אמש (רביעי) פורסם כי נשא אוקראינה וולודימיר זלנסקי פנה ליו"ר הכנסת ח"כ מיקי לוי, בבקשה לשוחח במליאת הכנסת בפני הח"כים באמצעות 'זום'. לוי, כתשובה מביכה, טען כי אי אפשר מפני "שהמליאה בשיפוצים". אלא שמתברר כי אחרי הסירוב שקיבל זלנסקי בכנסת, הוא פנה ליו"ר יד ושם בבקשה לקיים שם נאום וידיאו.
אחרי פרסום הדברים, יושב-ראש הכנסת ח"כ מיקי לוי שוחח היום עם שגריר אוקראינה בישראל איבגן קרוניצ'וק לבקשתו של השגריר. לטענת לשכת לוי, "במהלך שיחתם חזר לוי על הזמנתו לנשיא אוקראינה זלנסקי לנאום בפני חברי הכנסת באמצעות שיחת וידאו מרחוק כפי שביקש. יושב-ראש הכנסת חזר ואמר כי יהיה זה לכבודה של הכנסת לארח את הנשיא זלנסקי לנאום בפני כלל חברי הכנסת".
לפי הודעת לשכתו של יו"ר הכנסת, שגריר אוקראינה קרוניצ'וק הבטיח כי יעביר את תשובתו החיובית של יו"ר הכנסת לפנייתו של הנשיא זלנסקי. עוד נכתב, כי סוכם שייקבע מועד לנאום וידאו רשמי מרחוק בפני כלל חברי הכנסת באמצעות זום בימים הקרובים. בסיום שיחתם סיכמו השניים להיות בקשר רציף ופתוח, ויושב-ראש הכנסת לוי חזר והביע סולידריות עם העם האוקראיני בשעה הקשה הזו וביקש לחזק את ידיו.
אלא פרט מעניין שנטען בהודעת לשכתו של לוי, היא שעצם הפרסום לפיו לוי סירב לבקשתו של זלנסקי לקיים שיחת וידיאו במליאת הכנסת בפני הח"כים – היא שקרית. "במהלך שיחתם הודה שגריר אוקראינה על ההבהרה שיצאה למידע הכוזב שפורסם בתקשורת, לפיו יושב-ראש הכנסת סירב כביכול לאפשר לנשיא זלנסקי לנאום מרחוק בפני חברי הכנסת ושמח על ההזמנה כפי שהופיעה במכתב שנשלח אליו", נכתב.




















