המתיחות באוקראינה: שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן השתתף היום (חמישי) בדיון מיוחד במטה האו"ם בניו יורק, בדיון של מועצת הביטחון, ובה הוא הבהיר כי על אף הצהרותיה של רוסיה כי היא כביכול לא מתכוונת לפלוש לאוקראינה – פלישה כזאת עשויה להתרחש כבר בימים הקרובים.
הדיון במועצת הביטחון של האו"ם לא היה מיועד לקבל איזשהם החלטות מעשיות כלשהם, אבל לשר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן היה חשוב להגיע לניו יורק ולנאום שם, מאחר והוא רוצה בנאומו להעביר מסר תקיף, חד וברור לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בדיון שהתקיים באו"ם.
המסר שהעבירה ארצות הברית לרוסיה – הוא ש'אנחנו יודעים הכול עליכם, ויודעים בדיוק מה אתם עושים'. בלינקן אמר בדיון כי כל המלחמה בין רוסיה לאוקראינה יתחיל באיזשהי פרובוקציה מבוימת של רוסיה נגד אוקראינה, כמו פצצות המרגמה שנורו הבוקר בגבול האוקראיני על ידי כוחות פרו-רוסיים, ואשר אחד מהם פגע אף בגן ילדים.
בלינקן המשיך לפרט ולתאר בדיון שהתקיים כאמור במועצת הביטחון של האו"ם בניו יורק, כי אחרי הפרובוקציה יכנסו בקרמלין שבמוסקבה 'דיון חירום' שאחריו 'יחליטו' הרוסים 'באופן מפתיע' להורות על פלישת הצבא הרוסי לשכנתם במזרח אירופה, להורות על פלישה לאוקראינה.
בארצות הברית טוענים כי התקיפה הרוסית על אוקראינה תתחיל עם מטוסי קרב וטילים, ואחר כך ייכנסו כוחות צבא רוסים-קרקעיים. המטרה המרכזית שנמצאת על הכוונת של פוטין היא עיר הבירה האוקראינית קייב, שאותה הם רוצים לכבוש במהרה. דרך התיאור המפורט הזה שנתנו האמריקנים, הם מעבירים מסר לפוטין: "הוכחנו שאנחנו יודעים בדיוק מה אתה מתכנן. עכשיו תורך להוכיח כיצד אתה חותר לשלום ולא מחרחר מלחמה".





















לא מוכיחים שום דבר. כל מנהיג צבא עם זכל יתחיל מלחמה כזו עם כוחות אוויר וטילים ורק אח"כ יכניס כוחות קרקע. ומה הוא יכבוש אם לא את עיר הבירה? את הכפרים שלהם שמתנהלים כמו במאה ה-17?
אתם באמת קונים את הלוקשן של ארה"ב או משלמים לכם להעלות תוכן כזה?