צילום: פלאש 90/דוברות הכנסת

סמוטריץ' במתקפה חריפה על לפיד: "הכריז מלחמה על המדינה, רוצה מלחמת אחים"

יום לפני שהכנסת תצביע בקריאה ראשונה על החוקים הראשונים של הרפורמה המשפטית, תקף שר האוצר את יו"ר האופוזיציה בחריפות: "לפיד מחבל בכל סיכוי להידברות. אכפת לו רק מעצמו, הוא רוצה לייצר כאוס בתחום הכלכלי ובתוכנו"

כתבות נוספות בנושא:

לקראת תחילת ההצבעות על הרפורמה המשפטית מחר (שני), שר האוצר ויו"ר מפלגת הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', נאם הערב נאום מיוחד.

הוא תקף בחריפות את יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד: "נפגשתי בשבועות האחרונים עם אנשי עסקים, ראשי המשק, ראשי בנקים וראשי ההיי-טק. אני שומע את החרדה האמיתית לכלכלה הישראלית שיש בקרב חלקם בעקבות הקמפיין. ואני אומר להם שמי שאשם בכך ומי שמונע הידברות סביב הרפורמה זה אדם אחד, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד".

שר האוצר ציין כי שוחח עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, והצהיר בפניו כי הוא מעוניין בהידברות בנושא, אך האשים את לפיד במניעת הדבר: "לצערי מי שסיכל את האפשרות להתחיל בהידברות הזו זה יאיר לפיד. לפיד לא מעוניין בהסכמה לאומית רחבה, לא מעוניין בטובת מדינת ישראל ולמנוע קרע בעם. יאיר לפיד רוצה מלחמת אחים במדינה".

"ליאיר לפיד אכפת רק מיאיר לפיד, ואינטרסים צרים וזולים גורמים לו לפעול כדי להתסיס ולייצר פילוג. הוא רוצה לייצר כאוס במדינת ישראל גם בתחום הכלכלי וגם בתוך העם כי הוא עדיין לא מסוגל להתגבר על ההפסד בבחירות. הוא לא מסוגל להפסיד בכבוד. הוא לא מסוגל להתגבר על הבושה שהיה ראש ממשלה לחודשים ספורים", הוסיף במתקפה החריפה.

"אבל חשוב לי להבהיר, אנחנו ממשיכים ולא עוצרים. אף על פי כן נוע תנוע! לא נעצור עד שלא נביא לתיקון אמיתי של מערכת במשפט", התחייב השר.

לאחר מכן, החל סמוטריץ' לתקוף גם את היועמ"שית. "שמעתי את הדברים של היועצת המשפטית היום נגד ח"כ רוטמן. הסגנון המזלזל והמילים שלה הם פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה ועוד הוכחה שתפקיד היועצת המשפטית צריך להיות לייעץ ולא לחלק ציונים לנבחרי ציבור", הוא אמר.

שר האוצר פנה ל"אזרחי ישראל": "תתעלו מעל התעמולה ומעל השקרים ותעמיקו בתוכנית, זו תוכנית שתעשה טוב לכלכלת ישראל ולאזרחי ישראל. זו תוכנית שתחזק את הדמוקרטיה הישראלית, שתחזק גם את בתי המשפט שיעסקו בזכויות הפרט ויעסקו בצדק עבור אזרחי ישראל. זו תוכנית שתפריד את הפוליטיקה מבית המשפט ותשיב את אמון הציבור במערכת, זו תוכנית שתתן ודאות להסכמים ותאפשר לבית המשפט להכריע בסכסוכים ולא בקביעת הערכים הלאומיים. זו תוכנית שתחזק את ההגנה על זכויות הפרט במדינת ישראל".

לדבריו, "בהשוואה לעולם, נתוני המקרו שלנו הם נס ואנחנו בע"ה נמשיך בהתנהלות נכונה. התקציב יהיה אחראי ומרוסן, הוא יהיה תקציב מוטה צמיחה ויכלול סדרי עדיפויות ערכים של המחנה הלאומי. זה חלק מהכלכלה והמפעל הגדול שכולנו הולכים לחיות בו. ציונות נשנעה על עלייה, התיישבות ובטיחון. אנחנו מחזירים את עכשיו את עידוד הקליטה לא"י, מחזירים לראש התורן שלנו ולארץ ישראל".

הוא התייחס לתחילת ההצבעות מחר: "אנחנו יוצאים מחר לדרך חדשה -המליאה תאשר ברוב גדול את בקריאה ראשונה את הרפורמה במערכת המשפט שמוביל ח"כ רוטמן. אננחנו מגבים את שמחה ויודעים שהוא מנווט את הספינה במקצועויות. זה יום היסטורי ומרגש. זה התחלה להשיב לעם את גורלו, מה שנלקח על ידי אהרון ברק".

מארגני ההפגנות הגיבו לדבריו של סמוטריץ׳: "נראה שמישהו בלחץ היסטרי ומאבד עשתונות. מאז כניסתו של סמוטריץ׳ למשרד האוצר הכסף בורח מהארץ, הכלכלה קורסת, הוא נעדר מישיבות ומתעסק בפחונים על גבעות. הוא מנסה להסית ולקרוע עוד יותר את העם במקום למשוך את החקיקה ולהגיע להסכמות רחבות. נער הגבעות מנסה כעת להצית לא רק את איילון, אלא את המדינה כולה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בצלאל שלנו. למדת היטב מגבלס. הייל סמוטריץ

רשע

עוד שתול של השמאללל
שטחי ופופוליסטי

שחר של יום ישן, שחר של ימים עברו, אי שם בין ליל הבדולח לסוזן…

סמוטריץ מלאךךךך! כל מילה במקום!! ושה' יהיה בעזרנו

כתבות חדשות באתר

בין הזמנים: הדרך המהירה שלכם לבור כלכלי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ יעקב אשר: "הציבור החרדי מרגיש שהולכים להכחיד אותו - הדתיים הבאים בתור"
"שמאל קיצוני, זו התאבדות מדינית" סערה בעקבות דברי בנט על פינוי חוות ומאחזים
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הקומבינה בטסטים נחשפת:מכון הרישוי באשדוד שהעביר רכבים מסוכנים תמורת שוחד
מהפכה בשיטת הניקוד: עדת הכלכלה אישרה את החמרת הניקוד בעבירות תנועה
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אכזבה קשה בביירות:כריכת לבנון בהבנות עם איראן היא אסון שמחזק את חיזבאללה
אירוע קשה במונטריאול: יהודי נפצע קשה מאוד במהלך חילופי האש, שני שוטרים נהרגו
שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הסכם ארה"ב איראן: ארה"ב מצהירה על חזרת פקחי הגרעין, איראן מכחישה בתוקף
הכחשה גורפת בירושלים: נתניהו וכ"ץ מגיבים לדיווחים על הגבלת צה"ל בלבנון

הכתבות המעניינות ביותר

 ילד נלכד בתוך פח בטון וחולץ על ידי לוחמי האש בביתר עילית
עם בואו של מרן רה"י הגרמ"ה הירש: מעמדי חיזוק למען 'קרן עולם התורה'
הקרב על חוק הגיוס: הצעת חוק יסוד לימוד התורה עברה לוועדת הכנסת
הנהיגה שלך תקבע את מחיר הביטוח: המהפכה בעולם בביטוח הרכב
מבצע משילות: מאות לוחמי מג"ב פשטו על כפר עקב במסגרת
אחרי שתי הטרגדיות בארה"ב: נמשכים המאמצים להחזיר את ההרוגים לישראל
חוסל המחבל שהחזיק את עומר שם טוב בשבי חמאס
דאגה בעולם התורה: החמרה חמורה במצבו של ראש ישיבת בריסק
מה שטוב בארה''ב טוב בישראל: מהלך לייבוא התקנים אמריקאיים שיאומצו בישראל

חדש באתר

.
ח"כ יעקב אשר: "הציבור החרדי מרגיש שהולכים להכחיד אותו - הדתיים הבאים בתור"
.
"שמאל קיצוני, זו התאבדות מדינית" סערה בעקבות דברי בנט על פינוי חוות ומאחזים
WhatsApp Image 2026-06-22 at 19-compressed (1)
הקומבינה בטסטים נחשפת:מכון הרישוי באשדוד שהעביר רכבים מסוכנים תמורת שוחד
ISRAEL POLICE
מהפכה בשיטת הניקוד: עדת הכלכלה אישרה את החמרת הניקוד בעבירות תנועה

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

MixCollage-22-Jun-2026-07-22-PM-6843 (1)
עם בואו של מרן רה"י הגרמ"ה הירש: מעמדי חיזוק למען 'קרן עולם התורה'
ישיבת 'באר התלמוד' בעצרת זעקה מול כלא 10. צילום ש.פ
ישיבת 'באר התלמוד' בעצרת זעקה מול כלא 10
ההמון חוגג ברחובות תל אביב
מחזה מרהיב ומרגש בצפון תל אביב במעמד הכנסת ספר תורה
בית שמש הנחת אבן הפינה לישיבה לצעירים היכל משה (9)
במעמד הנחת אבן הפינה גדולי התורה ציינו: כשרודפים את התורה ואנחנו מקיימים הנחת אבן פינה לישיבה. זה קידוש ה'

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture