הפתרון למשבר בקואליציה? בעוד כשבועיים הכנסת תשוב לכנס הקיץ כאשר ברקע עדיין מרחף האיום של המפלגות החרדיות, לפיו במידה ופסקת ההתגברות, שנחוצה לחוק הגיוס, לא תחוקק – הם יפרקו את הקואליציה. ראש הממשלה ח"כ בנימין נתניהו מעוניין בהקפאת החקיקה, הערב (ראשון) דווח ב'כאן חדשות' על ההצעה היצירתית של אנשיו לעקיפת הבעיה.
לפי הדיווח, במהלך הדיון שקיים היום נתניהו על חוק הגיוס, אנשי ראש הממשלה פנו בהצעה למפלגות החרדיות לפיו תחוקק פסקת התגברות מיוחדת ומצומצמת לחוק הגיוס בלבד. כך למעשה לא תחוקק פסקת התגברות מורחבת, כפי שנתניהו מעוניין. בדיון לקחו חלק השרים בצלאל סמוטריץ', יואב גלנט, דודי אמסלם וצוותים מקצועיים של המשרדים השונים.
במקביל, האוצר הסכים לתוספת תקציב של מאות מיליונים למשרתים, למרות דרישת שר הביטחון גלנט למיליארדים. המתווה המסתמן לחוק החדש כולל את הורדת גיל הפטור לחרדים לגיל 23, כך שיוכלו להיכנס מוקדם יותר למעגל העבודה. התוכנית כוללת גם שינוי במשך השירות של חיילי צה"ל, כך שחיילים בתפקידים עורפיים ומנהלה ישתחררו מוקדם יותר, ולוחמים או כאלה שמשרתים בתפקידים חיוניים, ישרתו פרק זמן ארוך יותר ובחודשי השירות האחרונים שלהם ישתכרו בכ-6,000 שקלים.
ברקע פרסום הדברים, תקפו הרמטכ"לים לשעבר וחברי הכנסת בני גנץ וגדי איזנקוט את חוק הגיוס החדש, והציגו במסיבת עיתונאים שנערכה היום את חלופת "שירות ישראלי" – התוכנית שלהם שאמורה להחליף את החוק שמקדמת הממשלה. את התוכנית הם גיבשו יחד עם ענבר גיטי, שכיהנה כראש צוות מנהלת השירות במשרד הביטחון. "יש סכנה לצבא העם בעתיד", טען גנץ, "אנחנו נקבל פה צה"ל בע"מ".




















