לראשונה בתולדות גרמניה: ארגון רבני אירופי בבסיס תקציב הממשלה; נחנך בית הקהילות היהודיות באירופה

במושב חגיגי של בית הדין הגדול של אירופה שהתקיים במינכן נפתחו אירועי חנוכת בית ׳ועידת רבני אירופה׳ שמומן על ידי הממשלה הבווארית וישמש כמרכז להפצת תורה והלכה וכמטה להנהגה היהודית באירופה • נשיא הועידה הגר״פ גולדשמידט: "בימים בהם אנו מייחלים למלכותו יתברך - אשרינו שאנו זוכים להרמת קרן התורה בישראל וקרן ישראל בעמים" • באירועים השתתפו: אב״ד לונדון יו״ר הועדה המתמדת הגר״מ געללי, המנהל הרבני הגר״מ לבל, אבות בתי דין דיינים ורבנים, שרי הממשלה, ראשי הקהילה, חברי פרלמנט ואישי ציבור מאירופה וישראל.

כתבות נוספות בנושא:

היסטוריה בגרמניה; לראשונה בתולדותיה הודיעה ממשלת בוואריה על תקצוב ארגון רבני כלל אירופאי בתקציב המדינה. בטקסים מרשימים שהתקיימו במינכן נחנך אתמול (יום ג') בית ׳ועידת רבני אירופה׳ שמומן אף הוא על ידי הממשלה הבווארית וישמש כמרכז להפצת תורה והלכה וכמטה להנהגה היהודית באירופה.

אירועי חנוכת הבית נפתחו במושב חגיגי של בית הדין הגדול של אירופה לציון מעמדו הבינלאומי ואשרור מעמדו מול הרשויות בישראל בהשתתפות אבות בתי הדין ודיינים מבתי הדין הקבועים והחשובים באירופה. מזכירות בית הדין והנהלתו יופעלו מבית הועידה החדש במינכן.

באירועים השתתפו: נשיא 'ועידת רבני אירופה' הגאון רבי פנחס גולדשמידט. אב״ד לונדון יו״ר הועדה המתמדת הגאון רבי מנחם געללי. המנהל הרבני של הועידה  הגאון רבי משה לבל, אבות בתי דין דיינים ורבנים, רבה של מינכן הרה"ג רבי שמואל אהרן ברודמן. ד"ר פלוריאן הרמן ראש משרד קנצלר בוואריה והשר לעניינים פדרליים ותקשורת, פרופ' מיכאל פיאזולו שר החינוך והתרבות של בוואריה. סגן הנשיא וחברי פרלמנט, נציגי העירייה. נציב האנטישמיות של ממשלת בוואריה. גב' טליה לדור -פרשר הקונסול הכללי של ישראל. נשיאת הקהילה היהודית במינכן ובוואריה עילית ד"ר שרלוטה קנובלוך ראשי הקהילה ואישי ציבור מרחבי אירופה וישראל.

ה'מרכז לחיים היהודיים באירופה' ישמש כמטה המרכזי של 'ועידת רבני אירופה', האמונה על קיום וקידום החיים היהודיים ביבשת אירופה בכל המישורים ושמירה על חופש הדת והמאבק באנטישמיות. במרכז ישכנו מחלקות בירור יהדות וכשרות, הכשרה ורישוי למוהלים שוחטים משגיחי כשרות וסופרי סת"ם. כך גם ישכנו במרכז אגף תיאום ובקרה למקוואות ועירובין והאגף לשדרוג הקשרים בין הקהילות לרבנים, הרחבת הקשרים הבינלאומיים וביטחון הקהילות. במרכז יפעל מטה לתיאום תוכניות ההעצמה לרבנים צעירים ולנשות הרבנים, הכוללים השתלמויות וכנסים בהלכה היהודית ובנושאים המשפיעים על חיי הקהילות היהודיות ביבשת.

נשיא הועידה הגר״פ גולדשמידט אמר כי: "אנו נרגשים במעמד ההיסטורי. בימים בהם אנו מייחלים למלכותו יתברך – אשרינו שאנו זוכים להרמת קרן התורה בישראל וקרן ישראל בעמים. ע"פ נתוני הסוכנות היהודית מחודש ספטמבר האחרון, הקהילות היהודיות באירופה מונות כ-1.3 מיליון יהודים, והגדולה שבהם היא בגרמניה שם חיים כ-125 אלף יהודים. יהדות גרמניה היא אחת מהקהילות היהודיות הוותיקות והמשפיעות ביותר ביבשת אירופה, עם מורשת מרשימה בהיסטוריה ובתרבות הגרמנית כבר למעלה מ-1700 שנה.

"'ועידת רבני אירופה' מכירה בעיר מינכן כמקום מרכזי בהיסטוריה היהודית בו גם חוו עליות ומורדות הנוגעים להיסטוריה היהודית-גרמנית. הקמת המרכז הינו חלק מהמדיניות הכוללת של מדינת בוואריה לקידום החיים יהודיים והמאבק באנטישמיות, בגזענות ובקיצוניות על רקע פוליטי ודתי. חיבור זה מעביר מסר חד וברור לגבי המשך עתידן של הקהילות היהודיות באירופה".

הוא הודה לממשלת בוואריה והעומד בראשה ושיבח את ראש מטהו מר גדי גרוניך שעמל על פיתוח הקשרים עם ממשלת בוואריה והביא לידי גמר את ההסכם ההיסטורי במתן חסות הממשלה לפעילות הועידה באירופה ולהקמת בית הועידה בתוך חודשים אחדים במינכן.

המנהל הרבני הגר"מ לבל אמר כי מעמדה של ועידת רבני אירופה בכלל ובית הדין הגדול במיוחד מחייב מקום של קבע שממנו תתנהל הפעילות הענפה ו"מזמור לתודה שאכן קיבלה מזכירות ביה"ד משכן של קבע מכובד וראוי – הקמת המרכז תאפשר לבית הדין דאירופה לפעול בצורה מסודרת ומאורגנת, בהקמת מאגרי מידע מסודרים וכדו' שיתנו מענה נחוץ לרבני ודייני אירופה וקשר עם הקהילות היהודיות בעולם".

הגר"מ לבל הרחיב בדבריו על התוכניות המיוחדות לרבנים צעירים שבמסגרתם הם לומדים ומשתלמים לעומק בהלכה ובמעשה במשך שנתיים בנושאים רבים ובהם; בדיקת מקוואות, השגחה על משגיחים במפעלים ובמסעדות, בירור יהדות מקדים ועוד. בתוכניות אותם מרכז בתבונה רבה מזכיר הועידה הרב אהרן שמואל בסקין מקבלים הרבנים הכשרה מקצועית וכלים לפיתוח וניהול הקהילה בתחומי; תקשורת, מנהיגות, בניית הקהילה , ניהול וגיוס כספים, הופעה בפני קהל ועוד. הוא הוסיף כי במרכז יופעלו גם תוכניות חינוכיות מקיפות בנושאים הלכתיים ורבניים וכמו כן גם הכשרה והשתלמות בהלכה ובמקום יאורגנו כנסים בינלאומיים בנושאים אקטואליים המשפיעים על היהדות.

השר ד"ר פלוריאן הרמן אמר כי "כבוד גדול לחזות כיצד עוד מגדלור של אמונה יהודית מצא בית בבוואריה. אנו עומדים בהבטחתנו להגן על החיים היהודיים בבוואריה – לעולם לא עוד. זו המטרה שלנו בפוליטיקה ובחברה. בוואריה תומכת ב'מרכז לחיים יהודיים' החדש בהיקף של 1.5 מיליון יורו בשנה, ובכך מציבה תמרור נגד אנטישמיות ולמען קידום התרבות וההיסטוריה היהודית. נדאג שלחיים היהודיים במלוא הדרם יהי' בית נצחי בבוואריה".

צילום: רוברט גונגול/CER

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

עם ישראל נרתם: מכינים את הבית לחמש יתומותיו של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תקרית ירי חריגה בדרום סוריה: מחבל פתח באש לעבר מוצב צה"ל ונמלט
מבצע "סוף פסוק": צה"ל השמיד מנהרת ענק של חיזבאללה בדרום לבנון
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ירעיד את הקרקע: צה"ל נערך לפיצוץ אדיר להשמדת מנהרת העתק במג'דל זון
פגיעה ישירה במיכל הדלק: פורסם תחקיר אסון הטנק של גדוד 52 בלבנון
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נצחון המערכת המשפטית: מינוי השופט עמית לנשיא העליון פורסם ברשומות
משרד הבריאות ריקול לבורקס במילוי גבינה 800 גרם של רמי לוי
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סיכול בבלאטה: לוחמי הגדעונים עצרו פעיל תנזים שתכנן פיגוע מיידי
נתניהו על איומי ארדואן: "למדנו מהעבר לקחת איומי השמדה ברצינות"

הכתבות המעניינות ביותר

שינוי בזמנים: הלוויית ר' עקיבא ראנד ז"ל שנהרג במולדובה הוקדמה ל-23:45 הלילה
חוסל המחבל שהרג את סרן דוד חזות הי"ד בדרום לבנון
סמוטריץ': "בזכות ההתעקשות שלי - כל החטופים שבו"
יותר מורכב מאירן: "רעידת אדמה בישראל קרובים לזה מאי פעם''
לקראת הילולת "אור החיים": היערכות שיא וגשרים חדשים למניעת חילול קברים בהר הזיתים
נוסח החוק החדש נחשף: הקפאת מעצרי תלמידי ישיבות לצד פיקוח חסר תקדים
הקרב על לבנון: כך מתחלקים מוקדי הכוח בעקבות ההסכם עם ישראל
קנה אבטיח: אזרח ישראלי הותקף ונשדד לאחר שנכנס לקלקיליה לצורך קניות
אגד מתרחבת באירופה: זכתה במכרז הענק להפעלת אוטובוסים חשמליים בווילנה
וואטסאפ

חדש באתר

b76bbcc9-2f50-4ba0-870a-c048b134f678-compressed
תקרית ירי חריגה בדרום סוריה: מחבל פתח באש לעבר מוצב צה"ל ונמלט
WhatsApp Video 2026-06-28 at 23.49
מבצע "סוף פסוק": צה"ל השמיד מנהרת ענק של חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-06-24 at 22.23
שינוי בזמנים: הלוויית ר' עקיבא ראנד ז"ל שנהרג במולדובה הוקדמה ל-23:45 הלילה
ada29fdc-07fe-4942-8f98-baca618f5d3b
ירעיד את הקרקע: צה"ל נערך לפיצוץ אדיר להשמדת מנהרת העתק במג'דל זון

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת סידור בת''ת כח התורה קריית הרצוג צילום י
מסיבת סידור בת"ת 'כח התורה' קריית הרצוג בני ברק
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה-3-001 (38)
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה
אירוסין ספינקא טוורסקי טוורסקי צילום שוקי לרר (36)
שמחת אירוסי נכדת האדמו"ר מספינקא • גלריה
חתונה זידיטשוב – נדבורנא חיפה - ספינקא י-ם -קאסאן צילום א
שמחת בית זידיטשוב – נדבורנא חיפה - ספינקא י-ם - קאסאן

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture