דרמה בישיבת מליאת מועצת העיר אשדוד: שלושה נציגי ש"ס נעדרו בעת הצבעה על הקצאות לטובת קהילות מרכזיות וחשובות בציבור הספרדי בעיר ועל חודם של שלושת האצבעות החסרות נדחתה ההקצאה.
בקרב הציבור המקומי שוררות תחושות קשות של זעם ותסכול מההתנהלות. עיקר הכעס מופנה נגד יו"ר ש"ס באשדוד אבי אמסלם שנכח בישיבת המליאה, הצביע בעד הקצאה לטובת חסידות ויזניץ ואז, כאשר עלו להצבעה אישורי ההקצאות עבור הציבור הספרדי, יצא מאולם המליאה ויחד עם נאמניו בסיעה דוד טוויטו ואהרן כהן שלא הופיעו, הכריעו את הכף נגד הבקשה.
ההקצאות הבולטות שאישורם נדחה הן עבור הרב הצעיר רבי יצחק דהן, מחשובי משפחת אבוחצירא שקהילתו פורחת בתקופה האחרונה בעיר אשדוד, בעיקר בציבור המסורתי ועבור קהילתו של הרב מאיר עמאר, אחיו של מנכ״ל רשת החינוך בני יוסף של תנועת ש״ס הרב אבנר עמאר.
בכיר במפלגת ש"ס המקומית ששוחח איתנו הדגיש "חלק מחברי המועצה של ש"ס הגיעו, אך כאן נדרשה נוכחות מלאה על מנת להעביר את הסכמי הרשות כדי לאשר את ההקצאות האלו באופן סופי, לצערי הרב הדבר לא קרה וחבל, כי זו הייתה הזדמנות שספק אם תחזור, בעיקר בגלל התלהטות הרוחות בעיר לפני הבחירות".
מ"מ ראש העיר אבי אמסלם הגיב: "לידיעתך במועצה האחרונה התקיימו למעשה 2 ישיבות מועצה במקביל, מועצה מיוחדת שעסקה בעניני התקציב, ומועצה רגילה שבה נדונו שאר הענינים שעל סדר היום. בישיבה המיוחדת נכחתי לכל אורכה וגם בישיבת המועצה הרגילה נכחתי בכל הסעיפים החשובים והרלוונטיים שלהם יכולתי לתרום בהצבעתי".
"למרות שפנייתך מגמתית למען הסדר הטוב אסייע לך להבין את אופי ההצבעות. חלק נכבד מההצבעות בסדר היום של המועצה היו הסכמי פיתוח שדורשים רוב של לפחות 15 אצבעות. בפועל, חלק מהסעיפים עברו ברוב גדול, סעיף אחד לא עבר, וחלק הורדו מסדר היום בשל היעדר רוב".
"לעניין הסעיפים הספציפיים שאליהם מכוונת שאלתך, סעיפים אלה חשובים לי באופן אישי ומדובר בפרויקטים שאני מקדם ומלווה שנים רבות וגם את ההסכמים הללו אני קידמתי באופן אישי – ועל כן עצם המחשבה שאני ארצה לפגוע בהם היא מעוותת. מדובר בעמותות שפועלות בשטח שנים רבות והסעיפים שהובאו לאישור הינם איזוטריים שאין שום דחיפות באישורם כעת וניתן להביאם לאישור גם בעוד שנה או שנתיים. יתרה מכך, גם אם הייתי משתתף, הסעיפים הללו לא היו עוברים כך שאין לכך שום משמעות. בכל מקרה אני קובע חד משמעית כי האחריות על העברת כל ההסכמים הללו מונחת על כתפיהם של אלה שדאגו להעביר את הסעיפים הקודמים, וד"ל".
"במאמר מוסגר אוסיף, חבל שאתה נופל לתדרוכים מגמתיים ולחצאי אמיתות, ולמתדרכים שידועים ומוכרים לי באופן אישי, אשר כל מטרתם לשסע ולקרוע את היהדות החרדית בעיר מבפנים. אני וחבריי לסיעה נמשיך לשמור על הציבור החרדי על כל גווניו שלם ומאוחד, נדאג לצביון העיר וולמוסדות התורה ונמשיך לעבוד קשה למען הבטחת עתיד טוב יותר לעיר אשדוד".





















למי להאמין לא יודע
בושה וחרפה(!)למפלגת שס שעוזרת למפלגה האשכנזית להמשיך ולרכז את כל מוסדות הלימוד והסמינרים לבנות בבנק ברק!!מה עם תושבי חדרה?מה עם תושבי חריש ונתניה? איפה חיפה? איפה אשדוד? להוציא את השליטה מבני ברק!!
בושה וחרפה, נציגים שעלו בבחירות בזכות הציבור הספרדי וזה מה שהם עושים,
אבל האמת תגיע בחשון בבחירות ששם נצביע ללסרי שיעיף אותם מהתפקיד,
ולשמעון אני עונה תאמין למה שכתוב פה ולצערנו זה הנציגים שלנו,
אבי אמסלם צודק לא היה ניתן להעביר את הקריאה גם ביחד עם הנציגים של ש"ס