בעקבות הדיווחים שהודלפו על ידי גורם מדיני בכיר לפיהם ראש הממשלה יאיר לפיד ינאם בעצרת האו"ם ויקרא לפתרון שתי המדינות במערכת הפוליטית זועמים על הדברים ומגיבים ללפיד.
שר המשפטים גדעון סער הגיב ברשתות החברתיות: "הקמת מדינת טרור ביהודה ושומרון תסכן את בטחון ישראל. רוב העם בישראל ונציגיו לא יאפשרו לזה לקרות".
מהליכוד נמסר: "אחרי שלפיד הקים את הממשלה הישראלית-פלסטינית הראשונה, עכשיו הוא רוצה להקים מדינה פלסטינית על גבול כפר סבא, נתניה ונתב״ג ולמסור שטחי מולדת לאויבינו. במשך שנים נתניהו הצליח להוריד את הנושא הפלסטיני מסדר היום העולמי, ולפיד החזיר את אבו מאזן לקידמת הבמה תוך פחות משנה".
יו"ר הכנסת לשעבר, ח"כ יולי אדלשטיין הגיב ואמר כי "כעת ברור לכולם שממשלת ה"שינוי" היא כיסוי לממשלת פקידים בשלט רחוק. לאחר שנים ארוכות שעמלנו כדי לעקור מהשורש את שיח שתי המדינות, מגיעה ממשלה רופסת וחסרת אחריות ופשוט מגישה לפלסטינים את עתיד מדינת ישראל על מגש של כסף".
יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ הגיב לנאומו הצפוי של לפיד: ״אחרי שנים שבהם הימין הצליח להוריד את איוולת המדינה הפלשתינית מסדר היום ולהפוך את אבו-מאזן לדמות לא רלוונטית בעולם, מובילים גנץ ולפיד תהליך מסוכן שמחזיר את רעיון העוועים הזה אל השולחן. גנץ החזיר בשנה החולפת את אבו מאזן למרכז הבמה וכעת לפיד מחזיר אותנו בחוסר אחריות עשרים שנה לאחור ומזמין לחץ בינלאומי על ישראל לקידום צעד שהוא לא פחות מהתאבדות של מדינת ישראל.
סמוטריץ הוסיף, "עוד לפני שהוקמה הממשלה הרעה הזו הזהרנו שהיא תחזיר אותנו למסלול אוסלו. הפצרנו בבנט ושקד שלא לרמוס את הבטחותיהם ולא להפוך את לפיד לראש ממשלה בכל השנה החולפת התרענו מפני התהליכים שקידמו גנץ ולפיד ומחזירים את ישראל למסלול אוסלו ההרסני".
"זה חלילה מה שיקרה אם המחנה הלאומי לא ינצח בבחירות ולא ירכיב את הממשלה הבאה. לפיד וגנץ יקימו ממשלת מיעוט עם המשותפת ויחתרו להקמת מדינת טרור בלב ליבה של ארץ ישראל ולגירוש מתיישבים אני מקווה שעכשיו כל איש ימין מבין שהוא חייב להצביע לגוש הימין ולהביא להקמת ממשלת ימין של המחנה הלאומי. הצבעה לגנץ ולגוש השמאל מסכנת את מדינת ישראל", אמר סמוטריץ.
יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, הגיב בחריפות ואמר כי "בעיצומה של אינתיפאדה שמתפתחת לנגד עינינו בהובלת הרשות הפלסטינית, בוחר לפיד, כדרכו, להמשיך להעניק פרסים לטרור – ועכשיו שולף מהבוידעם ומחזיר לסדר היום את הרעיון ההזוי של הקמת מדינת טרור פלסטינית בלב ארצנו. לפיד, יחד עם שר הביטחון הכושל שלו גנץ, מסכנים את ביטחון ישראל. חייבים להחליף אותם בהקדם. ב-01.11 נעשה זאת ונחזיר את מדינת ישראל למסלול הנכון".
יו"ר מפלגת נעם ח״כ אבי מעוז תקף את לפיד: "תכלה שנה וקללותיה, תיפול לעד הממשלה וחולשותיה. תחל שנה וברכותיה, תקום ממשלה לאומית-יהודית שלא תתרפס בפני אויביה, ותחזק את הזהות היהודית לעומת מזימת מדינת כל אזרחיה".
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ: "יאיר לפיד ממחזר רעיונות שמאל קיצוני שהתפוצצו לנו בפנים. הקמת מדינת טרור בלב הארץ היא רעיון עוועים של השמאל הקיצוני. היוזמות האלה התפוצצו לנו פעם אחר פעם בפנים ועלו לנו בדם ובאש. במקום לחזק את מדינת ישראל ואת מעמדה המוסרי בעיני העולם, יאיר לפיד מתכוון לדרדר את עמדתנו ולהפיח תקווה ואשליה בעיני הערבים כי החזון לסלק אותנו מכל מרחבי ארץ ישראל הוא בר השגה. יאיר לפיד, אין לך מנדט לעשות זאת. ודאי לא ערב בחירות ובממשלת מעבר שהתרסקה".




















