בעקבות פניות שהגיעו אל הרב הראשי לישראל הרה"ג דוד לאו, מגורמי צבא וחיילים, ששאלו האם נכון להתפלל בימים אלו את תפילת "ותן טל ומטר לברכה" ולבקש בקשות על ירידת גשמים, בזמן שכוחות הצבא נערכים להרחיב את הלחימה ויש חשש שהגשם יפריע לפעילות המבצעית.
בתשובה שכתב הרב הראשי מנמק הרב שני טעמים להמשיך ולומר את בקשת הגשמים גם בזמן הזה, ראשית כותב הרב הראשי "בשלב זה נראה כי הלחימה תארך זמן ממושך, ולא נראה נכון לבטל את בקשת הגשמים למשך תקופה ארוכה".
טעם נוסף כותב הרב הראשי, כי אנו מבקשים בתפילת בקשת הגשמים "ותן טל ומטר – לברכה", הרי שאנו מבקשים שהקב"ה יוריד לנו גשמים שיהיו לברכה, ולא שיגרמו חס ושלום לתקלה או הפרעה לחיילי ישראל בלחימה.
הרב הראשי מסיים את מכתבו בתפילה לשלומם של החיילים שהקב"ה ישמור עליהם מכל צרה וצוקה, וישמרם ויחזירם בריאים ושלמים.





















"הרב הראשי מסיים את מכתבו בתפילה לשלומם של החיילים שהקב"ה ישמור עליהם מכל צרה וצוקה, וישמרם ויחזירם בריאים ושלמים." נראה שציטטו את הרב חלקית, כדאי היה לצטט את דברי הרב במלואם , גם את תפילתו שהקב"ה יזכה את חילינו להרוג את אויבינו .
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם – תהלים
מזכיר לי את המופת של זה שראה מטוס טס בשבת ואמר שהמטוס יפול, ואז אמרו לו אולי יש שם יהודים אז הוא אמר שהמטוס לא יפול ןהמטוס אכן לא נפל, וואו.
עוד נס שלא דחה את התפילה בסוף…
במבצע עופרת יצוקה בכניסה לעזה ירד גשם שוטף והאדמה הייתה כולה בוץ, המחבלים ירו מרגמות על כוחותינו אבל בגלל הבוץ הפגזים לא התפוצצו ושקעו בבוץ וכך כוחותינו המשיכו בשלום ולא נפגעו אז עם כל הכבוד הרב לא יודע את כל התמונה…..ואם ההלכה אומרת "ותן טל ומטר" כך צריך להיות
כנראה שהכותרת בלבלה אותך, כמו שרצה הכתב לבלבל והצליח, הרב פסק שיש לומר את ברכת ותן טל ומטר, ודו"ק
למה להיות טפשים ולכתוב כותרת שקרית והפוכה מהכתבה עצמה,