נתי אמרגי, שוקי לרר, יעקב נחומי פלאש 90

הכוורת של מרן: מאחורי הקלעים של "בתי" גדולי ישראל • חלק א'

מה אומר המושג "בתי" גדולי ישראל? לא מה שחשבתם • יוסי שטארק עם הצצה ל"כוורת" של מרנן הגר"ד לנדו, הגרמ"ה הירש והגרמ"צ ברגמן – המשב"ק, האיש למשימות מיוחדות, הדובר, היועץ, הנכד, המוציא לאור והחברותא • מיוחד

כתבות נוספות בנושא:

עם הסתלקותו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי ירחמיאל גרשון אדלשטיין זצ"ל, בסיוון תשפ"ג, נוצר לרגע ואקום מנהיגותי בציבור הליטאי; מינויו (הבלתי רשמי) של ר' גרשון זצ"ל למנהיג הציבור הליטאי היה מובן מאליו, כמי שכבר היה חלק מהנהגה משותפת עם מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי זצ"ל – אבל כשהוא עצמו הסתלק לגנזי מרומים, לא היה ברור מי יקח את מושכות ההנהגה.

זו הייתה הפעם הראשונה שהציבור הליטאי הרגיש ממש כמו "יתום" אומלל ללא אבא ואימא. הגרי"ג והגר"ח היו "היורשים" הטבעיים של מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרן יהודה לייב שטיינמן זצ"ל, והרב שטיינמן היה "היורש" הטבעי של מרן פוסק הדור הגאון רבי יוסף שלום אלישיב זצ"ל, שמילא את מקומו של מחולל המהפכה הליטאית הגדולה מרן ה'אבי עזרי' הגאון רבי אליעזר מנחם שך זצ"ל.

בסיוון תשפ"ג נוצר לראשונה ואקום. אבל לא להרבה זמן. תוך ימים בודדים התבהרה התמונה. כיום, כשנה וחצי אחרי, ניתן לומר שההנהגה הליטאית נמצאת בשיאה ובמלוא עוצמתה. לכל דבר יש מענה, לכל אתגר יש פתרון, ולכל סוגיה ציבורית קיומית יש כתובת ברורה.

מטבע הדברים, לכל אחד ממנהיגי הציבור יש "כוורת" של מקורבים ואנשי סוד, הפועלים בשליחותו במגוון תחומים ומשפיעים באופן ישיר על הזירה הציבורית והפוליטית. לרגל חג הסוכות, 'חדשות JDN' יצא לבדוק מי הם האנשים שזוכים לסייע לגדולי ישראל, אך מרבית פעילותם נעשית מאחורי הקלעים.
במהלך חול המועד נציג את חלק ב' על ה"כוורת" של האדמו"רים, שמורכבת בצורה שונה וכוללת בעיקר את בניהם ו"שרי החוץ" של החסידות.

– מרן ראש הישיבה הגאון רבי דוב לנדו

▪︎ המשב"ק

המשב"קים של מרן ראש הישיבה הגאון רבי דוב לנדו הם הנכדים האחים הרב טוביה לנדו, והרב מנחם לנדו, שניהם תלמידי חכמים שמכהנים גם בתפקידים תורניים בהיכלי ישיבות. בעוד הראשון מטפל בעיקר בסוגיות הפוליטית והציבוריות, השני אחראי על קבלת הקהל ועל סדרי הבית.

דוד שפירא והנכד טוביה

▪︎ האיש למשימות מיוחדות

האיש למשימות מיוחדות היא זליג אורלנסקי, מנכ"ל עיתון 'יתד נאמן', שרק לאחרונה הוביל את התמיכה הליטאית במועמד האשכנזי לרבנות הראשית הרב קלמן בר. כך גם הוביל את התמיכה הדגלאית בישראל פרוש בבחירות המוניציפליות האחרונות.

אורלנסקי, בעבר מ"מ ראש עיריית אלעד, גר כיום בנתניה, ואינו מבקר הרבה במעונו של מרן בגבעת הישיבה בבני ברק, אך כשיש צורך לבצע משימה דחופה ברמה הציבורית, הוא נקרא אל הדגל. הוא גם אחראי על הקשר בין הבית של מרן לנגיד עולם התורה שמעון גליק.

▪︎ היועץ

מי שמציג למרן את כל ההיבטים, ההערכות והפרשנויות כשראש הישיבה מבקש להכריע בסוגיה ציבורית – זה דוד שפירא, נכדו ונאמן ביתו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן זצ"ל. הוא אינו "יועץ" במובן הפשוט של המילה, אלא משתמש בניסיון הציבורי הרב שרכש במהלך השנים, כשהיה מקורב למנהיגי הציבור הליטאי, ומביא בפני ראש הישיבה את כל הנקודות החשובות, והשלכותיהן הצפויות, כדי שהגר"ד יוכל להכריע כשהכול מונח בפניו.

הגר"ד נכנס לשמחת הברית לנינו. נראה בצד שמאל של התמונה: דוד שפירא ("היועץ")
מרן הגר"ד עם הנכדים

שפירא גם מנהל את מסעותיו של מרן לחו"ל. רק לאחרונה חזר משורת נסיעות ברחבי העולם, בראשות מרן, כאשר הוא זה שהוביל הקשר בין הבית של הגר"ד לבין נגידי עולם התורה.

▪︎ הדובר
עד לאחרונה שימש כדובר בית הרב, רפי ז'ק, בחור נמרץ שמלבד עבודתו המקצועית, גם זכה לקרבה מיוחדת אצל מרן. אבל לפני כחודש הוא זכה להקים בית בישראל, הפך ל"אברך" מן המניין, הצטייד עם טלפון כשר, והותיר את מערך הדוברות כצאן ללא רועה…

▪︎ החברותא

בשביל להציג את טבלת החברותות של מרן נצטרך כתבה נפרדת; לראש הישיבה יש אינספור חברותות, רבים מהם בוגרי ישיבת סבלדוקה, שלומדים עם הגר"ד בשעות היום, ב'בין הזמנים', במוצאי שבת וכו' – אבל שם אחד שבכל זאת כדאי לציין, זה החברותא המיתולוגי הגאון אלכסנדר שלום מאיר יונגרמן זצ"ל, שנפטר בכ"א בטבת תשע"ג. הרב יונגרמן – שהיה ראש הקהילה החרדית בזכרון יעקב, ראש ישיבת זיכרון מיכאל, ראש המכון להוצאת ספרי ראשונים וראש רשת המוסדות יח"ד בתל אביב – היה מקורב למרן ולמד איתו במשך שנים רבות.

– מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש

▪︎ משב"ק

מי שמכהן כראש הגבאים של מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, הוא נאמן ביתו ומקורבו מזה שנים רבות הרב מנחם דויטש.

הרב דויטש צמוד לראש הישיבה בכל 'קבלות הקהל', ואחראי בין היתר על ניווט ההמונים ועל העברת המסרים הרגישים. את הרב דויטש נוכל לראות גם באירועים ציבוריים חשובים עומד מאחורי ראש הישיבה ומשמשו בנאמנות.

מצד שמאל המשב"ק הרב מנחם דויטש. מצד ימין הנהג ר' שמואל בלום

צוות מיוחד של גבאים מכהן תחת הרב דויטש ומשמש כמחליף לשעות הצורך. בין היתר אפשר למצוא את הרב חונא פרוכטר, הרב בנימין פוזן והרב אבא גריינימן.

נהגו הקבוע של ראש הישיבה הוא ר' שמואל בלום.

מי שעוד משמש כגבאי של מרן הוא נכדו חביבו הרב מרדכי הירש אשר מצטרף גם למסעות חיזוק ברחבי הארץ.

▪︎ האיש למשימות מיוחדות

שליחו של מרן למשימות מיוחדות ומי שאחראי על הקשר עם גדולי ישראל, שועי עולם ואישי ציבור הוא בנו של ראש הישיבה, הגאון רבי אהרן הירש מרבני ישיבת סלבודקה. רבי אהרן מסור לאביו באופן מוחלט ומסייע לו גם בניהול ענייני הישיבה. הוא אף מוסר חבורות וועדים לבני הישיבה. הוא נמצא עם אביו שעות רבות מדי יום, ומכיר היטב את כל הסוגיות העולות על השולחן לסדר היום. הוא 'המוציא ומביא' של השאלות והתשובות וכן ההכרעות של מרן לנציגיו בכנסת ולראשי הישיבות.

רבי אהרן הירש אחראי בין היתר גם על כל תיאום חוק הגיוס והמסתעף ומרכז את הנושא תחתיו מטעם אביו ראש הישיבה.

בין מקורביו של ראש הישיבה אפשר למצוא לא מעט רבנים דיינים ראש ישיבות אנשי חינוך ועסקנים האמונים על טיפול בנושאים מסוימים.

לא כל דבר ניתן לחשוף מטבע הדברים, אבל אלו שכן הם הרב שלמה ריין והרב משה בלוי הנחשבים למקורביו ושליחיו של ראש הישיבה בנושאי חינוך. כמו"כ אפשר למצוא את הרב בנימין גפני האמון על נושא כשרות הטלפונים והטכנולוגיה.

▪︎ המוציא לאור

את דברי התורה בענייני השעה והזמן הנאמרים על ידי מרן בכנסים ציבורים ובאסיפות חירום במעמד גדולי ישראל ובני תורה מביא לדפוס עורך ראשי 'עוז והדר' הרב שמואל חדש.

הרב שמואל חדש ("המוציא לאור") מימינו של מרן הגרמ"ה הירש

את השיחות מכין ראש הישיבה בעצמו, בכתב יד, בריכוז עצום. לאחר שהשיחה נמסרת בפני קהל היעד, עובר הרב חדש על השינויים בין המקור למה שנמסר בפועל ועורך את החומר עד להבאתו לדפוס בין אם זה לעיתונות או לחוברות חידושי תורה וכדו'.

▪︎ הדובר

כמו לכל גדולי ישראל, מרן אינו צריך דובר, והוראותיו לציבור נמסרות באמצעות מכתבים ודברים שהוא אומר ישירות לציבור.

מאחורי מרן הגרמ"ה: נכדו הרב מרדכי הירש. מאחורי הגר"ש אלתר: הדובר והחברותא יצחק פלדמן

את הטיפול ההכרחי הנדרש מעת לעת מול התקשורת מבצע בפועל מקורבו של מרן, איש האסטרטגיה יצחק פלדמן בוגר ישיבת סלבודקה שאף למד בחברותא במשך מספר שנים עם ראש הישיבה.

– מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר צבי ברגמן

▪︎ המשב"ק

המשב"ק של מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר צבי ברגמן, הוא הרב יחיאל קרפל, שמשמש כנהגו הצמוד ואיש סודו הנאמן, זה למעלה מעשרים שנה.

ר' יחיאל החל את תפקידו כאברך מן המנין בישיבת רשב"י – בית מדרשו של ראש הישיבה – שביקש לקחת את ראש הישיבה ברכבו בנסיעותיו לאירועים שונים. בשעתו מיעט מרן ראש הישיבה לנסוע ברכבים והיה מרבה לצעוד ברגליו מביתו לישיבה, אך משחלפו השנים ועם גילו של ראש הישיבה, הפך ר' יחיאל לנהגו הצמוד ומשם הדרך להיותו איש סודו ונאמן ביתו של ראש הישיבה, הדרך הייתה קצרה.

הרב יחיאל קרפל מתלווה לראש הישיבה בפגישה ההיסטורית אצל מרן הגרמ"ה הירש

ר' יחיאל נודע כאיש סוד, שאינו מספר דבר מהנעשה בבית רבו, כמו גם על אינספור שליחויות עלומות, אליהם נשלח על ידי ראש הישיבה. מקורבים לבית טוענים ל'חדשות JDN' כי אומנות השתיקה שניחן בה, היא הסיבה העיקרית, בה רכש את נאמנותו אצל ראש הישיבה שידוע כאוחז במלאכת השתיקה ומקדש בכל מאודו את שמירת הדיבור.

ר' יחיאל ידוע במסירותו והקרבתו הרבה עבור ראש הישיבה, כשאין דבר גדול וקטן שמתרחש בחצרו של ראש הישיבה ולא מתואם עימו עד הפרט האחרון.

אנקדוטה אחת שמבטאת את נאמנותו הרבה אצל רבו – ראש הישיבה, אירעה רק לאחרונה, כשבעיצומו של חודש אלול האחרון, ביקש ראש הישיבה להיפגש עם מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הירש, באופן שלא תיוודע הפגישה לאיש, לכל הפחות בשעת קיומה. לשם כך התקשר ראש הישיבה לר' יחיאל וביקש ממנו כי יתאם את הפגישה עם בית מרן הגרמ"ה ושלא יספר על כך לאיש. וכמובן שר' יחיאל עשה כמצוות רבו, כשהוא היחיד שמתלווה לראש הישיבה בפגישה ההיסטורית עם מרן הגרמ"ה כששאר בני הבית הקרובים ביותר שמעו אליה אך ורק בסיומה, מכלי התקשורת השונים. כשאת דבר תוכנה אינו ידוע אף להם מלבד ר' יחיאל.

ראש הישיבה מברך את בנו ונאמן ביתו הרה"ג ר' חיים

את קבלת הקהל הקבועה בבית ראש הישיבה, מנתב בנו הרה"ג רבי חיים ברגמן, שעוד זכה לשמש בנאמנות אצל זקנו מנהיג היהדות החרדית מרן הגאון רבי אלעזר מנחם שך זצ"ל, שדואג במסירות רבה לקבל ולהכניס, כמידי יום ביומו, את המוני בית ישראל לראש הישיבה, לעצה וברכה.

▪︎ הנכד

הנכד הרב אברהם (אברימי) ברגמן, הוא גם כן דמות דומיננטית בחצר סבו. אברימי ברגמן מלווה את סבו מזה כעשרים וחמש שנה. עד לשנים האחרונות ממש, ר' אברימי לא היה שוהה בקביעות בבית הסב הגדול, אלא נמצא בקשר טלפוני רציף עם סבו ופוקד את מעונו רק מספר פעמים בשבוע, באירועים מיוחדים או בשעה שסבו ראש הישיבה יוצא לאירועים שונים. זאת בעקבות דרישתו הנחרצת של סבו ממנו, כי אין לו לבטל את חוק לימודיו בכולל האברכים. משום כך, פעילותו מתבטאת בעיקר מאחורי הקלעים, כשהוא מנווט ומנתב את הפעילות בבית סבו בתבונה רבה.

הרב אברימי ברגמן במחיצת זקינו

ר' אברהם הוא נכד אהוב לסבו ומשמש כאיש סודו, כאשר כל יציאה של סבו לאירועים שונים או חתימה על מכתב כלשהו עוברים בדרך כלל דרכו. כל מארגני האירועים מספרים שהדאגה היחידה של אברימי ברגמן היא הכניסה המסודרת והיציאה הרגועה של סבו מהאירוע, ושהוא יעשה הכול למנוע ממנו כל טרחה מיותרת.

מספרים, כי על אף שר' אברהם אינו עונה לטלפון בשעות סדרי הכולל, לאחרונה התחדש במספר חסוי, הזמין בכל עת לנושאים דחופים וידוע אך ורק לבני הבית ולמספר עסקנים ואישי ציבור, הנמצאים עמו בקשר. ר' אברהם ידוע כמי שחוזר לכל טלפון ודואג לכל פניה ובקשה, כשבראש מעייניו היא הדאגה לשלומו וכבודו של סבו הגדול.

בשנים האחרונות נזקפת לזכותו ההוצאה לאור של דברי תורתו של סבו הגדול לאור העולם, שאף מזכיר אותו לטובה במכתבו לספר.

▪︎ האיש למשימות מיוחדות

ככלל, אין מישהו קבוע למשימות מיוחדת, יודעי דבר מספרים, כי אנשים שנשלחים למשימות מיוחדות נבחרים על ידי ראש הישיבה באופן אקראי בכוונה תחילה, כשראש הישיבה מבקש לאתר את הבן אדם הכי לא צפוי והכי לא קשור לגוף השליחות, ואותו הוא מבקש לבצע את דבר השליחות.

ראש הישיבה מצביע בקלפי נראים הרב יחיאל קרפל והרב חננאל לוי

מקורבים לבית מצביעים על נאמנו הקרוב של מרן ראש הישיבה, הגאון רבי חננאל לוי – מרבני ישיבת 'בית שמעיה' ובנו של הגאון רבי אריה לוי ראש ישיבת שכר שכיר וחבר מועצגה"ת – שמתלווה אל ראש הישיבה, בעיקר באירועים מיוחדים ומשמעותיים, אותו בוחר ראש הישיבה פעמים רבות לשליחויות שונות בענייני הכלל והפרט, לגדולי ישראל, לראשי ישיבות, לעסקנים ולאישי ציבור. ר' חננאל שמסור לרבו בכל מאודו ובכל נפשו, ידוע גם כן, כאוחז בפלך השתיקה ואינו מגלה לאיש דבר מכל שליחויותיו הרבות.

▪︎ החברותא

במהלך כל השנים היה מקיים ראש הישיבה את סדר חוק לימודו בגפו. כאשר כמידי יום היה נסגר בחדרו בישיבה או בבית ולומד שעות על גבי שעות. כשמעת לעת היה מרצה את מסקנותיו בפני בנו הגדול הגאון רבי בן ציון, ראש כולל רשב"י, והיה מלבן עימו את הדברים בדרך של מו"מ.

הרב יונה זאב ברגמן במחיצת זקנו

בשנים האחרונות לומד ראש הישיבה בחברותא עם נכדו הרה"ג ר' יונה זאב ברגמן מחשובי האברכים בכולל בית יהודה בבני ברק, שעולה למעונו כמידי יום בשעות הצהרים, כמו גם ביום שבת קודש ובעת חג ומועד. כשסדרי הלימוד של השניים משתנים מעת לעת. לעיתים בסוגיות הנלמדות בישיבת רשב"י באותו הזמן ולעיתים בנידונים הקשורים לזמנים שונים, כמו לקראת חגים ומועדים. הרה"ג ר' יונה זאב מפורסם כאמון כאחד מהאחראים להוצאת חידושי התורה של זקנו הגדול.

▪︎ היועץ

באופן כללי, ראש הישיבה ממעט להתייעץ עם בני ביתו ובפרט עם בני המשפחה, בנושאים העומדים על סדר יומה של היהדות החרדית. עם בכל אופן מבקש ראש הישיבה לשוחח עם מי מבאי ביתו בנושאים העומדים על הפרק, או לקראת צעד כזה או אחר, הוא מבקש מבנו הגדול הגאון רבי בן ציון לסור למעונו ושם מסתגר עימו ראש הישיבה עד לקבלת החלטה.

הבן הגאון רבי בן ציון מתלווה למסעו של אביו לארה"ב נראה שלישי מימין

מקורבים לבית מספרים, כי בשנים האחרונות, כשנושאים מסוימים עומדים על הפרק, הוא נועץ עם אחד מגדולי ראשי הישיבות בארה"ק, באופן בלתי אמצעי, על פי רוב בקשר טלפוני, ויחד עימו מקבל את הכרעותיו ואף מתאם עימו את דרכי הפעולה השונים.

▪︎ הדובר

לבית ראש הישיבה אין "דובר" רשמי ואינה מתפעלת קבוצות עדכונים שונות. המסרים והידיעות מבית ראש הישיבה מועברים דרך כתובת מייל הידועה לכלי התקשורת השונים, שאמונה על כל המידע היוצא ממעונו של ראש הישיבה.

צילומים: שוקי לרר ובאדיבות המצלם

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

זה ממש אבל ממש מעניין לי את השלייקס שאין לי

יש פה סדר כאילו זה מידרג האיררכיה ולא היא…

נעבאך

אצל הרוב מנסים לבנות יש מאין

אחרי שסיימתם לכתוב על מנהיגי דגל שהיו להם בבחירות 4 מנדטים מתוך השבע של יהדות התורה
ואחרי שתסיימו את חלק ב על האדמורי"ם המייצגים 3 מנדטים מתוך השבע הנ"ל
אולי תוציאו גם חלק ג' על בתי מרן זקן מועצת החכמים הגר"מ מאיה שליט"א, ומרן ראש הישיבה הגר"א סאלים שליט"א, שני המנהיגים של תנועת ש"ס המעטירה (הראשון הוא הדמות המרכזית והוותיקה בקרב הפריפריה והציבור הספרדי התורני, והשני עומד בראשות עולם התורה הישיבות וקהילות האברכים הספרדיים שהם כיום הכח המוביל בש"ס). בכל זאת, אחרי שכתבתם על הציבורים הנ"ל, נכון שתכתבו גם חלק ג, על המפלגה שקיבלה 11 מנדטים בכנסת, והיא כח מרכזי ומשפיע בכל עניני הנהגת הציבור החרדי.

אין צורך. במפלגה הספרדית הרבנים מחליטים (כמו שקרה בבי"ש שעמדת דרעי לא התקבלה)

אכן בית שמש היא הסיפור שהראה שההנהגה האמיתית בש"ס בידי ראשי הישיבות וגדולי הרבנים, אבל בכל מקום, גם כשהרבנים מחליטים, יש את המוציאים והמביאים בבתי הרבנים

אם אתה מדבר על המפלגה המובילה, לפי הנתונים נכון לעכשיו המפלגה המובילה היא הליכוד..

פשוט מאוד מה שכתבת בסוף לא כ"כ תואם עם המציאות.

לא כתבתי מפלגה מובילה
כתבתי כח מרכזי ומשפיע בכל עניני העולם החרדי
דהיינו אחד הכוחות המשפיעים, זה לא מישהו שנגרר מאחור
זה לא המפלגה המובילה יותר מאחרים, כי הספרדים נוחים ולא משתלטים,
אבל בהחלט זה כח מרכזי שיש לו הרבה מה לומר
המציאות היום שבבתי גדולי ישראל הליטאים מתחשבים ומתאמים מראש גם מה דעת מרן הגר"א סאלים שליט"א
ואם בעבר היו הבדלי גישות בין ההנהגות, היום יש תיאום מלא בכל הדברים, כולל הגיוס הממ"ח ושאר הדברים
הספרדים והליטאים מתואמים וקרובים בהשקפה הרבה יותר מהחסידים
ובכלל אצל הספרדים גדולי ראשי הישיבות ותלמידי החכמים הם מנהיגי הציבור, וכמו אצל הליטאים, משא"כ אצל החסידים אדמו"ר שקיבל איזו בעלות על עדה מתוך ירושת אביו, נהיה הבעלים על עניני הציבור.
הרוב של בחורי הישיבות לומדים בישיבות ספרדיות, הישיבות האחרות הן מיעוט, ויש היום ישיבות ספרדיות מובילות לא פחות מאחיותיהן האשכנזיות. וזה לפני שנספור את הספרדים הלומדים בישיבות הליטאיות
באלעד שהיה כשל חד פעמי של חוסר תיאום, בגלל כמה שוטים חסרי דעת שחשבו כדבריך המכוערים להשוות בין שס לליכוד, וקיבלו את התוצאה שבעיר חרדית למהדרין ניצח המועמד של ש"ס.

מתוך מגזיני החג שפרסמתם, כתבה זו זוכה לביקורת שלילית. אז נכון שמחקתם את התגובה שלי ובטח של עוד רבים. אבל זה לא הופך אתכם לאמינים. הציבור מאס בקשרי הון-שלטון. ובקשרי תקשורת ויחצנות-בתי גדו"י.

כתבות חדשות באתר

מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גדעון סער בגינוי חריף לשר החוץ הטורקי: "דבריו הם הסתה ברורה לרצח עם"
לבקשת ממשל טראמפ, הודו טרפדה את החזרה לוונצאולה של מנהיגת האופוזיציה
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הניו יורק טיימס: ישראל ניסתה להתנקש בראשי צוות המו"מ האיראני
על רקע פלילי: קצין מודיעין בכיר ברש"פ נעצר בחשד למעורבות בחטיפת חייל
עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשיפה: נתיב המימון הסודי של איראן לחמאס דרך הסחורות בעזה
אנשי השמאל 'עצרו את התנועה' בנתיבי איילון במחאה נגד הממשלה
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הטרור הערבי במזרח ירושלים: יהודי נפצע קשה בפיגוע לינץ' בסילוואן
שינוי פני המזרח התיכון: שר הביטחון מסכם אלף ימי לחימה

הכתבות המעניינות ביותר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
בג"ץ מבקר המדינה: נתניהו נוטה לציית, ובקואליציה ממשיכים לדבר על "עריצות השופטים"
דגל שחור מעל הסטנדר
נסיון דריסה ותקיפה בגוש עציון: החשודים נעצרו בתום מרדף בדרום הר חברון
המצור ברכס עלי טהאר: מחבל חיזבאללה יצא מפיר מנהרה – וחוסל מהאוויר
האם מותר לאכול צ'ולנט עם בשר במוצאי י''ז בתמוז • הגר"י אביטבול
משרד הכלכלה מאשר: 5,000 עובדים זרים נוספים יגיעו לישראל לענפי המסחר
סוריה: הרוגים ופצועים בפיצוץ מטען חבלה בבית קפה בדמשק
נס בוונצואלה: מאבטח שרד 8 ימים מתחת להריסות
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL USA
גדעון סער בגינוי חריף לשר החוץ הטורקי: "דבריו הם הסתה ברורה לרצח עם"
WhatsApp Video 2026-06-26 at 10.49
לבקשת ממשל טראמפ, הודו טרפדה את החזרה לוונצאולה של מנהיגת האופוזיציה
Gemini_Generated_Image_gl0a79gl0a79gl0a2-compressed
הניו יורק טיימס: ישראל ניסתה להתנקש בראשי צוות המו"מ האיראני
WhatsApp Image 2026-07-02 at 18.14
על רקע פלילי: קצין מודיעין בכיר ברש"פ נעצר בחשד למעורבות בחטיפת חייל

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חלוקת הפרסים ומסיבת סיום של החדר ליובאוויטש בניהולו של הרב לוי יצחק אזימוב, בבית הכנסת בית חיה מושקא (19)
פאריז: חלוקת פרסים ומסיבת סיום בחיידר ליובאוויטש
האדמו''ר מזוועהיל בהילולת האור החיים בבית מדרשו בביתר צילום שימי פ
האדמו"ר מזוועהיל בהילולת האור החיים הק' זי"ע
כבוד התורה בישיבה לצעירים בני עליה טשארנאביל צילום דוד ארזני (20)
מעמד כבוד התורה מפואר ורב רושם בישיבה לצעירים 'בני עליה' טשארנאביל
יארצייט פרמישלאן צילום שוקי לרר (12)
האדמו"ר מפרמישלאן בהילולת אביו הרה"ק רבי דוד משה מקרעטשניף זצוק"ל

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture