מאה שערים • מעמד כבוד התורה ברשת הכוללים 'אורות הנחל' בביהמ"ד ברסלב

מעמד כבוד התורה וחלוקת תעודות ברשת הכוללים 'אורות הנחל' בביהמ"ד ברסלב מאה שערים

כתבות נוספות בנושא:

זה קרוב לעשרים שנה מתנוסס לתפארה בטבורה של ירושלים רשת התאחדות הכוללים המפוארה "אורות הנחל" בראשות הגה"ח ר' אפרים נחמן אנשין שליט"א מגדולי המשפיעים דאנ"ש ומחברי הנהלת העדה החרדית, אשר במסגרת זו שוקדים טובי האברכים מסלתה ומשמנה של אנ"ש, הן בכולל חצות והן בכולל הוראה אחה"צ, בדגש לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא כרצון רביה"ק מברסלב זיע"א, מתוך עמל התורה בשקידה מתוך התנתקות מכל הוויות העולם הזה.

לאחר שנים של לימוד ההלכות החמורות, זכו לברך על המוגמר, כאשר במסגרת כולל חצות, זכו לסיים טוש"ע הלכות בשר בחלב, ובמסגרת כולל הוראה אחה"צ, זכו לסיים הלכות טהרה מטוש"ע יו"ד ח"ב, ואף עברו את כור המבחן אצל גדולי הרבנים וחברי הבד"צ דהעדה החרדית, אשר הפליאו את ידיעתם הבהירה והברורה של עשרות האברכים, כאשר ניכר על תשובותיהם, העמל הרב שהם השקיעו אף בזמנם הפנוי כדי לחזור שוב ושוב על החומר ולהבחן בהצלחה מרובה ביותר, באופן היוצא מן הכלל.

יומא טבא לרבנן התקיים ביום ראשון ר"ח סיון תשפ"ג, "ביום הזה ההוא באו מדבר סיני", בו התקיים מעמד הסטורי ורב רושם של "מעמד כבוד התורה" וחלוקת תעודות בהיכל ביהמ"ד הגדול דחסידי ברסלב במאה שערים עיה"ק ירושלים, כאשר קרוב למאה תלמידי הכוללים הסבו סביב שולחנות ערוכים לסעודה של מצוה כיד המלך כראוי לכבוד התורה, בצוותא עם הורי הנבחנים שהצטרפו לחזות בנועם הנחת דקדושה של בניהם תלמידי החכמים.

את המעמד פתח והנחה הר"ר שמואל מאיר חשין מאברכי הכולל, אשר פתח בכבודה של אכסניה, הלא הוא ראש ומייסד הכוללים, הגה"ח ר' אפרים נחמן אנשין שליט"א, הנושא בעול הגדול מיום הווסדו, ומשים לילות כימים להצלחתם הרוחנית והגשמית של האברכים הממיתים עצמם באהלה של תורה, בפרט כעת בהשתדלותו הכבירה מתוך מסי"נ עבור הנבחנים והענקת המילגות המכובדות למצטיינים בבחינה אצל הרבנים.

דברי פתיחה נלהבים נשמעו מפיו של הגה"ח ר' אפרים נחמן אנשין שליט"א אשר הרחיב בדברים על חשיבות לימוד התורה והפוסקים אצל אנ"ש חסידי ברסלב, כפי שראו אצל זקני החסידים בדורות הקודמים, כמו החסידים ר' לייב לופאט'ע, ר' נחום יצחק פראנק, ר' העשיל פרענקל, ר' משה רוזנטל, ואף עובדי ה' המופלגים הידועים כר' שמואל שפירא, ר' אלחנן ספקטור ועוד, שהסתירו את גדולתם וידעו תמיד לענות בחכמה מתוך ענוות חן על כל שאלה בהלכה שהתגוללה לפתחם. וכאן אנו זוכים לראות את המשך השושילתא דדהבא בלמוד התורה והפוסקים. בדבריו גם קישר את העובדא שהמעמד מתקיים ביום המיוחד של ר"ח סיון, אשר ביום הזה באו מדבר סיני, ע"פ דברי האוה"ח הקדוש שהגיע החשוק לנחשק וכו'.

את המשא המרכזי השמיע הבוחן הראשי, ראש הכולל הנערץ, הגאון רבי יצחק רוזנבלט שליט"א מגדולי מורי ההוראה מטעם העדה החרדית, ומחבר סדרת הספרים הנודעת "הרי הלכות", שבראשית דבריו הפליא את ידיעתם המופלאה של האברכים הנבחנים, הן בכולל הוראה אחה"צ כאשר בחן את תלמידיו על כל הלכות טהרה החמורים, והן בכולל חצות שגם הם נבחנו אצלו על כל הלכות בשר בחלב.

בדבריו הזכיר את חשיבות העמדת רבנים מורי הוראה מטעם חסידי ברסלב כדברי מרן גאב"ד ירושלים בעל המנחת יצחק זיע"א שבשעתו פעל למען הדבר אצל החסיד רבי לוי יצחק בנדר זצ"ל, אך אסתייעא מילתא רק עשרות שנים לאחר מכן הודות להשתדלותו של הרה"ג רבי גרשון שטמר זצ"ל יו"ר הנהלת העדה החרדית. כמו"כ הזכיר את דבריו של מרן הגאב"ד בעל שערי טוביה זיע"א בשם רבו הג"ר משה שניידר, כי הנבחנים של היום הם הרבנים של הדור הבא.

במרכז דרשתו מסר דברי הדרכה מופלאים לאברכי החמד הנכנסים לעומק לימוד ההוראה, כאשר שינן באזניהם מקצת מכללי ההוראה למען ידעו כיצד ומתי לפסוק באופן של לדמות מילתא למילתא, כמובן לאחר קבלת סמיכת הוראה בעז"ה. בתוך דבריו גם מסר ברכה מיוחדת לבני הבית, בית יעקב אלו הנשים, אשר מוסרים את נפשם עבור לימוד התורה של בעליהם, וכדברי רבי עקיבא שלי ושלכם שלה הוא.

בהתרגשות מיוחדת קיבל הקהל את הופעתם של מרנן ורבנן חברי הבד"צ דהעדה החרדית שליט"א, הלא המה הרבנים הגאונים הגדולים רבי יהודה פישר, רבי שלמה יהודה הירש ורבי שמואל ברנדסדורפר שליט"א, המכירים מקרוב את הכולל החשוב ואת ראשיו.

דברי הוקרה נשמעו מפי הדיין הגאון הגדול רבי שלמה יהודה הירש שליט"א חבר הבד"צ, אשר ביטא את התרגשותו כאשר בחן את האברכים בהלכות טהרה וראה מקרוב את רמת לימודם וידיעותיהם המפעימות, בהמשך דבריו דיבר על חשיבות לימוד ההוראה שעל ידי כך מתקיימת התורה בישראל.

אחריו נשמעו דבריו הנלהבים של הגאון הגדול רבי שמואל ברנדסדורפר שליט"א חבר הבד"צ, אשר מכיר מקרוב את חסידות ברסלב כאשר זה כשלושים שנה שהוא עצמו משמש כרב בית הכנסת תפארת הנחל בבית שמש, והוא היטיב לבטא את השמחה הגדולה על תקומתה של חסידות ברסלב, אשר כידוע מבוססת בראש ובראשונה על שמירת ההלכה, כפי שציוה רביה"ק מוהר"ן מברסלב, שלא לזוז אפילו מסעיף קטן אחד בשולחן ערוך.

גם הפליא בדבריו את העובדה המפתיעה כי כל האברכים בלי יוצא מן הכלל הוכיחו בקיאות עצומה וידיעה ברורה בכל הלכות הטהרה שנבחנו אצלו, כאשר שוחח עמהם על כמה סוגיות מתוך מלחמתה של תורה וראה כי ב"ה לא אלמן ישראל וכאן הולך וצומח דור העתיד של רבנים ופוסקי הלכה בעז"ה.

לאחר מכן נשמעו דברי חיזוק מפי הגה"ח הישיש זקן חסיד ברסלב רבי יצחק הכהן אנגל שליט"א, שריד לדור דעה, אשר לא יכול היה להסתיר את התרגשותו על כך שמול עינינו צומח דור של תלמידי חכמים חסידי ברסלב, זאת בעוד בימיו כאשר רצו לייסד ישיבה עבור חסידי ברסלב לא הצליחו למצוא אפילו מנין אחד ראוי לשמו. כמו"כ הרחיב על מעלת לימוד הפוסקים והסגולה הנפלאה להנצל מהיצה"ר על לימוד קדוש זה.

לסיום נשמעו דבריו המעוררים של החסיד רבי שמעון שפירא שליט"א, אשר עורר את הציבור על חובת ההודאה להשי"ת על שזכינו להגיע למעמד קדוש כזה, כאשר אברכים רבים כל כך זכו לעמול בתורה ולהבחן על הוראת איסור והיתר. בדבריו הזכיר בכאב ובבכי את הנפשות הנידחות שלא זכו לשבת באהלה של תורה, בבחינת תשתפכנה אבני קודש בראש כל חוצות, למרות רצונם הפנימי לזכות לנועם התורה.

לאחר מכן יצא כל הקהל בריקודי קודש, ותוך כדי הריקודים נתנו כבוד לתורה, כאשר האברכים ניגשו לבימת הכבוד זה אחר זה וקיבלו את המילגה ביחד עם תעודת ההצטיינות..

את המעמד פיארו בהשתתפותם עוד מגדולי רבני ומשפיעי ק"ק ברסלב, ה"ה הרבנים הגאונים רבי מאיר סירוטה מו"צ, רבי בצלאל גלינסקי, רבי נחמן נתן ווינשטוק מו"צ, רבי נחמן זאב פראנק. וכן המשפיעים החסידים הרה"ח ר' נתנאל תפילינסקי, הרה"ח ר' שמחה קרמר, הרה"ח ר' שמעון אליהו ברוין ועוד רבים שליט"א.

המעמד השאיר רושם עז על כל המשתתפים, כאשר קנאת סופרים תרבה חכמה והדבר גרם לעוד ועוד אברכים להשתלב בלימוד גדול זה ולזכות אי"ה להגיע להוראה. כה לחי!

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הטרור הערבי במזרח ירושלים: יהודי נפצע קשה בפיגוע לינץ' בסילוואן
שינוי פני המזרח התיכון: שר הביטחון מסכם אלף ימי לחימה
לפתע נתלהבו פניו של הרב אבא שאול, והוא מסר לאחיינו סדר תפילה מסוגל במיוחד
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ מבקר המדינה: נתניהו נוטה לציית, ובקואליציה ממשיכים לדבר על "עריצות השופטים"
נסיון דריסה ותקיפה בגוש עציון: החשודים נעצרו בתום מרדף בדרום הר חברון
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווחים על תקיפות בעומק לבנון. אזעקות שווא בקו העימות כנראה בעקבות פעילות הכוחות
המצור ברכס עלי טהאר: מחבל חיזבאללה יצא מפיר מנהרה – וחוסל מהאוויר
עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סוריה: הרוגים ופצועים בפיצוץ מטען חבלה בבית קפה בדמשק
נס בוונצואלה: מאבטח שרד 8 ימים מתחת להריסות

הכתבות המעניינות ביותר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
דגל שחור מעל הסטנדר
האם מותר לאכול צ'ולנט עם בשר במוצאי י''ז בתמוז • הגר"י אביטבול
משרד הכלכלה מאשר: 5,000 עובדים זרים נוספים יגיעו לישראל לענפי המסחר
"הוא חמוש, גלו ערנות": ההודעה החריגה של המשטרה ושב"כ
"תעצרו את המטוס": דרמה באוויר שהובילה לנחיתת חירום
נהג הסעות התמוטט בכביש 1 ופונה במצב קשה לאחר החייאה
בשורות טובות: ראש ישיבת בריסק, הגאון רבי אברהם יהושע סולובייצ'יק, שוחרר לביתו
הסינים כובשים את ישראל! צמיחה בשוק הרכב הישראלי ברכבים סינים
וואטסאפ

חדש באתר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
WhatsApp Image 2026-07-02 at 21.12
הטרור הערבי במזרח ירושלים: יהודי נפצע קשה בפיגוע לינץ' בסילוואן
WhatsApp Image 2026-07-02 at 20.23
שינוי פני המזרח התיכון: שר הביטחון מסכם אלף ימי לחימה
MIDEAST ISRAEL JUSTICE
בג"ץ מבקר המדינה: נתניהו נוטה לציית, ובקואליציה ממשיכים לדבר על "עריצות השופטים"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חלוקת הפרסים ומסיבת סיום של החדר ליובאוויטש בניהולו של הרב לוי יצחק אזימוב, בבית הכנסת בית חיה מושקא (19)
פאריז: חלוקת פרסים ומסיבת סיום בחיידר ליובאוויטש
האדמו''ר מזוועהיל בהילולת האור החיים בבית מדרשו בביתר צילום שימי פ
האדמו"ר מזוועהיל בהילולת האור החיים הק' זי"ע
כבוד התורה בישיבה לצעירים בני עליה טשארנאביל צילום דוד ארזני (20)
מעמד כבוד התורה מפואר ורב רושם בישיבה לצעירים 'בני עליה' טשארנאביל
יארצייט פרמישלאן צילום שוקי לרר (12)
האדמו"ר מפרמישלאן בהילולת אביו הרה"ק רבי דוד משה מקרעטשניף זצוק"ל

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture