ועדת הבריאות בראשות ח"כ עידית סילמן אישרה כי מעתה יוכר בבדיקות אנטיגן ביתיות עצמיות מפוקחות מרחוק וכן בבדיקות PCR שייעשו באופן עצמאי בעמדות מיועדות.
ממונה הקורונה במשרד הבריאות, פרופ' סלמאן זרקא אמר בוועדה כי ההסדר החדש יימנע שוטטות של חולים שיכולים להדבקי וכן ייתן מענה לאוכלוסייה בסיכון מוגבר לתחלואה קשה – אנשים בגיל 60 ומעלה או בעלי גורמי סיכון רפואיים שחוששים להגיע למתחמי בידוק, וכן להורים מאומתים שנדרשים לבצע בדיקת אנטיגן מוסדי לילדיהם. הסדרת נקודות "קיוסק" PCR תאפשר ביצוע דיגום עצמי תסייע גם היא בהגדלת סף הספיקה הארצי של הבדיקות.
פרופ' זרקא אמר שהחברות שיאושרו לארח התקנות יצטרכו להוכיח יכולות אבטחת מידע, טכנולוגיות שונות ועוד. לדבריו, מלבד הקופות החולים, יש כבר עוד 5 חברות שלפי מה שמסרו למשדר הבריאות הן כבר עומדות בכללים ויכולים לצאת לפועל בעבדות הבדיקה מרחוק.
התקנות שאושרו בוועדה מסדירים את פעילותם של אתרי בדיקה בהם נמצאים דוגמים מרחוק, המפקחים באמצעות וידיאו על נבדק המבצע בדיקת קורונה ביתית, ואת נקודות "קיוסק" ה-PCR הכוללות דיגום עצמי. התקנות מחייבות את מפעילי החברות לאתרי בדיקה לקורונה למנות מנהל רפואי שתפקידיו מפורטים בתקנות שהוא עובד מעבדה רפואית.
יועמ"ש של הוועדה הדגישה כי בתקנות אלו שאושרו אין כל הסדרה של תשלום שיילקח עבור בדיקות אלו.




















