מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין פרסם היום (שני) מכתב חיזוק לבחורי הישיבות לקראת ימי 'בין הזמנים'. במכתבו מבקש מהם ראש הישיבה להרבות בלימוד התורה ולהיזהר מיציאה לטיולים מסוכנים.
בפתח מכתבו קורא הגרי"ג לבני הישיבות להקפיד על לימוד התורה גם בימי המנוחה: "לאחי ורעי היקרים נ"י, ברוכים תהיו, בהתקרב ימי בין הזמנים חובתנו לשוב ולהזכיר את הדברים הידועים זה מכבר, כי ימי בין הזמנים אינם ימים של פטור מעסק התורה ח"ו, אלא הם ימים שנועדו ליתן ריווח בין פרשה לפרשה, ולכן צריכים לראות שח"ו לא יהיה בימים אלו רפיון מתורה ועבודת השם, אלא שיהא זה זמן של מנוחה לשם שמים כפי הנצרך לקיום התורה והמצוות, ולא מתוך פריקת עול ח"ו".
"ולכן מוכרח שיהיה לכל אחד ולאו דווקא בני תורה, סדרים קבועים, לעסק התורה, תפלה, ועסק המוסר, והדרך הטובה להתחזק בעסק התורה בבין הזמנים היא, על ידי שאדם מסדר לעצמו סדרי לימוד, בזמן קבוע, במקום קבוע, וללמוד דבר קבוע, וטוב גם שיהא הלימוד עם חברותא ולכה"פ בחלק מהיום, ועי"ז להמשיך הדבקות בתורה גם בימי בין הזמנים, כל א' כפי כוחו", הוסיף ראש הישיבה.
בהמשך מכתבו מעורר ראש הישיבה בעניין הסכנה שבטיולים בלתי מפוקחים: "ויש ליזהר מאד שלא לצאת לטיולים (מלבד במסגרת הישיבה או המשפחה), כי יש בזה סכנה לגוף ולנפש, וכבר היו הרבה אסונות מחמת הטיולים רח"ל, ואמנם יש צורך במנוחה אך לא בפריקת עול תורה, כי זה דבר חמור מאד".
לסיום כתב: "ומאחר שבימים אלו, לא כל הזמן נמצאים בסביבה של תורה, ראוי לכל אחד להיזהר בהנהגתו שיהא בה קידוש שם שמים, ולהתנהג כראוי לבני מלכים מאן מלכי רבנן. ויהי רצון כי כל המתחזקים בעסק התורה בימי בין הזמנים, יזכו לסייעתא דשמיא כל השנה".





















