"לא ייתכן שבנט יישאר ראש ממשלת המעבר. עם מפלגה מתפרקת ואלקטורט לא ברור – הוא יקבל החלטות פוליטיות", כך אומר חבר הכנסת אלי אבידר, פעם איש ישראל ביתנו, בראיון לאמיר טינגר ב'ישראל היום'.
אבידר מסרב למתוח ביקורת על עמר בר לב, אך טוען כי אם הוא השר לביטחון הפנים, היה פועל אחרת. "במצב הנוכחי של המשילות בנגב ובמלחמה מול משפחות הפשע, יש צורך בשר שהוא לא פחות מ'מתאבד שיעי' וזה בהחלט סיכון אישי. לפני כל רמדאן אנחנו יודעים שזה חודש של חיכוך ושיהיה הסתה. כל פעם אנחנו מופתעים מחדש, לא מתכוננים, ואנחנו עוד עם הספר. ממשלות בישראל צריכות לדבר יותר בערבית. לפנות יותר לאוכלוסייה, יש פה ציבור שרוצה לחיות בדו־קיום, רואים את זה בעיקר בבתי חולים".
הוא תומך בשיתוף פעולה עם הרשימה המשותפת: "עוד לפני דבריו של לפיד קראתי לשתף פעולה עם המשותפת בהצבעות חשובות לציבור הבוחרים שלנו ולציבור הבוחרים שלהם. בדיוק כפי שהליכוד משתף פעולה עם המשותפת 'בניצחונותיו' באופוזיציה, שלא היו קורים ללא שיתוף פעולה של אחמד טיבי. אני קורא לשתף פעולה עם כל חבר כנסת בכנסת ישראל: חרדים, ערבים, ימנים ושמאלנים, על החלטות משותפות ועל חוקים משותפים. אני לא מקבל את הערכים של כל חברי הכנסת שיצביעו איתי, והם לא צריכים לקבל את כל הערכים שאני מתווה".
הוא תוקף את חבריו לגוש השמאל בממשלה: "ההיגיון הפוליטי אומר שאתה נותן את ראשות הממשלה לשמרנים אז צריך להעביר את כל חוקי הנאשם כי אז בנט לא ירצה לאבד את ראשות הממשלה שלו. ופה זה היה נאיביות של הגוש הליברלי בממשלה, ואנחנו נשלם על זה באמון הציבור. הביקורת שלי היא על איבוד הפוטנציאל. יש אכזבה ממפלגות המרכז־שמאל שאנחנו לא עומדים בהבטחות שלנו. אני רוצה שהממשלה הזאת תחזיק".
למקרה שהממשלה תתפרק, אבידר אומר כי "נעמוד על כך שלפיד יהיה ראש ממשלת המעבר בבחירות. לא ייתכן שהוא יהיה גם ראש ממשלה וגם יישאר בתקופת המעבר מבחינת הצדק של השותפות הזאת. הוא סיים את החודשים שלו. כאשר יש לך ממשלת מעבר עם מפלגה שמתפרקת ואלקטורט לא ברור, הוא יקבל החלטות לפי פוליטיקה. לפיד, יש לו מפלגה גדולה, הצד השני לא נתן שקט".
כשאבידר נשאל מה הכוונה בכך שיעמוד על כך שלפיד יהיה ראש ממשלת המעבר, הוא מגיב בשתיקה ובחיוך.
הוא מתעקש שיש לקדם את החוקים נגד נתניהו: "יש רוב מוחלט בכנסת להצבעה על חוקי הנאשם – זו עובדה. אם זה קשה לאיילת שקד, כל מה שאני יכול להציע לה שתהיה חזקה ולקחת כמה 'קל בטן' לכאבי הבטן המפורסמים. בלענו מימינה מיום הקמת הקואליציה המון צפרדעים, הגיע הזמן שהם יבלעו גם קצת למען השותפות ההיסטורית הזו".




















