מאז שעות הבוקר (שני) נפתח הקלפיות הפיזיות והקלפיות הויזואליות כחלק מהפריימריז לראשות מפלגת העבודה. 36 אלף חברי המפלגה רשאים להצביע, אם זה בפתק או בלחיצה באינטרנט, וגם המועמדת לראשות המפלגה ושמכהנת כבר כיום בתפקיד, שרת התחבורה מירב מיכאלי, הצביעה. ניתן לנחש לבד האם היא הצביעה לעצמה או למועמד השני וחסר הסיכויים, ערן חרמוני.
יו"ר מפלגת העבודה, השרה מרב מיכאלי, אמרה בהצבעתה בפריימריז לראשות מפלגת העבודה כי "לפני שנה מפלגת העבודה הייתה 0.3 אחוז בסקרים. אני נאבקתי עליה והתעקשתי עליה בניגוד לכל הסיכויים ובניגוד לכל האמונות של כולן וכולם". מיכאלי הוסיפה כי "הצלחתי והצלחנו ובנינו את הקומה הראשונה ועכשיו אנחנו באות ובאים לבנות את הקומה השנייה".
"אני קוראת לכל חברות וחברי מפלגת העבודה להשתמש בקול שלכןם, להיכנס ללינק או ללכת לקלפי ולהצביע, ולהצביע לי כי אנחנו נמשיך לבנות את המפלגה לטובת בניית המדינה האהובה שלנו", אמרה מיכאלי לסיום. אמנם מיכאלי מנסה לגייס פעילים לטובתה, אך למעשה היא כלל אינה צריכה אותם מאחר וניצחונה מובטח. לפי כלל הפרשנים הפוליטיים, סיכוייו של ערן חרמוני שואפים לאפס.
במקביל לפתיחת הקלפיות, בדוברות העבודה עדכנו כי נשלחו כ-36,000 מסרונים עם כתובת להצבעה אלקטרונית. ההצבעה תימשך עד השעה 19:00. עם פתיחת הקלפיות הבוקר אמר מנכ"ל המפלגה, ניר רוזן, כי "החגיגה הדמוקרטית של מפלגת העבודה החלה. אני קורא לכל חברי וחברות המפלגה – נצלו את זכותכם והשפיעו על עתיד המפלגה ועל עתידה של מדינת ישראל".





















ממש מעניין/ מעניינת