לאחר ההערכה בישראל כי מעצמות המערב ואיראן יחתמו עוד השבוע בוינה על הסכם גרעין מחודש, ראש הממשלה נפתלי בנט, נשא הערב (ראשון) דברים בוועידת הנשיאים של הארגונים היהודים בארה"ב – והתייחס להסכם הגרעין המתגבש שעליו צפויים המעצמות לחתום.
"בעוד בעיני העולם נשואות לגבול אוקראינה-רוסיה, מנסות לדמיין לאן תפנה ההיסטוריה, אנחנו – בישראל ובאיזור – מסתכלים בעין אחת על אוקראינה ובעין השנייה על וינה, שם מתנהלות השיחות בין המעצמות לאיראן. אנחנו מסתכלים לווינה, ואנחנו מוטרדים מאוד ממה שאנחנו רואים", פתח את דבריו.
לטענת רה"מ, "עבור ישראל ועבור כל הכוחות שוחרי היציבות במזרח התיכון, העסקה המתגבשת עשויה ליצור מזרח תיכון אלים יותר ויציב פחות. אמנם אין ספק שארה"ב היא הידידה הכי גדולה והכי חזקה שלנו, אבל בסופו של דבר אלו אנחנו שגרים באיזור, ואנחנו שנישא בתוצאות. העמדה שלנו אינה אוטומטית. אנחנו לא נגד כל עסקה כעסקה. אבל אנשים רבים שתמכו ב-JCPOA המקורי אז, מודאגים מאוד היום".
בנט הסביר את ההתנגדות הישראלית להסכם המתגבש. "כאשר אנו דנים בעניין זה עם חברינו האמריקנים, כולנו מסכימים על האבחנה הבאה: האיראנים נמצאים בשלב מתקדם מאוד של פרויקט העשרת האורניום שלהם. הם חצו קו אדום אחד אחרי השני, כולל העשרה בשיעור חסר תקדים של 60%. זה המצב שקיבלנו, משני צידי האוקיינוס, בירושה. אין טעם לחפש אשמים, אנחנו צריכים להתמודד עם האתגר", אמר.
"הבעיה הכי גדולה בעסקה הזו היא שתוך שנתיים וחצי, שזה ממש מעבר לפינה, איראן תוכל לפתח, להתקין ולהפעיל צנטריפוגות מתקדמות. תארו לעצמכם אצטדיוני כדורגל של צנטריפוגות מתקדמות מסתובבות – זה מותר בהסכם הזה. בינתיים, כמקדמה, איראן מקבלת מיליארדי דולרים בנכסים מוקפאים, וגישה לשוק האנרגיה המשגשג. חלק גדול מהכסף הזה ישמש נגד ישראל", הוסיף.
בנט הדגיש שלוש נקודות: ההסכם מותיר לאיראן מסלול מהיר להעשרה ברמה צבאית. ובזמן שעד ה׳סאנסט׳, הם אפילו לא יצטרכו להשמיד את כל הצנטריפוגות שפיתחו במהלך השנים האחרונות.
נקודה שנייה: המשטר האיראני מתעקש לסגור את התיקים הפתוחים של סבא"א – מדובר ב"חקירות חמות" הנוגעות למימדים צבאיים אפשריים. או באנגלית פשוטה: איראן החביאה ועדיין מחביאה חומרים הקשורים לנשק גרעיני, היא נתפסה על חם, ועכשיו דורשת מהפקחים שתפסו אותם שיעמידו פנים שהם שכחו את מה שהם ראו.
נקודה שלישית: ההסכם יזרים כסף, מיליארדי דולרים, למכונת הטרור האיראנית – יותר מל"טים, יותר התקפות על ספינות, יותר רקטות על ישראל ובעלות בריתנו דרך הזרועות שלה.
"ואם לא די בחוצפה זאת – איראן דורשת להסיר את משמרות המהפכה מרשימת הסנקציות. אתם מבינים? כעת הם מבקשים לתת פטור מסנקציות לארגון הטרור הגדול בעולם. כך שההסכם הזה אכן יוצר סט של אתגרים חדשים לביטחון ישראל. עם זאת, אין לי ספק שאנחנו ננצח. כן, ההסכם הזה יעשיר את המשטר האכזרי והמושחת הזה – אבל זה רק זמני. אם הייתי משקיע, איראן היא המקום האחרון שהייתי משקיע בו. אף אחד לא צריך להשקיע במדינה שהייצוא מספר אחת שלה הוא טרור", הוסיף רה"מ.
לדבריו, "ישראל, לעומת זאת, חזקה מתמיד, וצמחה ב-8% בשנת 2021, שהייתה שנת קורונה. הכלכלה שלנו פורחת ותמשיך לצמוח, להיות תחרותית יותר ועם פחות רגולציה. ההיי-טק שלנו שובר את כל השיאים. הבטחנו יציבות פוליטית, העברנו תקציב, והדרך שלנו טובה כתמיד. אנחנו בונים יכולות צבאיות חסרות תקדים. מחובתנו לספק ביטחון לאנשינו, תוך שאנו נשארים בעלי ברית שניתן לסמול עליהם, עבור ידידנו. אז כן, יש אתגרים, אבל אנחנו עומדים בהם".
"אומר זאת בבירור – ישראל לא תקבל את איראן כמדינת סף גרעינית. יש לנו קו אדום ברור שלא ננהל עליו משא ומתן – ישראל תמיד תשמור על חופש הפעולה שלה כדי להגן על עצמה. גבירותיי ורבותיי, הממשלה הזו, מהיום הראשון, שמה בראש סדר העדיפויות שלה להושיט יד לעולם, לשקם ולטפח את היחסים עם שכנינו, לעבוד עם שתי המפלגות בארה"ב, כפי שעשינו בעבר. רק השבוע אפגוש עשרות נבחרי ציבור מארה"ב, דמוקרטים ורפובליקנים כאחד. למרות המחלוקות שיש בינינו לגבי הסכם זה, היחסים שלנו עם ידידנו, הנשיא ביידן, ועם הממשל שלו יישארו הדוקים וחזקים. נמשיך להתמקד בביטחון ישראל", חתם את דבריו.





















מזה מעניין אם הוא מבטיח או לא???
בעיניו זה אותו דבר להבטיח ולא להבטיח
לא מאמינים למילה שיוצאת לו מהפה!!!!!
חתיכת שקרן רמאי נוכל!!!!!
אני מציע לבנט פתרון פשוט לבעיית איראן:
"לגייר" את חמינאי בגיור מהיר מבלי לשאול אותו אפילו (מתן יעשה בשבילך את המלאכה יופי..), ו'שלום על ישראל'!