הרה"ח הישיש ר' יחזקאל גליק תרם במכה אחת 2 מיליון דולר לבניית בית החינוך לבנות החדש בית רחל בקרית יואל מונרו.
לפני כמעט 50 שנה הגיע הרבני החסיד הישיש ר' יחזקאל, אחיו של ר' עזריאל גליק, הגבאי המיתולוגי של הרבי מסאטמר בעל ה'ויואל משה' זי"ע, לביתו של הרבי לשכנע נגדי מסוים לתרום כמה מיליוני דולרים למען מוסדות סאטמר בקרית יואל מונרו שנותיה הראשונות של העיירה. באמצע מסע השכנוע הפטיר האדמו"ר זי"ע כלפי ר' יחזקאל ואמר לו באידיש "יחזקאל קענסט עס אויך געבן" (יחזקאל גם אתה יכול לתת את זה).
הסיפור נשכח מזיכרונו של הנוכחים וגם מזיכרונו של ר' יחזקאל, עד אמצע שבוע זו, כאשר כ"ק האדמו"ר מסאטמר הגיע מוויליאמסבורג לקרית יואל למסיבת התרמה בביתו של הנדיב הידוע ר' ישראל גולדברגר, בונה ומקים בנייני מוסדות סאטמר בקרית יואל, אשר כעת בונה בנין ענק וחדש למען בית החינוך לבנות "בית רחל" בקרית יואל.
במסיבה השתתף גם רעו וידידו הרב החסיד הישיש ר' יחזקאל גליק, אשר באמצע מסיבת ההתרמה הפתיע את המשתתפים ואמר שנזכר כעת בסיפור כאשר הרבי ז"ל בעל ה'ויואל משה' אמר לו "יחזקאל גם אתה יכול לתרום את זה". לכן הוא הודיע שהוא מחליט לתרום סכום גדול של 2 מיליון דולר לבניית הבניין החדש, ואמר "אין אדם עומד על דעת רבו עד ארבעים שנה", ומיד הוציא את פנקס השיקים וכתב צ'ק של כל הסכום.
הנוכחים נדהמו למשמע דבריו, והחלו לשיר "בורא עולם בקנין השלם זה הבנין", והאדמו"ר הורה להביא "לחיים" וחתמו גם על הסכם, לפיו אחד המתחמים בבניין ייקרא "קומת אלטר יחזקאל גליק"
על ההסכם חתמו האדמו"ר וראשי הקהלה והמוסדות – הנגידים ר' מנדל שווימר ור' יוסף פנחס סטרולביץ, ומנהל המוסדות ר' משה אלי' אסטרייכר.





















