בצעד תקדימי עבור חצר הקודש שומרי אמונים, לראשונה מתגבשת יוזמה להקמת קהילה של החסידות, בעיר עמנואל שבשומרון. היוזמה הוצגה בכינוס מיוחד שנערך בהשתתפות האדמו"ר, רבני הקהילה, אנשי מקצוע ועשרות מאברכי החסידות, במסגרתו נחשף פרויקט המגורים החדש "נועם אלימלך", שנועד לתת מענה למצוקת הדיור הגוברת בקרב בני הקהילה.
את הכינוס הנחה הרב אליעזר חנון, אשר כיבד בדברי פתיחה את הרה"ח ר' אליעזר בילר שליט״א הרוח החיה מאחורי קידום המהלך. בדבריו הרחיב הרב בילר על הפתרון המתגבש עבור בני הקהילה ועל הדרך הארוכה שנעשתה עד להבשלת היוזמה, לאחר בחינות מקצועיות ותכנון ממושך שנועדו להתאים את הפרויקט לאופי הקהילה ולצרכיה.
בהמשך נשא דברים הרה"ח ר' אברהם חנון שליט"א, מראשי ומשפיעי קהילת שומרי אמונים, אשר העלה זיכרונות משנות שהותו של כ"ק האדמו"ר בעל ה"חוקי חיים" זצ"ל בעיר עמנואל. בדבריו הזכיר כי האדמו"ר היה שוהה בעיר בתקופות מנוחה והיה חוזר ומדגיש כי מדובר במקום של רוחניות ושלווה, מקום המתאים לגידול הילדים ולבניית חיי קהילה תורניים.
לאחר מכן נשא דברים בן האדמו"ר, הרה"צ ר' משה דוד שליט"א, אשר רכש בעצמו דירה בפרוייקט והדגיש כי האדמו"ר הביע קורת רוח מיוחדת מכך שנמצא פתרון דיור המתאים לאופי הקהילה. עוד ציין כי הכינוס נערך לאחר בדיקה יסודית של גורמים מקצועיים שבחנו את האפשרויות השונות עד לגיבוש היוזמה.
ראש מועצת עמנואל, הרב אליהו גפני, השתתף אף הוא בכינוס והציג בפני המשתתפים את תנופת הפיתוח בעיר. בדבריו הרחיב על עתודות הקרקע בעיר, אפשרויות התעסוקה באזור, תדירות התחבורה הציבורית וההתפתחות המואצת של עמנואל בשנים האחרונות. כמו״כ הבטיח להיות לעזר בכל הנדרש לחיי הקהילה כמו גם הקמת בית מדרש לחסידים.
במהלך הכינוס הוענקה מתנה צנועה כהוקרה והערכה למנכ״ל המוסדות הרה"ח ר' יעקב חנון שליט"א, על פעילותו הרבה למען הקהילה ועל הסיוע שהוא מעניק לוועדת הדיור של הקהילה.
לקראת סיום ערך האדמו"ר לחיים טיש וברך את המשתתפים. האדמו"ר ציין כי הכינוס מתקיים ביום ההילולא של הרבי רבי אלימלך מליז'נסק זי"ע, והדגיש את המשמעות המיוחדת בכך שהמשך התפתחות הקהילה נעשה ביום קדוש זה. האדמו"ר בירך את האברכים ואת כל העוסקים במלאכה בברכת הצלחה מרובה.
לאחר מכן התקיים פאנל שאלות ותשובות בהנחיית הרה"ח ר' יעקב חנון שליט"א, אשר הציג את שאלות הציבור בפני מנהלי ומבצעי הפרויקט והשיב על סוגיות שונות הנוגעות לפרויקט.




















