הנס והשיקום: שנתיים וחצי אחרי השריפה הקשה שפרצה בשעה 3 לפנות בוקר וכילתה שטח ציבורי נרחב ברחוב סורוצקין בירושלים, כאשר רק בנס לא היו פגיעות בנפש, ברחוב סורוצקין חגגו הבוקר יחד עם ראש העיר ירושלים משה ליאון את הנס והשיקום.
כזכור, בחודש כסלו תשפ"א בשעה 3 לפנות בוקר, פרצה שריפת ענק במתחם חניה תת קרקעי ברחוב סורוצקין בירושלים. במאמצי חילוץ כנגד השעון, הצליחו בס"ד כוחות הביטחון וההצלה לחלץ מהמבנים הסמוכים 132 משפחות ולמעלה מ-500 נפש כולל ילדים קטנים.
הנזקים שנגרמו למתחם היו קשים ביותר, והוא נסגר בצו מהנדס בעקבות היחלשות היסודות. המתחם המסוכן ביותר היה החניון והתקרה שמעליו, ששימשה למגרש משחקים ואזור גישה לבניינים הסמוכים.
בהתערבות ראש העיר משה ליאון, שהגיע למקום שעה קלה לאחר השריפה, הוחלט לשפץ את המתחם כולו, לנקות את המבנים וחדרי המדרגות מהפיח ולחזק את היסודות. הבשורה הגדולה עבור השכנים הייתה חידוש המגרש העילי ששופץ מהיסוד ונבנו בו גדרות חדשים, תאורה ועוד, וכעת הוא שוב הפך למרכז השכונתי התוסס של האזור.
בטקס שנערך היום השתתפו רבני השכונה, הגאון רבי פנחס הלוי הורביץ, הגאון רבי צבי פרצוביץ מראשי ישיבת מיר, נציגי התושבים, ומאות מילדי האזור ונציגי חברות הבניה שהיו מעורבות בשיקום המתחם.
ראש העיר סיפר על האתגרים שהיו במהלך הדרך. "למרות שמדובר במתחם פנימי, הוריתי באופן חריג שהעירייה תממן את שיפוץ המתחם כולו. הדבר הצריך יצירתיות רבה ובעיקר "חכמת לב". וניגשנו למשימה הזו בלב פתוח ובנפש חפצה" אמר ראש העיר. "היום שנתיים וחצי אחרי, אני שמח לראות את הגדרות החדשות, את הבניינים הנקיים, את הרחבה הישרה, ואת הילדים המשחקים בחצרות כביטוי מוחשי לנבואת הנשיא זכריה "וּרְחֹבוֹת הָעִיר יִמָּלְאוּ יְלָדִים וִילָדוֹת מְשַׂחֲקִים בִּרְחֹבֹתֶיהָ".





















משה ליאון שליח טוב להרבה דברים איכותיים לבני תורה ולכלל תושבי עירו ועם- ישראל
ייתן לך ד' הרבה הצלחה בהמשך לעשייה טובה ומבורכת …
בס"ד
מלך👑
דואג לפלטרין של מלך🕍שיראה כמו שצריך
מי יתן וכבודו יזכה להיות ראש העיר האחראי על ההכנות לקבלת פני מלך המשיח במהרה