בנט. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

בנט בבליץ ראיונות נגד בן גביר: "זה נועד לצרכים פוליטיים ולא אשחק בחיי האזרחים"

אחרי שהחליט למנוע מבן גביר להגיע לשער שכם, ראש הממשלה יצא לבליץ ראיונות: "לא אהפוך חיי חיילים ושוטרים למשחק בידי פוליטיקאים לא אחראיים" • תוקף את ירדן: "הקריאה לזרוק אבנים בהר הבית - בושה וחרפה, הסתה פרועה"

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה, נפתלי בנט, התראיין היום (רביעי) אצל רן בנימיני ויגאל גואטה בכאן רשת ב', והתייחס בפתח דבריו למצב הביטחוני המתוח: "אנחנו מנהלים את התקופה באחריות ובנחישות. השנה יצא שפסח נפל על הרמאדן ונערכנו לזה. הפלסטינים מובילים קמפיין הסתה שקרי שאנחנו מונעים תפילות, אין לזה שחר, ואני קורא למדינות השכנות שלנו לגלות עמידות מול השקרים".

בנט אמר על דבריו של ראש ממשלת ירדן, שקרא להשליך אבנים על כוחות הביטחון: "זו בושה וחרפה. מצפים מהשכנים שלנו לעמוד קצת יותר חזק מול רגעי לחץ, הכל נרשם". רה"מ אמר כי ההחלטה לאסור על ח"כ בן גביר לצעוד בשער שכם נועדה למנוע סיכון חיי אדם והתחייב שמצעד הדגלים המסורתי יתקיים כסדרו ביום ירושלים.

רה"מ התייחס גם לפרישתה של ח״כ סילמן מהקואליציה ואמר: ״מה שסילמן עברה זה אלימות מילולית ואף מעבר. הם שברו את הנפש שלה״. כנשאל שוב ושוב, האם השרה שקד, התחייבה שלא תעזוב לליכוד, נמנע מלהשיב. כמו כן, התחייב כי הרשימה המשותפת לא תהיה חלק מהממשלה או הקואליציה ואמר כי יעשה כל שביכולתו להמשיך לקיים את הממשלה: "בחירות הן אסון לישראל".

על ההחלטה הישראלית להעביר קסדות ואפודים לאוקראינה, שדווחה בגלי צה"ל, אמר ראש הממשלה: "אנחנו מסייעים לעם האוקראיני שעובר קושי גדול". באשר לפעילות בסוריה הבהיר: "אני אחראי לחופש הפעולה של חיל האוויר בכל מקום – תוך עזרה לאוקראינה".

עוד אמר בנט על האירועים בהר הבית: "אנחנו מנהלים את התקופה בנחישות ובאחריות. השנה יצא שפסח הוא גם רמדאן וזה בעיר נפיצה כמו ירושלים. נערכנו לזה. הפלסטינים, ובעיקר חמאס, מובילים מסע הסתה שקרי נגד ישראל שכביכול אנחנו מונעים תפילות. אין לזה שחר. אני קורא למדינות השכנות לגלות מנהיגות וכוח עמידה".

על ח"כ בן גביר, שלגביו החליט ראש הממשלה כי יש למנוע ממנו מלהגיע לשער שכם, אמר בנט: "אין פה סוגיית מהות אלא פוליטיקה. בשביל פרובוקציה פוליטית של בן גביר או סמוטריץ' לא אסכן את חיי החיילים והשוטרים. אני מדבר על כל מי שרוצה לייצר פרובוקציות כדי להדליק את האזור, לא אתן לזה יד. אני עומד על זה שיהודים יוכלו להמשיך לעלות להר הבית ואפילו במספרים די מרשימים.

"חופש הביטוי זה דבר מקודש. עמדתי מול נשיא ארצות הברית והגנתי על הבירה שלנו. החיבור של עם ישראל לירושלים נצחי ונעמוד על זה. בין זה לבין משחקים פוליטיים כמו להקים לשכה בשער שכם – זאת הזיה. זה נועד לצרכים פוליטיים ולא אשחק בחיי האזרחים".

בתשובה לשאלה על הטענות בדבר לחצים מצד מועצת השורא של התנועה האסלאמית ורע"ם, ענה בנט: "פייק נוסף. לביטחון לא חודר גרם של פוליטיקה. כולנו יכולים להתווכח, אבל תמיד זה לגופו של עניין. כל שחקן בממשלה הזאת יכול להחליט לפרוש ולהוביל את מדינת ישראל לבחירות. אני מקבל את ההחלטות הביטחוניות נטו.

"מי שרוצה לעשות אחר כך משהו פוליטי שיעשה, אני לא שולט בזה ועושה את ההפרדה. אבל אני אומר לכולם – מה שעומד פה על הפרק זה לא ממשלה, אלא ישראל בצומת דרכים – האם נידרדר לימים של כאוס ושיתוק כשכל המדינה בערה, או כולם עכשיו שמים את טובת המדינה מעל הטובה המגזרית שלהם, ימין, שמאל או החבר'ה של מנסור. לא אקבל מאף אחד אולטימטומים. מי שרוצה להוביל את המדינה לתוהו ובוהו – הציבור יבוא איתו חשבון".

ראש הממשלה אמר על יו"ר רע"ם: "מנסור עבאס הוא אדם שונה מהחברה הערבית, מנהיג שאומר שהוא מכיר במדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי ועושה מהלך היסטורי פוטנציאלי. אבל המבחן עדיין לפני רע"ם – האם יזנחו את המשימה באמצע או שיאחזו בהזדמנות וידאגו לחינוך וכלכלה טובים יותר?".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

פח אשפה גועל נפש שקרן מלוכלך לא מאמין לשום שטות שיוצאת מהג'ורה של בנט

בנט אתה לא משחק בחיי אזרחים ערבים אבל חיי יהודים ומשפחות שקולות ממש לא מעניינות אותך אז עדיף לך לשתוק

כתבות חדשות באתר

חופשת קיץ כשרה למהדרין בעיירת הנופש גודאורי הכל כלול - "האלפים של גיאורגיה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
במהלך כיבוש הבופור: שני מחבלים צצו לפתע במרחק לא רב מהלוחמים
עשרות עוכבו מול בית השופט סולברג; מעל 60 יובאו היום להארכת מעצר
הטעות של ה-S&P 500: למה החיסכון שלכם לחתונות הילדים בסכנה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר הביטחון: ההסכם עם לבנון הוא הישג גדול; "האופוזיציה צריכה להתנצל"
בן גביר נגד הפסקת האש עם לבנון: "טעות חמורה; חיזבאללה רק יתעצם"
הקיץ שעוד ידברו עליו: חופשת הכל כלול בעיירת הנופש 'גודאורי' עם קשת טורס
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתיווך ארה"ב: ישראל ולבנון הסכימו על הפסקת אש מלאה; אלה התנאים
ח"כ אזולאי: "מקווה שרה"מ והשרים יגנו בקול ברור גם את מעצר בני התורה"
השבוע החתונה! עוזרים להכניס את גר הצדק מתחת לחופה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ פסק פה אחד: יבוטל האיסור על ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים
נציג חדש בוועדה: חבר הכנסת יצחק גולדקנופף נבחר כנציג הכנסת לוועדה לבחירת דיינים.

הכתבות המעניינות ביותר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
"זה לא התחיל עדיין": האזהרה הדרמטית של מרן רה"י הגרמ"ה הירש על רדיפת בני הישיבות
הסיעות החרדיות מצטרפות: אלימות היא לא דרכה של תורה, אך הפסקת הרדיפה היא חובה
סיכול טרור בדרום: צה"ל חיסל מחבלי חמאס וגא"פ שפעלו נגד כוחותינו ברצועה
גרסאות סותרות במפרץ עומאן: איראן טוענת שפגעה בספינה אמריקאית, בארה"ב מכחישים
כינוס 'חומת הבית' לשמירה והגנה מפגעי הטכנולוגיה בחצה"ק סטריקוב

חדש באתר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת שלח • מתורת רנ”ג ויינטראוב זצ”ל
צילום מסך 2026-06-04 090359
במהלך כיבוש הבופור: שני מחבלים צצו לפתע במרחק לא רב מהלוחמים
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק י"ד • צפו
WhatsApp Image 2026-06-03 at 22.25
עשרות עוכבו מול בית השופט סולברג; מעל 60 יובאו היום להארכת מעצר

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית
IMG-20260520-WA0004
בעקבות הנחיית המפכ"ל לעצור עריקים - ארגון 'אמת ליעקב' באיום חסר תקדים | פרסום ראשון

גלריות

החתן בן הרב חיים דוב הלפרין בן האדמו''ר מוואסלוי הכלה בת הרב משה נתן לעמבערגער  (7)
שמחת החתונה בחצרות בוהוש - וואסלוי - מאקאווא
כפר סבא חגיגות 70 לשליח חב''ד - הרב יואל ימיני צילום דוב בער הכטמן (77)
כפר סבא: חגיגות 70 לשליח חב"ד הרב יואל ימיני
שמחת נישואי נכד האדמו''ר מפינס קרלין צילום א.פ
שמחת נישואי נכד האדמו"ר מפינסק קארלין
שמחת בית זוועהיל - נדבורנא לונדון - קנין תורה (2)
שמחת בית זוועהיל - נדבורנא לונדון - קנין תורה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ט בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture