בחודש האחרון תועדו שלושה מחברי הכנסת של הרשימה המשותפת, איימן עודה, אחמד טיבי ועופר כסיף, תוקפים שוטרים ומתבטאים בכלליות נגד משטרת ישראל. לפי דיווח היום (חמישי) ב'ווינט', הנושא נחקר בלשכתה של היועצת המשפטית לממשלה. אנשי הסגל שלה, עו"ד גלי בהרב מיארה, המליצו אחרי הבחינה לחקור את שלושת חברי הכנסת.
מי שביקש לפתוח נגדם בחקירה, הוא המפכ"ל קובי שבתאי. בפנייה ליועצת המשפטית לממשלה, הוא דרש שצריך לחקור אותם אחרי שעופר כסיף תועד מכה שוטר בראשו במהלך הפגנה, אחמד טיבי תועד מתעמת עם שוטרים ומסייע למחבל שנעצר להימלט במהלך הפגנה, ואיימן עודה הפיץ סרטון שלו במהלך הרמאדן כאשר הוא קורא לערבים במשטרה "להשליך את נשקם".
בלשכת היועצת המשפטית קיבלו חומרים מהמשטרה על שלושת הח"כים, והחליטו שהשלושה עברו על החוק ולכן יזומנו לחקירה. לפי הדיווח, הזימון לחקירה יתבצע ככל הנראה אחרי חג שבועות. כאשר נשאל לפני שבועיים ח"כ כסיף, האם ישתמש בחסינות שלו, הודיע שלא: "אין לי מה להסתיר. את דבריי, אם צריך, אוכיח בחקירה או בבית המשפט".
גורם בכיר המעורה בפרטים, אמר כי "זו תהיה הפתעה אם בסופו של דבר היא לא תאפשר את חקירתם. אין ספק שמדובר בעבירות שיצטרכו לחקור. האישור לחקירה מהיועצת המשפטית לממשלה צפוי להגיע בימים הקרובים". ההחלטה עצמה על המשך החקירה נגדם, תקבל היועצת המשפטית לממשלה. לפי הדיווח, זה עשוי להיות כבר בימים הקרובים.




















