הלילה (שני) חברי הקואליציה יאשרו בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, שניים מחוקי הרפורמה המשפטית. ב'חדשות 12' דווח כי ראש הממשלה ח"כ בנימין נתניהו לא גיבש הצעה מטעמו להידברות על הרפורמה, לאחר ההצבעה. על אף שנתניהו הזכיר היום מספר פעמים את הרצון שלו להידבר בצל הצעת הפשרה של הנשיא יצחק הרצוג, לנתניהו אין בפועל תוכנית בכיס.
בליכוד הודו שאין להם הצעה חלופית כלשהי להידברות, לאחר שהחוקים יעברו הלילה בקריאה ראשונה. "אין לנו איזה שפן בכובע, איזה עז שנוציא או משלי חיות אחרים", הודו. ההערכה היא שהמגעים הרציניים לפשרה יהיו רק בעוד כמה שבועות, אז החוקים צפויים לעלות להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאה. לפי הדיווח, הלו"ז של הקואליציה הוא לסיים סופית את חקיקת חלק א' ברפורמה עד לסוף החודש הבא.
את ההצבעה במליאה יפתח יושב ראש הכנסת ח"כ אמיר אוחנה, בהודעה על 2 ניגודי העניינים של הח"כים במפלגתו, בנימין נתניהו ודוד ביטן. השניים מנהלים תיקים משפטיים ועומדים לדין פלילי, ולכן הם חייבים להצהיר על ניגוד העניינים שלהם בנושא הרפורמה המשפטית. עם זאת החוק לא אוסר עליהם להצביע, מאחר ובניגוד לוועדה שם אפשר להחליף חבר שנמצא בניגוד עניינים בחבר אחר, ח"כ אי אפשר להחליף.
ההצבעה עצמה לא צפויה לעבור בשקט, בדומה לכל מה שישראל עברה ביממה האחרונה עם הפגנות סוערות ומיצגי מחאה חריגים בכנסת. בקואליציה לא נותנים סיכוי ממשי להידברות עם גנץ לפיד ושאר הגורמים הרלוונטיים. "נעשה ניסיונות, אולי אפילו תתקיים איזשהי הידברות, אבל אנחנו לא באמת מאמינים שיש סיכוי לפשרה סביב הרפורמה", אמרו.




















