שלומי טריכטר

שר השיכון הרב יצחק גולדקנופף הכריז במהלך סיור בהר הזיתים על תקציב חסר תקדים של 115 מליון ש"ח לאבטחת ושמירת הר הזיתים

השר גולדקנופף הכריז על הבשורה ההיסטורית לאחר חצי שנה של משא ומתן מול פקידי האוצר * את ההכרזה קיים השר במהלך סיור מיוחד בהר הזיתים אותו יזמו ואירגנו 'הועד להגנה על הר הזיתים'. * בסיור השתתפו: יו"ר השדולה למען הגנה ושמירה על הזיתים בכנסת ח"כ הרב ארז מלול, מנכ"ל משרד השיכון הרב יהודה מורגנשטרן, יו"ר הועד הבינלאומי להגנה ושמירה על הר הזיתים אברהם לובינסקי וחברי הועד מארה"ב וישראל * השר גולדקנופף: "בעקבות התקציב ההיסטורי שפעלנו ודאגנו לכך, יתווספו מאות מאבטחים לאורך כל הר הזיתים. זהו תקציב שנכנס לבסיס התקציב של מדינת ישראל. אני מבקש להודות לוועד להגנה ושמירה על הר הזיתים שרתמו אותי לנושא החשוב"

כתבות נוספות בנושא:

סיור מיוחד קיים שר הבינוי והשיכון הרב יצחק גולדקנופף יחד עם ראשי הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים במרומי ההר, ועקב מקרוב אחר הפעילות הרבה המתרחשת ע"י הוועד ובשיתוף משרדי הממשלה.

הסיור נערך לאחר חצי שנה של עבודה מסיבית של כלל גורמי המקצוע במשרד השיכון יחד עם נציגי משרד האוצר במטרה לדאוג לתקציב החסר תקדים עבור הר הזיתים ולהכניסו בבסיס תקציב המדינה.

בסיור השתתפו בין היתר יו"ר השדולה למען הר הזיתים בכנסת ח"כ הרב ארז מלול, מנכ"ל משרד השיכון הרב יהודה מורגנשטרן, יו"ר הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים אברהם לובינסקי, חברי הוועד מארה"ב וישראל ומנהל הוועד בישראל משה ברוס.

חברי הפמליה סיירו בהר ושמעו מראשי הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים על הפעילות הרבה, ועל ההתקדמות בהקמת מרכז המבקרים הגדול בהר.

במהלך הסיור הציגו מר ג'ף דאובה יו"ר הועד בישראל את כל העשייה החשובה בהר הזיתים שנמשכת מעל ל12 שנים ,את כל תהליך הרחבת הפתרון בהר, כשלצידו מר שילה אדלר מי שמרכז בחודשים האחרונים את כל נושא התקציב במשרד השיכון.

לאחר מכן התקיימה ישיבת עבודה רשמית במלון שבע הקשתות, שם סקרו את הפעילות שנעשית בהר מאז הקמת הוועד לפני כ-12 שנה, וציינו לשבח את פעילותו ודאגתו הרבה של שר הבינוי והשיכון הרב יצחק גולדקנופף למען הר הזיתים מתחילת כניסתו לתפקיד.

השר הרב יצחק גולדקנופף שתחום אבטחת ההר מצוי תחת משרדו אמר בין היתר: "בזכות אברהם לובינסקי ונציגי הועד, הבנו עד כמה חשוב לפעול למען הר הזיתים שהוא בית העלמין העתיק ביותר אחרי מערת המכפלה וקבר רחל".

"בעקבות התקציב ההיסטורי שפעלנו ודאגנו לכך, יתווספו מאות מאבטחים לאורך כל הר הזיתים. זהו תקציב שנכנס לבסיס התקציב של מדינת ישראל זו בשורה של ממש. עם הכסף הזה נעסיק 400 מאבטחים לאורך כל ההר" השר הוסיף "אני מבקש להודות לוועד להגנה ושמירה על הר הזיתים שרתמו אותי לנושא החשוב"

בדברים שנשא אברהם לובינסקי יו"ר הוועד הבינלאומי אמר: "לפני 13 התחלנו בהחזרת הכבוד להר הזיתים, הר שהוא הסמל של העם היהודי. הקמנו בכנסת את השדולה הגדולה ביותר שמאחדת את כלל חברי הכנסת מכל המפלגות.

הר הזיתים נמצא בלב של כל יהודי בארץ ובכל תפוצות העולם ובזכות הועד הצלחנו להקים יותר מ200 מצלמות ותחנת משטרה בהר".

לובינסקי הוסיף ואמר "מה שהשר עושה היום, זה הביא אותנו לדרגה אחרת. את מה שנלחמנו כ"כ הרבה שנים השר מביא לידי ביצוע. זה יתן לנו את היכולת לשדרג את האבטחה והביטחון שצריכים פה כדי שלא יהיה שום פחד"

יהודה מרגשנטרן מנכ"ל משרד השיכון נשא דברים ואמר: "חשוב לנו הביטחון, ותחושת הביטחון של כל אחד שמגיע לכאן. הגדלת התקציב לשמירה על הר הזיתים לבסיס התקציב של המשרד זו כבר עובדה גם לשנים הבאות וזה דבר חשוב זהו הישג היסטורי חסר תקדים, זה הופך אותנו מלהתחנן לתקציב מועט כעני בפתח, לתקציב מסודר שמעוגן בבסיס התקציב".

ח"כ ארז מלול יו"ר השדולה להגנה על הר הזיתים בכנסת נשא דברים בפני הנוכחים ואמר כי "הר הזיתים הוא המקום ממנו תתחיל גאולת ישראל וממנו בעז"ה בקרוב יתגלה המשיח. בהר הזה יש היסטוריה מדוד המלך עד היום הזה. באופן אישי סבא וסבתא שלי קבורים כאן, והרבה שנים ביום היארצייט לא היינו הולכים מהפחד, והיום בזכות הפעולה החשובה של הועד אנחנו עולים ומתפללים.

בתפקידי האחרון במשרד הדתות התוודעתי לבעיות שיש פה בהר, הזנחה וכל שאר העניינים, ופעלנו בשיתוף הועד ועיריית ירושלים, משרד הפנים, למען הקדושים שקבורים כאן".

עוד הוסיף יו"ר השדולה ח"כ הרב מלול וסיפר "לאחרונה הייתה הילולה של האור החיים הקדוש ועשרות אלפי איש הגיעו להתפלל ללא חשש ובבטחה".

"עם כניסתי לכנסת פעלתי למען השדולה להחיות אותה וב"ה הגענו לשדולה הגדולה בכנסת. כולם יודעים מה זה הר הזיתים ואני שמח לעמוד כאן היום עם הרב יצחק גולדקנופף ולהודות על התקציב המכובד לשמירה והגנה הר הזיתים".

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משפט נתניהו: חוקר בתיק 4,000 הודה כי חוקר אחר השמיד חומרים
טראמפ מאיים: "הסכם או שנשמיד את התשתיות בשעה". איראן בתגובה: "דבר בכבוד"
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוטריץ' במתקפה חריפה: "גלי בהרב-מיארה פועלת בניגוד לחוק וצריכה להיחקר"
נשיא לבנון ג'וזף עון: "לא אפגש עם נתניהו" מזהיר מפני תקיפה ישראלית ברכס עלי טאהר
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גוש הימין: נתניהו דרש מהחרדים התחייבות לגוש בתמורה לחוקים – וסורב
נמנע לינץ' בקלקיליה: כוחות הביטחון חילצו 10 ישראלים שנכנסו לחפש אופנוע גנוב
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פנייה חריגה מימין: מילואימניקים בליכוד דורשים לקדם את הארכת שירות החובה
ח"כ פרוש בדיון על פיצול תפקיד היועמ"שית: "היא קורסת מעומס, חייבים להקל עליה"

הכתבות המעניינות ביותר

צה"ל חיסל בצפון רצועת עזה מפקד בחמאס שאימן את הנוח'בה לקראת הטבח
באופן רשמי: השב"כ ייכנס למלחמה בפשיעה הערבית בתקציב ענק
אושר בקריאה ראשונה: חוק ועדת החקירה הלאומית לטבח שמחת תורה
מהחזון לביצוע: יו"ר יהדות התורה חה"כ הרב יצחק גולדקנופף סייר במערב קריית גת שקידם כשר השיכון - "בתוך 28 חודשים ייכנסו לכאן המשפחות הראשונות"
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
ביקורת על ההכרה ברצח העם הארמני: פרופ' ענבר מזהיר מ'טעות ילדותית'
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
רבני יחידת "כח הצלה" של "איחוד הצלה" התכנסו לדון בסוגיות הלכתיות מורכבות העומדות על הפרק
נהג אוטובוס נהרג במהלך החלפת גלגל במועצה אזורית נחל שורק
וואטסאפ

חדש באתר

.
משפט נתניהו: חוקר בתיק 4,000 הודה כי חוקר אחר השמיד חומרים
P20260622JB-0573
טראמפ מאיים: "הסכם או שנשמיד את התשתיות בשעה". איראן בתגובה: "דבר בכבוד"
.
סמוטריץ' במתקפה חריפה: "גלי בהרב-מיארה פועלת בניגוד לחוק וצריכה להיחקר"
HMi475VXIAAj98A2
נשיא לבנון ג'וזף עון: "לא אפגש עם נתניהו" מזהיר מפני תקיפה ישראלית ברכס עלי טאהר

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת רשב''י הגרמ''צ ברגמן מגבית (29)
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
רבי-נפתלי
עולם הדיינות לבש חג: עשרות רבנים, דיינים ומו"צים בחנוכת המשכן החדש של בית הדין 'נתיבות חיים' בירושלים
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture