צילום: משטרת ישראל

המשטרה חושפת: הכמות העצומה של השיחות שנכנסו השנה למוקד 100

37,000 שיחות ביממה למוקדי המשטרה: המפכ"ל שבתאי הציג הבוקר בפני השר לביטחון לאומי בן גביר, את נתוני סיכום השנה של המשטרה • בין היתר, נפתחו עשרות תחנות משטרה חדשות במסגרת המאבק בפשיעה בחברה הערבית

כתבות נוספות בנושא:

במעמד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה ובעלי תפקידים בכירים בארגון קיימה היום משטרת ישראל במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש כנס לסיכום שנת העבודה 2022.

במהלך הכנס הוצגו לראשונה הישגי משטרת ישראל לשנת העבודה החולפת בשורה של פרמטרים. כך לדוגמה במאבק של משטרת ישראל בפשיעה סיכלו שוטרי משטרת ישראל בשנה החולפת 73 חיסולים מתוכננים, בכולם מידע מודיעני מדויק שהגיע לידי המשטרה הוביל למעצרים של מתנקשים וחשודים בתכנון לבצע ירי ורצח כשחלקם מצוידים באמצעי לחימה עם כדור בקנה ובדרכם לבצע את זממם. ונרשמה ירידה של 17% במניין קורבנות הרצח.

חולטו רכוש כלי רכב חשבונות בנק ונדל"ן בשווי של למעלה ממיליארד שקלים, 58% מהם בחברה הערבית כחלק ממבצע אכיפה 'מסלול בטוח'. נרשמה עלייה של 135% בסיכולי הברחות נשק מגבולות המדינה לצד עלייה של 200% בתפיסת כלי ירייה באותן הברחות.

בוצעו 3342 הריסות של מבנים לא חוקיים כשחלקם שימשו עבריינים וכנופיות פשע אותם תקפה משטרת ישראל בשנת העבודה החולפת כחלק ממבצע ׳מסלול בטוח׳ והטיפול השורשי בארגוני הפשיעה ברחוב הערבי. בשנה החולפת נכנסו 37,000 שיחות ביממה למוקדי המשטרה, 2.8 מיליון אירועי תגובה ו-1500 אירועי סד"צ.

גם בתחום המוכנות לשורת חירום נרשמו בשנה החולפת הישגים משמעותיים: הימ״מ הוכרזה כיחידה לאומית. הוקמו 8 פלוגות מילואים של משמר הגבול. החל פרויקט עיר בטוחה בלוד ועכו. הוקם המשמר הלאומי. הוקמה חטיבת הבט״פ. נרכש ציוד מתקדם לטיפול בהפרות סדר וציוד טכנולוגי מתקדם.


צילום: ראובן קסטרו , צלם הפול

בשנת העבודה החולפת חיזקה משטרת ישראל את שיתופי הפעולה עם גופי אכיפה ובטחון בארץ ובעולם בצורה משמעותית מאוד כך לדוגמה התקיים השנה בישראל כנס מפכ"לים בו השתתפו 45 מפכ"לים מ-35 מדינות, חיזוק הקשר הזה בהובלת מפכ"ל המשטרה וראש קש"ח מתורגם להצלחות חשובות ומשמעותיות במאבק העולמי בפשיעת הסייבר, ארגוני הפשיעה והחשודים הנמלטים בין מדינות. חוזק בצורה משמעותית הקשר בין משטרת ישראל לשרות הביטחון הכללי וצה"ל בעבודה משותפת כנגד גורמי פח״ע והתארגנויות עם תשתית טרור, סיכול הברחות נשק וסמים.

במסגרת העצמת השוטר הוכרזה שנת 2022 כ"שנת השוטר" ונתנו מענקים לשוטרים, התקיים טקס לשוטרים מצטיינים בבית הנשיא, הוכנסו מדים חדשים, קודמו נשים לתפקידי שטח וקוצרו שעות העבודה של השוטרים. בתחום הקהילה משטרת ישראל המשיכה להעצים את המעורבות הקהילתית בשורה של פרויקטים חברתיים קהילתיים המחזקים את הקשר בין הציבור למשטרה כמו פרויקט מיל"ה בקיץ, גיבורים קטנים ושחקים לצד מאות הפעלות של ניידת המשאלות וחיזוק הקשר בין קהילות שונות למשטרה.

לדברי המפכ"ל "שנת השוטר שמה את השוטר במרכז ואת פעילות הארגון במיקוד לצרכי השוטר הוכיחה את יעילותה ולכן טבעי כי תהיה המשכיות למיקוד זה, וכעת אני גאה להכריז על "שנת התחנה". אין ספק כי תחנות המשטרה מהוות את האתגר המרכזי של משטרת ישראל בימים אלה ועלינו להרחיב את העשייה ולמלא את צרכיהם".

שבתאי הוסיף, "האתגר הגדול ביותר שעולם העבודה מתמודד איתו הוא ההון האנושי. אנחנו מרגישים את החוסר שבא לידי ביטוי בכל מקום ובכל תחום. בימים אלה עוסקים כלל אנשי המקצוע בפיתוח פתרונות יצירתיים, לסגירת הפער באיוש התחנות בעיקר בהובלת ר' אמ"ש ור' אג"ת.בכוונת השר החדש לביטחון לאומי להשיג תקציבים גדולים נוספים למשטרת ישראל שעיקרם שיפור תנאי העסקה ומשכורתם של שוטרי משטרת ישראל. אנו מברכים על כל שיפור שיהיה לתנאי ההעסקה של השוטרים ולהפעלה מיטבית של הארגון".

"בנוסף, אנו מתכוונים לעבוד בשיתוף פעולה עם המשרד לביטחון לאומי ובראשם השר הנכנס על מנת לקדם חקיקה שתסייע לתפקוד המשטרה ולהתאמת הפעילות לסביבה המתפתחת. משטרת ישראל, מכוח ייעודה ותחומי האחריות המונחים לפתחה, נוגעת בעצבים החשופים של החברה בישראל. כל משימה אליה אנו שולחים את אנשינו, טומנת בחובה פוטנציאל של חיכוך, עימות ולעיתים אף סיכון – סיכון אישי, סיכון ממשי. ידעו כל שוטר ושוטרת, כל קצין וקצינה כי הם אינם לבדם במשימה, כי בכל משימה כל שדרת הפיקוד ששלחה אותם ניצבת לצידם", אמר לסיום.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

הרבה שיחות נכנסות ? זה עוד לא מוכיח על משטרה יעילה

כתבות חדשות באתר

הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
אש בבקעת הלבנון: חיל האוויר מרחיב את היקף התקיפות נגד חיזבאללה
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: לא נמצא כשל בייצור "פרינוק"; החומרים אותרו במוצרים שנפתחו
הָרֵעַ וְהָרַע | עם חברים כאלה, מי צריך אויבים? יתכן ש... אנחנו
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רחפן נפץ פגע בכוח צבאי בלבנון: קצין נפצע קשה, 4 לוחמים נפצעו קל
'מטרה חשודה' פגעה בטנק של מג"ד 52; פרטי התקרית הקשה בלבנון

הכתבות המעניינות ביותר

​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי
"האוטובוס פשוט המשיך לנסוע": גל התלונות נגד חברת האוטובוסים מתרחב
ברוך מתיר אסורים: האברך אביאל כהן מנתיבות שוחרר מהכלא הצבאי
אל תפסיד מליארדים בשביל פרוטות • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אל תפסיד מליארדים בשביל פרוטות • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילת כריך או קיום פגישת עבודה בסמוך לזמן מנחה • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
השיעור השבועי: פרשת חוקת וג' תמוז • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת חוקת וג' תמוז • הרב נתנאל אביסרור
הותר לפרסום: מג"ד 52 סא"ל דור גדליה בן שמחון הי"ד ועוד שלושה לוחמים נפלו בלבנון
תושבי הצפון עודכנו: צה"ל מגביר בשעות אלו את התקיפות בלבנון

חדש באתר

652374306_1343845027775218_7634372176279466363_n
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
WhatsApp Image 2026-06-18 at 17.11
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
TEL AVIV UNIVERSITY CONFERENCE
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
MIDEAST ISRAEL POLITICS
​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים –  ד' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ד' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture