מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעות החוק להתפזרות הכנסת העשרים וארבע, של חבר הכנסת יריב לוין, אליה הוצמדו הצעות של חברי הכנסת סמי אבו שחאדה, יצחק פינדרוס, מיכאל מלכיאלי, איימן עודה, אלי כהן, גילה גמליאל, שלמה קרעי ויואב קיש, וכן הצעה נוספת של חברי הכנסת בועז טופורובסקי ושרן השכל, אליה הוצמדה הצעה של חבר הכנסת מוסי רז. הצעת החוק עברה בתמיכת 53 חברי כנסת ללא מתנגדים וללא נמנעים.
החוק מבקש לקבוע שהכנסת העשרים וארבע תפוזר לפני גמר כהונתה. בדברי ההסבר להצעה של ח"כ יריב לוין נכתב: "מאחר ואין ביכולתה של ממשלת ישראל להנהיג את מדינת ישראל, מוצע לפזר את הכנסת העשרים וארבע ולהכריז על קיום בחירות לכנסת העשרים וחמש".
ח״כ ניר אורבך: "ההצעה היא מיזוג של 10 הצעות חוק מהקואליציה והאופוזיציה. באופן חריג הוחלט על שני תאריכים ובהמשך יקבע מועד הבחירות". ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ אמר בדיון: "אפשר עוד לעצור את הבחירות עד יום רביעי בחצות. אם תגזרו עלינו ללכת לבחירות האלה הן יהיו שחר של יום חדש".
במהלך הלילה טען חה"כ אחמד טיבי כי הרשימה המשותפת תתמוך בחוק המטרו. חה"כ קיש אמר כי גם הליכוד מוכן לתמוך – אך בתנאי אחד: "מוכנים להעביר את המטרו בתמורה לקביעת תאריך הבחירות ב-25.10".
על פי ההסכמות בין הקואליציה לאופוזיציה, החוק שיאסור על נאשם בפלילים להרכיב ממשלה לא יקודם בכנסת הנוכחית, כמו גם החוק לשינוי אחוז החסימה לא יקודמו עד לפיזור הכנסת. הכנסת תצא לפגרת בחירות ביום ראשון. היא תפוזר לפני שתקנות יו"ש יפקעו ולכן הן יוארכו אוטומטית בחצי שנה נוספת.
הקואליציה והאופוזיציה עדיין לא הגיעו להסכמה על מועד הבחירות וההחלטה תעבור למליאת הכנסת. ביום רביעי הכנסת תצביע בקריאה שנייה ושלישית על פיזורה, ואז הח"כים יכריעו בין שתי אפשרויות. לפי ההערכות, כי יש רוב בכנסת לתאריך ז' בחשוון.
בהתאם לדרישת הליכוד, מימון המפלגות יגדל ל-1.66 מיליון שקלים לכל חבר כנסת, במקום 1.4 מיליון כיום. המשמעות: עלות נוספת של כ-31.2 מיליון שקל לבחירות, ובסך הכול כ-200 מיליון שקלים עבור מימון מפלגות בלבד. חוק מימון מפלגות ניתן על ידי המדינה והוא נועד לכסות את ההוצאות של כל סיעה כגון תעמולה והסברה במהלך תקופת הבחירות. המימון תלוי במספר הח"כים בכנסת היוצאת ובכנסת החדשה. הכספים משולמים מהאוצר, ומחושבים לפי יחידת מימון – אחת לכל חבר כנסת שנבחר.
בנוסף לכל אלה, יעלו להצבעה גם שורת חוקים כחלק מ"ניקוי השולחן" לקראת הכנסת הבאה. בין היתר, יאושר החוק לפיצוי נפגעי גל האומיקרון בקריאה שנייה ושלישית אחרי עיכובים רבים. חוק נוסף שצפוי לעבור הוא חוק "נפש אחת" של שר הביטחון בני גנץ למען נכי צה"ל.





















ז’ חשון הוא תאריך גרוע ויגרום לביטול תורה בקנה מידה המוני באחת התקופות החזקות של עולם הישיבות!!! הח”כים החרדיים וגם הדתיים חייבים לעשות הכל ע”מ להקדים את הבחירות! זהניותר חשוב מכל דבר אחר!