות "אבובים" במתחם של ספורט ימי סמוך לטבריה. ליבו של 'קיפקעס' נכמר לאור העובדה שסולמון נאלץ להמתין שעה ארוכה בתור הארוך לאבובים.

את הזמר פיני איינהורן תפסו ב'קיפקעס' בסיום מופע קומזיץ בליל שישי בנוף הגליל עם חבר מועצת העיר מנחם גנדל ומנהל האגף לתרבות יהודית מתנאל בן גיגי, שהפתיעו השנה במגוון אירועים מיוחדים לטובת התושבים בעיר. צילום: אריה קולין.

ב'קיקפעס' החלו לקלוט שענק הזמר החסידי ליפא שמלצר הופך לאורח קבוע במדור הפופולרי ביותר במגזר. והשבוע ראו איך שוטר ביקש סלפי עם ליפא בדרכו למופע בעפולה. ליפא התפעל מכך שלשוטר יש הגנה על הפלאפון החכם שלו. "עם ישראל קדושים", אמר ליפא בהתלהבות.

play-rounded-fill
ב'קיקפעס' במגזר גינו בחריפות את המעשה המביש של נשות 'אחים לנשק' שבאו לחולל פרובוקציה באוטובוס בבני ברק. ואז קלטו שיש עוד כמה זקנות חילוניות משועממות שמנסות לתפוס טרמפ על המחאה נגד הרפורמה המשפטית, והן מצאו לעצמן שם כל כך מתאים: "סבתות הדמוקרטיה".

בשבועות האחרונים התפזרו הרבה 'קיקפעס' בעולם הישיבות. כשביררו מדוע, שמעו כי כל הבחורים מרותקים לדבריו חוצבי הלהבות של איש התקשורת והסופר יצחק פלדמן, שפיזז מישיבה לישיבה, כדי להנחות פאנלים פוליטיים, בהשתתפות בכירי אנשי התקשורת. בישיבת אוהל יוסף במעלה אדומים ראו את הפאנל בהתשתתפות פעיל השמאל הרדיקלי יריב אופנהיימר, ישי כהן, השר מלכיאלי, יהודה בוטבול מאלעד ואיש מירון אהרל'ה יקטר.

play-rounded-fill

ויש גם תיעוד של יקטר צועק על אופנהיימר:

play-rounded-fill
במהלך הימים האחרונים נערכו ב'קרית הישיבה', של ישיבת ראב"ד העדה החרדית הגר"מ שטרנבוך בבית שמש, שיפוצים נרחבים ואף נבנה אגף חדש שיאכלס את כלל הבחורים שיכנסו ב'זמן אלול' לישיבה הגדולה. גורם ב'קרית הישיבה' בית שמש אומר ל'קיפקעס' כי "האגף שנבנה בא על רקע הרישום המוצלח שנערך השנה". ל'קיפקעס' אף נודע כי ההנהלה ב'קרית הישיבה' שבבית שמש תקצבה את מערך השיפוצים בסכומי עתק ואף הובאו לאגף החדש כעשרה חדרים חדשים ומרווחים שיעברו שיפוץ בימים הקרובים.

ב'קיפקעס' בבני ברק נרשמה אכזבה לאחר שראש העיר אברהם רובינשטיין לא קפץ לבריכה העירונית החדשה של בני ברק כמו שרוליק פרוש באלעד, אז גיסו החליט לרצות את הציבור והתגייס למשימה.

play-rounded-fill
וכעת ליענקלה הרקדן: כך הסביר איך משפחה ירושלמית ברוכת ילדים יוצאת לנופש בתוך הבית – בלי לשלם. תיאור עסיסי לדוברי אידיש.

play-rounded-fill
מחזה שלא תראו בכל יום: הרב שניאור זלמן ביטון שליח חב"ד בעיר מרסיי בצרפת, יוצא כמידי שבוע למבצע תפילין עם סירה, בכדי לזכות את התיירים הרבים הפוקדים את איזור הים והחופים. זו התוצאה. באדיבות לוי נוישטט, עדכוני חב"ד.

והקינוח השבוע הוא אמנם סרטון בניחוח אמריקני אך יצירה ישראלית: ב'קיקפעס' התלהבו מההזמנה לשלום זכר של שמעון קרישבסקי בקהילת המתמידים בביתר עילית.

play-rounded-fill

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מאיר אלפא באמת עושה כבוד לישיבת רש"י

אגוטען שבת.

חברים, חזרתי! שירונג האהוב חוזר ובגדול! תסלחו לי על שלא הגבתי לאחרונה, היו לי אילוצי לו"ז וכו'. אני מקווה שתיהנו מתגובותיי המחכימות שתמיד עוררו עניין עם מאות תגובות בעד ונגד (בדרך כלל בעד), אבל אני אדם שמגיב עניינית אפילו לתגובות נגד. כמובן, מה שמייחד אותי, זו העובדה שככל שהתגובות פופולאריות ומעניינות, כך אני נזהר שלא להיכנס ח"ו ללשון הרע ורכילות וכו' שזה מושא שלצערי קצת פרוץ באתר הזה

שירונג, באמת הרבה זמן לא היית פה. איפה אתה אחי? בברנז'ה של המגיבים תמיד היית בעניינים. אוהבים אותך אח בלב!

אין על הגאון ר דוד כהן איש אמת שאומר בקול כל מה שצריך להגיד
כיף לראות כך את הגדולים שלנו עושים שטיגען מרגש

כתבות חדשות באתר

עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
"הם ידעו על השידוך לפנינו": הנס המצמרר של האם מירושלים שהרעיד את 'ועד הרבנים'
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
אש בבקעת הלבנון: חיל האוויר מרחיב את היקף התקיפות נגד חיזבאללה
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: לא נמצא כשל בייצור "פרינוק"; החומרים אותרו במוצרים שנפתחו
הָרֵעַ וְהָרַע | עם חברים כאלה, מי צריך אויבים? יתכן ש... אנחנו
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רחפן נפץ פגע בכוח צבאי בלבנון: קצין נפצע קשה, 4 לוחמים נפצעו קל
'מטרה חשודה' פגעה בטנק של מג"ד 52; פרטי התקרית הקשה בלבנון

הכתבות המעניינות ביותר

​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי
"האוטובוס פשוט המשיך לנסוע": גל התלונות נגד חברת האוטובוסים מתרחב
ברוך מתיר אסורים: האברך אביאל כהן מנתיבות שוחרר מהכלא הצבאי
אל תפסיד מליארדים בשביל פרוטות • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אל תפסיד מליארדים בשביל פרוטות • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילת כריך או קיום פגישת עבודה בסמוך לזמן מנחה • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
השיעור השבועי: פרשת חוקת וג' תמוז • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת חוקת וג' תמוז • הרב נתנאל אביסרור
הותר לפרסום: מג"ד 52 סא"ל דור גדליה בן שמחון הי"ד ועוד שלושה לוחמים נפלו בלבנון
תושבי הצפון עודכנו: צה"ל מגביר בשעות אלו את התקיפות בלבנון

חדש באתר

652374306_1343845027775218_7634372176279466363_n
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
WhatsApp Image 2026-06-18 at 17.11
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
TEL AVIV UNIVERSITY CONFERENCE
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
MIDEAST ISRAEL POLITICS
​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים –  ד' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ד' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture