ראש עיריית רמת גן לשעבר ישראל זינגר החליט שלא להתמודד בבחירות הקרובות לראשות העירייה, למרות שהצהיר כי הוא מקבל הרבה פניות מתושבים, ואמר בראיונות תקשורתיים כי הוא שוקל להתמודד מחדש לתפקיד.
במשך 4 שנים, נחקר זינגר בחשד לקבלת שוחד – והתיק נגדו נסגר רק בשנת 2018, אז התקיימו הבחירות הקודמות ברשויות המקומיות. החקירה פגעה בפופולאריות שלו בקרב התושבים, ובסיבוב השני הפסיד זינגר לכרמל שאמה הכהן.
בהודעה שפרסם זינגר הוא כתב: "לאחר 18 שנים כמנהל בליך, עשר שנים כיו"ר האופוזיציה במועצת העיר וחמש שנים כראש העירייה, ולאחר התלבטות עם עצמי ועם משפחתי, החלטתי בלב כבד, אך שלם – לא אתמודד לראשות העירייה".
"אני גאה בכך שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קבעה, שבתקופתי הצלחנו להוביל את רמת גן למקום הראשון באיכות החיים מבין הערים הגדולות בישראל. לצערי, היה מי שניסה לתפור לי תיק זדוני שהסתיים כמובן בלא כלום, אך הטיל צל כבד על ארבע מתוך חמש שנות כהונתי, וגרם לי ולמשפחתי עוגמת נפש וכאב לב בל יתוארו – אחרת הייתי ממשיך לשרת אתכם כראש העירייה גם היום".
בהמשך הודעתו ציין זינגר, כי "בימים אלה אני מבלה זמן איכות עם משפחתי ועוסק במרץ רב בפעילות התנדבותית בעמותות לקידום החינוך ובעמותות לשיפור חייהם של אלה שהגורל לא האיר להם פנים. אני מאמין, שבמוקדם או במאוחר, באמצעות הידע והניסיון הרב שצברתי, אמצא את הדרך לחזור ולסייע ביצירת עתיד טוב יותר לעיר ולתושביה".




















