ביזיון: בליל שבת האחרונה, הרמטכ"ל אביב כוכבי הגיע להשתתף בסעודת שבת במחנה עופר בהשתתפות עשרות חיילים, חלקם שומרי שבת וחובשי כיפה, כשמצלמות דובר צה"ל העבירו את ההצהרה בשידור חי לערוצי התקשורת תוך חילול שבת בפרהסיה שלא לצורך ביטחוני או פיקוח נפש.
כוכבי קיים מסיבת עיתונאים ובשל כך, הכריח עשרות חיילים וקצינים דתיים לחלל שבת בניגוד לרצונם ולמצפונם הדתי. בליל שבת ההצהרה הייתה מיותרת וגרמה לסבל מיותר ואי נוחות לאותם חיילים שמקפידים על שמירת שבת כהלכתה.
גם בשבת הקודמת הרמטכ"ל אביב כוכבי הגיע להשתתף בסעודת שבת במחנה צה"ל בצפון הגדה יחד עם לוחמי משמר הגבול. התמונות התפרסמו בכלי התקשורת בעיצומה של שבת קודש כשבתיעוד נראים חיילים חובשי כיפה ושומרי שבת שנאלצו לקחת חלק במסע היח"צ של צה"ל תוך כדי חילול שבת שלא לצורך.
פקודת צה"ל מחייבות את מפקדי הצבא שלא להעסיק את חיילי צה"ל בכל פעילות הכרוכה בחילול שבת וחג, ובכלל זה הדרכה, לימודים, אימונים ושאר פעולות שגרה. כמו כן, שבתות וחגי ישראל הינם ימי מנוחה בצה"ל ובהם מופסקות כל העבודות, למעט פעילויות חיוניות וביטחוניות. נראה כי בלשכת הרמטכ"ל שכחו כי הם משמשים כצבא יהודי במדינה יהודית.
פנינו לדובר צה"ל האם פקודות הצבא אינן אוסרות שימוש בחיילים שלא לצורך פעילות ביטחונית וכן, האם אין איסור על הצהרה שלא לצורך פיקוח נפש במהלך השבת. בצה"ל סירבו להגיב.





















עכשיו תרצו שהחרדים יתגייסו….
יש לי שיר יפה ברמה עבור עירית סילמן
תתקשרו אלי ואעביר לכם את השיר בכדי להעביר לה ואחרי זה תפרסמו
תודה , צירה גלובינסקי