ברוך דיין האמת: במהלך השעות האחרונות הסתלק לבית עולמו הגאון רבי יעקב ישראל הלוי דזימטרובסקי זצ"ל אשר היה מגאוני ירושלים של מעלה ומוותיקי התלמידים בישיבת פוניבז בבני ברק זכת לאחר שנים של יסורים קשים ומרים והוא בשלהי שנות השמונים לחייו.
המנוח הגאון רבי יעקב ישראל דזימטרובסקי זכה להיות מראשוני התלמידים בישיבת פוניבז בבני ברק, כבר אז הוא היה חביב ביותר אצל רבותיו ראשי הישיבה, מרן הרב מפוניבז ושאר גדולי עולם שהתגוררו אז בבני ברק.
עם השנים ולאחר נישואיו הוא עבר לירושלים שם הוא כיהן כאחד מראשי ישיבת "הכותל", שיעוריו העמוקים וגאונותו העצומה הפכה לשם דבר בעולם התורה ורבים היו מגיעים לשתות בצמא את דבריו.
את חידושיו העמוקים הוא היה נוהג לכתבו על גבי גליונות רבים שחלקם מהם ראו אור בלגיונות הקבועים שיצאו מטעם הישיבה שם הודפסו מערכותיו של הגאון רבי יעקב ישראל דזימטרובסקי.
במשך שנים רבות הוא סבל ייסורים קשים ומרים אך למרות הכל הוא המשיך בסדר יומו הקפדני, בתקופה האחרונה מצבו הבריאותי הידרדר עד שבמהלך השעות האחרונות הוא השיב את נשמתו הטהורה ליוצרה למגינת ולדאבון לב. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

צילום: ישיבת הכותל





















זכיתי ללמוד אצלו
צדיק ולמדן עצום
מתי הלוויה ואיפה?