ערוץ הטלוויזיה הערבי "אל ג'זירה" דיווח היום (ראשון) כי צלם הערוץ נהרג בנוסיראת ברצועת עזה, יחד עם חמישה בני אדם נוספים, בעקבות תקיפה ישראלית על מרכז סיוע חירום הסמוך לשוק במחנה הפליטים במרכז עזה.
מאוחר יותר מסר דובר צה"ל כי אחמד בכר מחמוד לוח, שנהרג בתקיפה, שימש בעבר כמפקד מחלקה בחטיבת מחנות המרכז של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי.
בהודעת צה"ל נכתב: "כלי טיס של חיל האוויר תקפו מוקדם יותר היום, באופן ממוקד ובהכוונה מודיעינית של אמ״ן, שב״כ ופיקוד הדרום, ריכוז מחבלים מארגוני הטרור חמאס וגא"פ שפעלו במתחם פיקוד ושליטה שהוסווה במשרדי ארגון ״ההגנה אזרחית״ בנוציראת. המתחם שימש את המחבלים לתכנון ולהוצאה לפועל של מתווה טרור נגד כוחות צה״ל בטווח הזמן המיידי".
בתקיפה חוסלו מספר מחבלים מארגוני הטרור, בהם מחבל הגא״פ אחמד בכר מחמוד לוח, ששימש בעברו כמפקד מחלקה בחטיבת מחנות המרכז של ארגון הטרור גא"פ", טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, חוזי מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.
"ארגוני הטרור מפרים באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ימשיך לפעול בעוצמה ובנחישות נגד ארגוני הטרור המשתמשים במוסדות אזרחיים כמחסה".





















בעבר… הובלע בין השורות שהוא היה מחבל של הגא"פ בעבר!!!! לא בהווה… וזה מה שצה"ל הצהיר , לא משהו שנטען באלג׳זירה. אז איזו פעולת טרור זו בדיוק ושל איזה ארגון טרור אם הוא כבר לא מחבל יותר? הסבר??? משהו???
חבל שלא הרגו אותו לפני,הצלם שלכם שכביכול צלם הוא איש הג׳יהד האיסלאמי.
מחבל סופו למות