פלאש 90, JDN

קיפקעס | ההסכמה לצירוף האדמו"ר והשר עם עמית סגל

על מה שוחחו השר ועמית סגל במלון בירושלים? על מה מסכימים שלושת האדמו"רים הבכירים במועצת, למרות שינויי הגישות? התסכול החרדי משר הביטחון החדש, הבר מצווה של יענקי ביכלר שהפך לחתונה והביצוע המרטיט של מוטי שטיינמץ • יוסי שטארק עם הסוגיות שנידונו ב'קיפקעס'

כתבות נוספות בנושא:

'קיפקעס': במלון וורט בירושלים נצפה העיתונאי עמית סגל יוצא מפגישת תדרוך עם השר עמיחי שיקלי. אחד מאורחי המלון טוען ששמע במהלך הפגישה את המילים "גיוס" ו"קואליציה בלי חרדים" חוזרות מספר פעמים. בסיום הפגישה, כשיצאו החוצה, פגשו את אלי ישי, שהיה בפגישה אחרת משלו.
'קיפקעס': תסכול במפלגות החרדיות מכך שלמרות שעברו כבר מספר שבועות מאז החלפת גלנט, שר הביטחון כץ לא הצליח להביא עדיין שום בשורה בסוגיית הגיוס. החרדים טרם שוברים את הכלים ונותנים לכץ צ'אנס.
'קיפקעס': למרות סאגת הגיוס, מועצת גדולי התורה החסידית לא מתכנסת, ברקע שינוי הגישות בקרב חברי המועצת, אם כי בעניין צירוף כ"ק האדמו"ר מביאלא למועצת, שלושת האדמו"רים הבכירים במועצת מסכימים: ויז'ניץ, בעלזא וגור.

חברי ה'קיפקעס' השתתפו השבוע בבר מצווה לבן האסטרטג יענקי ביכלר, שבעצם לא היה בר מצווה אלא יותר כמו חתונה. ליפא הרקיד את הקהל יחד עם יואלי דיקמן.

play-rounded-fill

ב'קיפקעס' גם ראו את דיקמן משתעשע על הבמה ומרקיד את הקהל ששתה קצת יותר מדי, רגע לפני שדיקמן שחרר את הקליפ המדהים שלו.

play-rounded-fill
בבר מצווה המפואר של ביכלר, חברי ה'קיפקעס' גם ראו רגע של אחדות כאשר יקיר המדור גולדקנופף והרב אליקים שטארק, יו"ר הוועד הפועל של בעלזא, נעמדו לשיחה קצרה. האם השניים תיאמו עמדות בצל סאגת הגיוס?

ועוד בפינת גולדקנופף ב'קיפקעס'. חברי ה'קיפקעס' ראו את התמונה מהלוויה המצמררת של הרב צבי קוגן הי"ד, ותהו האם הרב הראשי הגאון רבי קלמן בר חוטף את המרזב של מטריית הענק שמגנה על הראש של השר גולדקנופף.

ואם כבר הרב קלמן בר, אז ב'קיפקעס' קיבלו הצצה ללו"ז של הרב שמשתתף בכינוס השלוחים העולמי כאורחו של ראש מפעל השליחות, הרב יוסף יצחק אהרונוב.

לאחר ההלוויה המצמררת של הרב קוגן, הלכו חברי ה'קיפקעס' לחזק חיילים בבתי החולים, ושם ראו את מוטי שטיינמץ בביצוע מרטיט "עלה קטן שלי" ליד קטוע גפיים. ב'קיפקעס' הוזילו דמעה.

play-rounded-fill
חברי ה'קיפקעס' חשבו שהם גיבורים גדולים, עד שיצאו מלבנון ונתקלו בתיעוד של החרדי שסירב לצאת מהמסגד בשכונת בית צפפא במזרח ירושלים.

משם המשיכו חברי ה'קיפקעס' לאחד האולמות ושם התרגשו לשמוע את הביצוע של הזמר והיוצר מוטי איידנסון, בליווי הקלידן חנניה סונדרס, ללהיט הישראלי "לאבא שלי יש סולם".

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' מספרים שהמחותן הוא זה שביקש מאיידנסון לשיר את השיר, שהולחן בעצם על ידי תלמידי הארגון התורני "ותן חלקינו".

גם הזמר פיני איינהורן ריגש את חברי ה'קיפקעס' כאשר שיתף שבשעה ששימח בחתונה ניגש אליו אחד הרוקדים עם טבעת יהלום שנאבדה. פיני, מרוב השמחה, שם אוצו בכיס ומצא אותו כשהגיע מאוחר לביתו בלילה. הזמר הבטיח שיעשה הכל למצוא את הבעלים ולהשיב את האבידה.

ועוד מישהו שהתרגש. ב'קיפקעס' גם ראו את הזמר יואלי דוידוביץ שהצטרד בגלל שהתרגש במהלך אירוע של חתן יתום. כך הוא נשמע בסוף האירוע.

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' לא שכחו מהביצוע של שטיינמץ, והלכו לראות את החיילים בעצמם בכפר כילא בלבנון, שהיו באמצע קריאת התורה, ימים לפני ההסכם המביש.

play-rounded-fill
ובחזרה לשליח הרב קוגן הי"ד. בזמן שגולדקנופף ישב עם מטריית הענק, רבו מרן האדמו"ר מגור קיבל בחדר האירוח בקפריסין את השליח הראשי לקפריסין, הרב אריה זאב רסקין, שנכנס יחד עם שלוחי חב"ד במדינה לאחר השבת לנגידי גור. הרב רסקין עדכן את הרבי על היעלמותו של שליח חב"ד באמירויות. האדמו"ר ברך את השלוחים בחום שימשיכו בעבודת הקודש.

בטבריה ראו חברי ה'קיקפעס' את הכנת הרמפה לקראת הגעת מרן האדמו"ר מבעלזא לציון אביו הרה"ק מהר"ם מבילגורייא זצ"ל. צילום. י.ו.

play-rounded-fill
חברי ה'קיפקעס' התענגו לשמוע את מקהלת חסידות ביאלא ב"ב שהחלה בחזרות לקראת חתונת בן זקוניו של הרבי בחודש כסלו.

play-rounded-fill
את כ"ק האדמור מלעלוב ניקלשבורג ראו בקרעסטיר, מלווה בגבאי של "רבי ישעיל'ס הויז", הרב הערשל רוטר.

את האדמו"ר מקרעטשניף סיגעט ראו בהבדלה במונסי בבית הנגיד ר' אברהם יושע איזרעאל.

וכעת קצת ברנז'ה. חברי ה'קיפקעס' איחלו מזל טוב לכתב הבכיר של JDN אבי מוסקוב לרגל הולדת בתו, ושמחו לראות שמוסקוב מקפיד לצנזר תמונות נשים גם בגיל הזה.

ברכת מזל כפולה לצלם האגדי ואיש היין בהתהוות, שלומי כהן, שחגג השבוע את לידת בתו ויום הולדת. נאחל לו שנים רבות וטובות וטובות בבריאות ואושר והמון נחת.

בתוך ימי השבעה על אביו ז"ל, קיבל העסקן ר' חזקי ברוין ציור דיוקן אומנותי של המנוח, מידידו האמן חיים ביניקב שידוע בקריקטורות שלו בעיתון הפופולרי 'רגע'. ב'קיפקעס' הבחינו שגם רב הסלבס מרדכי חסידים מתרגש מהציור.

ב'קיפקעס' ראו גם השבוע את הפרשן הבכיר ישראל כהן מסתובב ברחבי בני ברק ומתווך מפגשים, והפעם יחד עם כוכב התקשורת ממחנה נתניהו, ינון מגל.

השבוע נצפו מסתודדים בתל-אביב איש התקשורת יעקב פלבינסקי וראש המטה לביטחון לאומי ובכיר המוסד לשעבר ד"ר איל חולתא. ב'קיפקעס' סיפרו כי השיחה עסקה בשלל נושאים העומדים על הפרק, על פי פרסומים זרים כמובן.

באירוע פרטי השבוע ראו חברי ה'קיפקעס' את היועץ הרפואי הרב מיילך פירר בשיחה ארוכה עם מנכ"ל בוני עולם אליקים לבנון. צילום: איציק כץ.

חברי ה'קיפקעס' לא פספסו את ההשקה היוקרתית של איש העסקים, חבר מועצת העיר בית שמש אבי ארנטרוי, שפתח סניף נוסף לרשת הסושי בכשרות המהודרת שבבעלותו. ב'קיפקעס' ראו שם את כל המי ומי של בית שמש וכמובן את חבריו לבניין העירייה שהגיעו בהרכב מלא, מראש העיר ועד מנהלי האגפים ועובדי המחלקות.

את ח"כ יוסי טייב ראו ב'קיפקעס' כשהוא קונה ממתקים באושר עד.

חברי ה'קיפקעס' שביקשו להכין שיעור דרך אפליקציות הבינה המלאכותית, נטשו את הרצון לאחר ששמעו את הסיפור של הרב מאיר אליהו על הרב שכתב דרשה בבינה מלאכותית.

play-rounded-fill
את שגריר ישראל באו"ם לשעבר, מר גלעד ארדן, ראו ב'קיפקעס' כשהוא רוכש אות בספר תורה הכללי בדוכן חב"ד בשדה התעופה קנדי שבניו יורק.

וכעת ל"לשעבר" אחר. את שר הכלכלה לשעבר של רוסיה, יעקב אורינסון, ראו ב'קיפקעס' בהנחת תפילין לראשונה בחייו, בבית הכנסת העתיק בעיר קוסטמרה, עם רב העיר הרב ניסן רופו.

ב'קיפקעס' ראו את מרן ראש ישיבת כסא רחמים הגר"מ מאזוז בבית העלמין פוניבז' בבני ברק, בקברה של בתו העלמה מרת גאולה עדנה מאזוז ע"ה, שנפטרה בקיצור ימים כבת מ"ג שנים, לרגל יום השנה השביעי לפטירתה.

בהמשך ראו ב'קיפקעס' את ראש הישיבה מסביר למקורביו ובני המשפחה שעלו עמו לבית העלמין, את נוסח המצבה שכתב על קברה של בתו, ואת הרמזים המיוחדים שרמז בנוסח. (תיעוד: בית הרב).

play-rounded-fill
את האדמו"ר מליז'ענסק ראו ב'קיפקעס' בבביקור בחדרו של מרן המשגיח הגאון הצדיק רבי בנימין פינקל.

את הגאון רבי ישראל בונם שרייבר, ראש ישיבת 'נתיב הדעת', ראו ב'קיפקעס' בהתייעצות עם מרן הגאון רבי יצחק זילברשטיין, לאחר ברית מילה לנכדו שנערכה במעונו של מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל ברחוב ראב"ד 17.

בקיפקעס ראו את הגר"א טופיק, ראש ישיבות 'באר יהודה', במסיבת חומש לנינו בירושלים.

ראש ישיבת גרודנא הגר"מ שמידע השתתף בסוף השבוע בשמחת נישואי בן הקלידן האגדי ר' לייזער הופמן.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אחלה מדור כמו כל שבוע

למה אין גם את מסביב לעולם זה גם היה ממש יפה

מזה אלי ישי שמוזכר בתחילת הכתבה ? ?

וואוווו חזק אהבתי את התגובה
אבל מה שהכי יפה זה המטריה של גולדנוף זה מגן כל כל הקהל מהגשם

לבן אדם יש זכויות רבות. ונא להפסיק עם השנאת חינם.

כן, אני כל פעם לא מבין מה הקטע עם גולדקנופף יקיר המדור?

בושה וחרפה, חבד מושיבים פוליטיקאים לפני רבנים.

חבד לא מושים פוליטיקאים לפני "רבנים" אלה "רבנים" מושיבים אותם ליפני פוליטיקאים

מה קורה היום

מתי עולה חדש

כתבות חדשות באתר

כשמדובר בבריאות, בוחרים במומחים. אז למה שבכסף זה יהיה אחרת?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נוסח החוק החדש נחשף: הקפאת מעצרי תלמידי ישיבות לצד פיקוח חסר תקדים
הקרב על לבנון: כך מתחלקים מוקדי הכוח בעקבות ההסכם עם ישראל
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
קנה אבטיח: אזרח ישראלי הותקף ונשדד לאחר שנכנס לקלקיליה לצורך קניות
הרמטכ"ל: הישגי צה"ל הם שהובילו להסכם עם לבנון
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מסתערבי מג"ב עצרו שלושה חשודים בשכם, בהם שני פעילי חמאס
המאבק בליכוד מחריף: נתניהו דורש יותר שריונים לרשימה
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אסון בצרפת: 11 נהרגו בהתרסקות מטוס צניחה חופשית
חיזבאללה תוקף את ההסכם עם ישראל: "בלי נסיגה אין שקט"

הכתבות המעניינות ביותר

יותר מורכב מאירן: "רעידת אדמה בישראל קרובים לזה מאי פעם''
לקראת הילולת "אור החיים": היערכות שיא וגשרים חדשים למניעת חילול קברים בהר הזיתים
אגד מתרחבת באירופה: זכתה במכרז הענק להפעלת אוטובוסים חשמליים בווילנה
שתי חברות תעופה זרות בדרך חזרה לישראל באוגוסט
הפתרון המפתיע לפקקים? ישראל נערכת למהפכת הרחפנים
הממשלה אישרה: תוכנית אסטרטגית לחיזוק הדרום וחבל אילות
שר החוץ של דרום סודן בביקור בכותל: "הבטחת האלוקים לעם היהודי נצחית"
עקפתם בנתיב המהיר? פיילוט חדש לזיהוי אוטומטי של מספר הנוסעים ברכב
הראל תפצה מבוטחת שרכבה נגנב: נדחתה הטענה לבימוי גניבה
וואטסאפ

חדש באתר

.
יותר מורכב מאירן: "רעידת אדמה בישראל קרובים לזה מאי פעם''
.
לקראת הילולת "אור החיים": היערכות שיא וגשרים חדשים למניעת חילול קברים בהר הזיתים
694740_tumb_800X480
נוסח החוק החדש נחשף: הקפאת מעצרי תלמידי ישיבות לצד פיקוח חסר תקדים
images (7)
הקרב על לבנון: כך מתחלקים מוקדי הכוח בעקבות ההסכם עם ישראל

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת סידור בת''ת כח התורה קריית הרצוג צילום י
מסיבת סידור בת"ת 'כח התורה' קריית הרצוג בני ברק
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה-3-001 (38)
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה
אירוסין ספינקא טוורסקי טוורסקי צילום שוקי לרר (36)
שמחת אירוסי נכדת האדמו"ר מספינקא • גלריה
חתונה זידיטשוב – נדבורנא חיפה - ספינקא י-ם -קאסאן צילום א
שמחת בית זידיטשוב – נדבורנא חיפה - ספינקא י-ם - קאסאן

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture