(27א*)
שבעה חודשים למלחמה במזרח אירופה, והשיאים נשברים: משאית תופת עמוסה בחומרי נפץ, הצליחה להביא לקריסת חלק מגשר קרים שחוצה את מצר קרץ ומחבר בין חצי האי קרים לרוסיה. הפיצוץ התרחש במהלך השבת, כאשר מדובר בחלק אותו כבשה רוסיה. באוקראינה חגגו אך לא לקחו אחריות על הפיצוץ, כאשר כלי התקשורת ברוסיה עדכנו שמדובר היה במחדל שיכול היה להימנע.
בתיעודים בכלי התקשורת ברוסיה, ניתן לראות כי כוחות האבטחה של הגשר ביצעו בידוק מוקדם למשאית התופת, שאחרי מספר דקות התפוצצה ביחד עם הנהג שעליה. מלבד הנהג היו עוד שלושה נוסעים שנהרגו בפיצוץ, כאשר רכבת שהובילה 7 קרונות של דלק – התפוצצה אף היא. דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, הודיע כי הנשיא פוטין יקים ועדת חקירה בנושא פיצוץ הגשר שתעבוד עם רשויות החירום.
באוקראינה חגגו על המחדל הרוסי, מאחר וכוחות הביטחון שהופקדו על הגשר לא זיהו למעשה שום דבר חשוד במשאית על אף שביצעו עליה כאמור בידוק. באוקראינה לא לקחו אחריות רשמית למשאית, אך מיכאילו פודוליאק, יועצו של נשיא אוקראינה זלנסקי, כתב שמדובר רק "בהתחלה. יש להשמיד כל דבר שהוא לא חוקי, כל דבר שנגזל מאוקראינה צריך להשיבו, כל מה שנכבש על ידי רוסיה יש לגרשו".
אין ספק שמדובר היה בפיצוץ מחושב ומכוון, מאחר ובאותו יום חגג נשיא רוסיה ולדימיר פוטין יום הולדת. באוקראינה היו אף גורמים רשמיים שרמזו על הקשר בין התאריך לפיצוץ, שהתרחש בשעה 6 לפנות בוקר ונשמע למרחקים רבים. חלק אחד מהגשר קרס לתוך הנהר, כאשר חלק נוסף עלה באש ואיתו הרכבת. החלק בגשר שלא קרס ייפתח לתנועה בקרוב.




















